Понеділок, 13.05.2024, 12:13




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Червень » 2 » Ланчинська «тушкована» селищна рада або «дерибан» землі
19:52
Ланчинська «тушкована» селищна рада або «дерибан» землі

Депутати Івано-Франківської обласної ради Василь Попович та Надвірнянської районної ради Михайло Іваночко звернулися до прокуратури з приводу незаконної роздачі сільськогогосподарських земель Ланчинською селищною радою.

Найбільш резонансним рішенням сесії, яке лобіював та проштовхував селищний голова Іванюк Михайло, стало питання виділення своїй донці, Марії Іванюк та донці голови Надвірнянської районної адміністрації Сюзанні Дем’янчук по  2 гектари землі  під ОСГ.

Депутати фракції «Свобода» на сесії виступили з категоричним протестом «дерибану» громадської власності. Але селищний голова та лояльні депутати, а в нашому розумінні «тушки», проголосували «ЗА» і народної землячки стало на 4 гектари менше. 21 депутат селищної ради одним підняттям руки збагатили доньок начальників за рахунок громади. 

До речі: протокол сесії зфальшовано. В ньому вказано, що «за» голосували  27 депутатів, а насправді «за» було 21.

Напрошується питання: напевно це подарунок у вигляді шматка громадської землі подяка від Михайла Іванюка «регіоналам» за підтримку на останніх виборах за посаду селищного голови?

Тепер відкриваються обличчя тих, хто скривався під овечими шкурами, стає зрозумілим хто є хто і чиї інтереси представляє Іванюк М. та більшість депутатів селищної ради.

Сьогодні сесія Ланчинської селищної ради, як і весь антинародний режим в державі, в черговий раз показала  своє піклування про українців. З однієї сторони йшли  перед виборами, та й продовжують йти, нескінченні розмови та обіцянки про нестачу коштів у місцевому бюджеті, піклування про ближнього, а насправді «в подарунковій упаковці»  роздаються громадські землі.

Але Ланчинський «режим» помиляється, коли думає, що народ і далі не знатиме про ці та інші зловживання. На попередній сесії Ланчинської селищної ради (січень 2011 р) з  подачі голови, депутати проголосували за зменшення ( проти минулого року) фінансування на утримання дитячого садка та селищного клубу, а за рахунок цього збільшили зарплати адміністрації селищної ради. І  до позиції фракції «Свобода» ( а це, на жаль, тільки 7 депутатів) знову не прислухалися ні селищний голова, ні селищні «тушковані» депутати. Таку позицію депутатського корпусу та голови інакше як «яничарською» назвати не можна. Не інакше, як в Ланчині заплодилися місцеві «табачники», які заради збагачення та  якихось ефемерних  привілеїв зменшують фінансування  закладів культури та освіти.

І як розвивати культуру в «Народному домі» с.Ланчин, коли рішенням «тушкованої» селищної ради частина клубу (фойє) передана в оренду місцевому підприємцю.

Фракція депутатів «Свобода» в Ланчинській селищній раді та Надвірнянська районної організація ВО «Свобода» обурена такими діями Ланчинського селищного голови Іванцюка М. та селищних депутатів, які допускають такі оборудки з землею територіальної громади Ланчина та маніпуляціями з бюджетними коштами. І це вже на самому початку каденції нової селищної влади. А що буде далі? З такими підходами та шкурними інтересами  до кінця каденції в селищі не залишиться нічого для нащадків. Апетити нової селищної ради, як бачимо, непомірні.

Жителі Ланчина, звертаючись із заявами про надання земельних ділянок, отримують відповідь, що вільних земель немає. Але їх немає для місцевих мешканців, а от для «регіоналки» Сюзанни Дем’янчук (проживає в  м.Надвірна) та для себе «любимого селищного голови» (оформляє землю на доньку Марію, жительку м.Коломия) знайшлися  та ще й гектарами.

За словами депутата Надвірнянської районної ради  від ВО «Свобода» Михайла Іваночка землю дають особам, які беруть ділянки, не інакше як для подальшого продажу. Чи можна подумати, що  Сюзанна Дем’янчук буде обробляти ту землю і садити картоплю? Чи Іванюк  Михайло буде вирощувати там цукровий буряк? Сільська рада порушила засадничий принцип діяльності органів місцевого самоврядування, а саме – представництво, забезпечення і захист потреб та інтересів територіальної громади загалом та її членів зокрема. Посадовці та депутати селищної ради мали б спершу вивчити потреби місцевих мешканців у земельних ділянках, а не дбати про заїжджих  та про себе.

Депутати від ВО «Свобода» через прокуратуру будуть добиватися скасування незаконних рішень сесії Ланчинської селищної ради.

Але, якби селищні депутати ставилися до голосування рішень більш уважно та відповідально,  не йшли на поводу  у голови, який явно зраджує інтереси громади селища, вимагали від місцевої влади дотримання процедурних та законодавчих норм розгляду питань на сесії, тоді б не розбазарювалися б землі.

Селяни! Землі у вас вже немає!

Крім того, що селищний голова «переломив» депутатів і підпорядкував їх собі, голосування відбувалося з порушеннями всіх існуючих норм регламенту та Законів.  Коли розглядалися питання про виділення землі, яка повинна використовуватися раціонально і для блага громади, в селищній раді навіть не було написаної заяви ні від С.Дем’янчук ні від доньки голови Марії Іванюк, і депутатська комісія попередньо не розглядала земельне питання на своїй комісії, що суперечить нормам регламенту. Депутати перед голосуванням не мали на руках проектів рішень і не були ознайомлені з порядком денним. Всі питання на розгляд сесії вносяться з «голосу», що унеможливлює всебічно підготувати та розглядати питання діяльності громади і тому допускається можливість фальшування.

Заступник голови Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Василь Попович відзначає, що все, що відбувалось у сесійній залі навколо земельних питань, свідчить про безмежні апетити Партії регіонів та її ставлеників, ласих до громадського майна Ланчинської громади, яке вони хочуть цинічно прибрати до своїх рук за будь-яку ціну, не гребуючи жодними методами.


                                                            Прес-служба Надвірнняської РО ВО "Свобода"




http://www.ivano-frankivsk.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/022231/


Категорія: Новини | Переглядів: 1106 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 MG-42 (03.06.2011 21:13) [Матеріал]
Як таке може бути? В Україні ж встановлений мараторій на відчуження землі? Чи закони в Ланчині не діють?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
12:13
 
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0