Субота, 04.05.2024, 08:30




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Червень » 13 » Михайло Тороус «Перші кроки у створенні парку Героям Небесної Сотні в Саджавці вже зроблені»
15:04
Михайло Тороус «Перші кроки у створенні парку Героям Небесної Сотні в Саджавці вже зроблені»

Патріоти села Саджавка Надвірнянського району заклали парк Героїв Небесної сотні. Ініціатором створення парку виступає свободівець, голова Саджавецького осередку Михайло Тороус. 

«Перші кроки вже зроблено, – розповідає свободівець, - Разом із небайдужими хлопцями упорядкували територію, адже до тепер на цьому місці знаходилося стихійне сміттєзвалище. Ми вивезли сміття, яке забруднювало наше село роками, розпланували та вирівняли місцину і почали працювати».

«У нас в селі є пам’ятні знаки воїнам  УПА, нещодавно у квітні освяти капличку Героям Небесної сотні.  Тож символічно зробити Алею пам’яті наших сучасних героїв – Небесної Сотні. Наші діти повинні знати, пам’ятати героїчний чин борців за Україну та мати змогу прийти до цих пам’ятних місць, щоб віддати шану всім хто боровся та боротиметься за визволення своєї землі. Адже визвольна боротьба не закінчилася, вона триває і досі тому, що ворог не вигнаний з нашої Богом нам даної землі», – наголошує Михайло Тороус.

«На створення такого меморіального комплексу мене надихнули лютневі події на Майдані, коли гинули українців. Зразу ж після повернення з Революції гідності мене не покидала думка та бажання увічнити пам'ять про героїчний подвиг наших сучасників, які загинули в боротьбі з режимом», – розповідає націоналіст.

З цьому мальовничого місця, яке розкинулося на околиці села відкриваються чудові краєвиди на наші рідні Карпати, на річку Прут, х під берега витікає джерельце свіжої прохолодної води. Саме тут націоналісти висадили 105 садових дерев по кількості світлих ангелів, котрі загинули в Києва під час Революції гідності.

Націоналіст зауважив, що Саджавка – героїчне село.

«Тут у лісах діяли загони ОУН-УПА. Багато людей з Саджавки, які були в партизанці полягло у боротьбі з комуно-більшовицькою навалою. Тому плануємо тут спорудити ще бункер-криївку, яка нагадуватиме молоді про ті нелегкі часи визвольних змагань вільну Україну. А над берегом зведемо капличку до якої кожен зможе принести та запалити свічку пам’яті, скласти молитву за невинно вбитими нашими Героями».

На сьогодні вже висаджено фруктові дерева – це сливи, груша, яблуні, вишні та горіхи. Роботи ще дуже багато до втілення всіх задумів і тому  свободівець зі своїми однодумцями кожну вільну годину працює над створенням алеї.

 «Завдяки звитязі героїв Небесної сотні, як зовсім молодих юнаків так і сивочолих чоловіків, людей з усієї України, ми позбулися злочинного режиму. Алея Героїв завжди нагадуватиме про їхній подвиг, який  започаткував нову добу становлення України за майбутнє наших дітей і нас з вами», – зазначив голова Саджавецького осередку Михайло Тороус.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 512 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
08:30
 
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0