П'ятниця, 19.04.2024, 15:06




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Червень » 5 » Дві мови,- одна країна, але два народи
09:11
Дві мови,- одна країна, але два народи

Насамперед, кілька цитат з інтерв'ю Вадима Колесниченка: "В Украине разорвана вертикаль русского языка" - (Русское зарубежье, http://www.russkie.org/index.php?module=fullitem&id=25866)

Далі в процесі цитування часто буде вживатися займенник ми. Хто це? – Русское зарубежье, российские соотечественники, русские за границей, русские за рубежом, соотечественники, русскоязычное население, русские общины, диаспора, эмиграция. – Все это и есть – мы. (Згідно резюме цільової групи сайту, www.russkie.org. Автор).

"Долгое время в Европе вообще не понимали, что мы коренной, государствообразующий этнос украинского государства. Украину мы создавали 20 лет назад. Украина – это не результат национально-освободительной борьбы, не результат захватнической борьбы, когда победителям все и горе побежденным. Мы равноправные граждане этого государства и содержим его на свои налоги. Мы не диаспора, не эмигранты. Мы в своей стране". (Чи вважаються українці корінним народом Росії? – Ні. Автор).

"Для меня приемлем в качестве долгосрочной задачи "русский язык как государственный". А как промежуточная задача – в рамках Конституции, в рамках внутреннего законодательства добиться права использования русского как регионального языка".

"Если мы добьемся принятия закона, которым я занимаюсь последние годы, то мы, более чем в половине субъектов Украины, получим право использовать параллельно с украинским второй региональный язык – русский".

"Ми маємо право не вчити і не використовувати українську мову, ми за імплементацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин (надалі Хартія), - приблизно таке основне гасло представників організацій на кшталт "Русскоязычная Украина". Хто чув про таке "право" у Європі, до чого тут Хартія у якої у зовсім інше завдання? У країнах Європи, насамперед ти француз чи німець, а вже потім йде мова про твоє арабське чи турецьке походження і твою рідну мову. На таких засадах проводиться інтеграція національних меншин у політичну націю. Це цивлізоаний підхід.

У нас на першому місці пропонують поставити навіть не етнічне походження, а мовну ознаку. Спочатку ти російськомовний, потім ти росіянин, угорець, румун, потім ти громадянин України, а вже у четверту чергу, - ти українець. І колєсніченки хочуть вбити людям в голову, що якщо ти російськомовний етнічний українець, то всеодно ти "недоукраїнець", ти інший, бо ти російськомовний, тобі обовязково треба мати свою мову і свою окрему територію.

Мовна Хартія передбачає декілька основних принципів:

1. Захищає слабших, рятує мови бездержавних народів від вимирання.

2. Дає мовній меншині мінімальні права, щоб на даній території її мова не зникла з вжитку хоча б на побутовому рівні.

3. Зобов'язує державу дати мовним меншинам стільки прав, скільки та може за даних умов або вважає за потрібне.

Зокрема, у Європейської хартії регіональних мов або мов меншин сказано, що "підкреслюючи важливість міжкультурного діалогу і багатомовності, а також вважаючи, що охорона і розвиток регіональних мов або мов меншин не повинні зашкоджувати офіційним мовам і необхідності вивчати їх" і "враховуючи специфічні умови та історичні традиції різних регіонів європейських держав"

4. Вжиття заходів на захист мовних меншин не повинно зашкодити державній мові, не повинно розколоти народ і розвалити державу.

Що відбувається у нас в Україні? На користь кого за задумом колєсніченків має працювати Хартія? Хартія в Україні, за колєсніченком, отримує цілком спотворені завдання:

1. Захищає сильних, підтримує мову колишнього колонізатора, потужню мову якій нічого не загрожує. (Адже російська мова за будь-яких обставин залишиться в Росії).

2. Дає російській мовній меншині максимальні права, на територіях, де вона нині і так домінує. Це щоб на даних територіях повністю витіснити державну мову, мову корінної більшості.

3. Зобов'язує державу меншість вивищити над більшістю. Дати мовним меншинам, (насправді, з цього скористається переважно російськомовна меншина), а саме 10% населення будь-якої адміністративно-територіальної одиниці, стільки прав, щоб їх мова домінувала. Отож, мовна меншина, що складає 10% буде диктувати умови решті 90% населення.

4. Вжиття заходів на захист мовних меншин витіснить державну мову з половини території України, розколе народ на два народи і розвалить державу.

Хочу нагадати, що в Україні є тільки одна нація, вона до того ж корінна, державотворча, - це етнічні українці. (http://www.octpib.info/Blog.aspx?IdArticle=21 Кому потрібен міф про багатонаціональність населення України?) Звідси випливає, що Україна є мононаціональною країною. Крім того наша країна є моноетнічною, адже етнічні українці нараховують 37,5 млн. осіб, і становлять 77,8% від усього населення. Серед національних меншин слід відзначити етнічних росіян, які становлять 8,3 млн. осіб, або 17,3%. Знову ж таки нагадаю, що російська нація живе в Російській Федерації, а в Україні є її представники, - "русское зарубежье". Проста арифметична дія додавання і ми бачимо, що в сумі представники цих двох національностей Україні становлять 95,1%. На решту залишається - 4,9%, причому жодна національність за своєю чисельністю не перевищує 0,6% від усього населення України. Для допитливих уточнюю, по низхідній лінії у бік зменшення чисельності, - це білоруси, молдавани, кримські татари, болгари, угорці, румуни, поляки, євреї, вірмени, греки, татари.

Про поліетнічність регіонів можна говорити, і то з натяжкою, тільки у семи областях України, де українці не становлять більше трьох четвертих (75%) населення. (На мою думку планка у три четвертих зависока, моноетнічними можна вважати регіони, де одна національність становить дві третини і більше від усього населення, тобто 67% і більше. Тоді поліетнічними є тільки Крим і Севастополь, Донецька, Луганська, Одеська області). Етнічні росіяни відповідно становлять 25% і більше: у м. Севастополі, Донецькій, Луганській, Харківській областях і з натяжкою у Запорізькій (24,7%). Отже, у цих областях скоріше двонаціональність - українці та росіяни.

До того ж треба враховувати, етнічні росіяни здебільшого розселені не рівномірно, переважно у великих містах. Крім того, у вище перелічених областях, є райони де етнічні українці становлять більше 90%… Як тоді бути, коли в цілому в області проживає, наприклад 12% російськомовних і область набуває статусу російськомовної, а у деяких районах області російськомовні становлять 5%? Або в районі в цілому проживає 15% російськомовних, а у більшості сіл російськомовних немає?

Поліетнічність спостерігається у АР Крим (росіяни, українці, кримські татари і т.д.) та Одеській області (українці, росіяни (20,7%), болгари, молдавани і т.д.). Є окремі поліетнічні райони у Чернівецькій (українці, румуни, молдавани) і Закарпатській (українці, угорці, румуни) областях.

Чому колєсніченки не вимагають захисту прав національних меншин? Бо їх, як показано вище, порівняно з мовними меншинами, менша кількість. Отож, колєсніченки під прикриттям нібито захисту вимираючих мов, хочуть запровадити в Україні особливий тип російсько-української двомовностію. Яким чином буде виглядати їхня двомовність?

Де-факто, одномовні (російськомовні) добиваються російськомовної одномовності для тринадцяти областей України. Відставимо у бік Республіку Крим і Севастополь. Далі йдеться не тільки про поліетнічні Донецьку, Запорізьку, Луганську, Одеську, Харківську області. А сюди занесли ще і Дніпропетровську, Миколаївську, Херсонську області, де етнічні українці становлять близько 80%. Хоча в цілому у вище перерахованих областях етнічні українці становлять більшість, - від 82% до 56,9% населення, російська тут і так домінує, адже раніше люд тут був вщерть зрусифікований і зворотній процес, процес дерусифікації та національного відродження тільки починається. Сюди ж включають столицю!!! місто Київ, Сумську, Чернігівську області. Наголошую, що у перелік попадають такі області, де етнічні українці становлять абсолютну і незаперечну більшість, - Чернігівська - 93,5% і Сумська - 88,8%, і м.Київ 82,2%.

Де-юре, на папері буде писати, що на даній території функціонують дві мови українська і російська, а людина нібито зможе користуватися українською або російською.

На практиці буде тільки російська. Спочатку буде розкол - за мовою, потім адміністративно - за територією. Буде ще десять республік схожих на "АР Крим". Як, де і у яких випадках у Криму вживається українська мова? Ніяк, ніде, і ніколи - так само планують зробити і в цих областях… У нас нині вже є території без української мови, - Крим, Донецька і Луганська область. (http://www.firtka.if.ua/?action=blogs&id=210 ДОНБАС. Відсоток етнічних українців, що вважають російську рідною зростає) Їм цього мало. Таких регіонів буде тринадцять.

А далі нам колєсніченки скажуть, що там живе окремий народ. Щонайменше цьому народу буде потрібна автономія, - "промежуточная задача", а "долгосрочная задача", створити або шантажувати створенням окремої держави під умовною назвою "Хохляндія". Згодом, колєснічєнка виберуть президентом "Хохляндії" і він стане батьком нової нації - хохлів.

Ви думаєте в решті областей України після прийняття цього закону російська не буде вживатися? – Ні, буде. Інші області будуть мати дві мови українську і російську. Російськомовні будуть володіти однією мовою, а україномовні українці двома українською і російською.

Ви думаєте на решті території припиниться російськомовна експансія зі сторони ЗМІ, і нам перестануть накидати російську мову, перестануть промивати мізки? - Ні. Тільки, крім до усього іншого, нас почнуть шантажувати федералізацією або поділом на дві країни.

Між іншим, із числа держав, які постали на уламках колишнього СРСР, Хартію ратифікували тільки Україна і Вірменія. Росія, "країна 100 націй і народів", яка дуже полюбляє вчити нас толерантної національної і мовної політики, жодних зобов'язань стосовно підтримки мов брати на себе не хоче. Так само вчинили Франція, Бельгія, Італія… До речі у 2009 році ЮНЕСКО визнала 136 мов на території Росії такими, що знаходяться під загрозою зникнення.

Спитайтеся у колєсніченків чи не хочуть автори законопроекту запозичити мовний досвід Росії? Відповіді не буде, вони удаватимуть, що не чують питання… (http://www.firtka.if.ua/?action=blogs&id=217 РОСІЙСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ. Мовна політика).

Скільки корінних народів живе в Росії? - Більше ста. Тільки двадцять п'ять з них мають свої національно-територіальні утворення. А скільки мов побутує у Росії? – Більше двохсот. А скільки державних мов у Російській Федерації? - Одна. Чому б не зробити в Росії на федеральному рівні хоча б двадцять шість державних мов, по кількості національно-територіальних утворень плюс російська мова? – Росії такого не потрібно. Зате в Україні, згідно Хартії пропонується, тринадцять мов плюс українська…

А скільки мов вживається в Росії на федеральному рівні у всіх сферах суспільного життя? - Одна. А скількома мовами навчаються студенти в університетах? - Однією. А скількома мовами ведуть свої програми регіональні (не кажучи вже за центральн федеральні) телекомпанії? – Однією. А якими мовами ведеться діловодство у регіонах, і у тому числі у органах місцевого самоврядування? - Однією. В усіх випадках ця мова – російська. І цим все сказано.

Навіть Савік Шустер не знає, (тому що це алогічно) що у Чечні і Інгушетії ніколи не було і нині немає ані початкових, ані середніх шкіл з чеченською чи інгушською мовою навчання, мова просто вивчається як предмет і вживається вона, і нині, лише на побутовому рівні. Всі ЗМІ у республіках, (крім культурологічних), працюють російською, все діловодство ведеться російською.

Сергій Стефанко

депутат Івано-Франквської міської ради,

фракція ВО "Свобода"

Категорія: Дописи | Переглядів: 691 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:06
 
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0