П'ятниця, 03.05.2024, 23:02




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Вересень » 2 » Надвірнянські свободівці привітали з 89-літтям Голову Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотія Володимирського
15:51
Надвірнянські свободівці привітали з 89-літтям Голову Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотія Володимирського

Ваші роки - то Ваш скарб,

Їм ціни немає,

Кожен рік багато варт,

Всі про це ми знаєм.

Вашу мудрість знаєм ми,

Цінимо Ваш досвід,

Шани в Вас поміж людьми

І поваги досить.

Тож прийміть уклін від нас,

Щирі слова шани,

Всякий день й усякий час

Пишаємось ми Вами.

 

1 вересня Голові  Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотію Володимирському виповнилось 89 років. Фотій Володимирський – людина-легенда, людина, яка пройшла непростий життєвий шлях, шлях жертовності, героїзму та незламної боротьби за Українську Суверенну Соборну Державу.

    

Привітати таку поважну людину є обов’язком кожного національно свідомого українця, якому небайдужим є минуле, теперішнє, майбутнє української нації. Адже такі особистості як Фотій Володимирський, вояка Української Повстанської Армії, творили нашу історичну пам'ять, присвятивши своє молоде життя національно-визвольній боротьбі, яка згодом принесла Незалежність Української держави. Національно-визвольна боротьба була водночас і героїчною, і трагічною.

За спиною УПА  не стояла держава, яка б забезпечувала її зброєю, військовою технікою, амуніцією, харчами, медикаментами, всім, що  забезпечувало б її боєздатність. Складність полягала в тому, що боротьба тривала на три фронти: проти німецьких окупантів, польської Армії Крайової та радянських партизан і спецзагонів НКВС.

Але, не зважаючи на всі труднощі та перешкоди, вороги української нації не змогли знищити національну свідомість, українську мову, культуру, прагнення українців бути господарями на СВОїй БОгом ДАній землі. А це підтверджує, що Українська Повстанська Армія була насправді народною армією.

  

Відвідали легендарного вояка УПА Фотія Володимирського депутати фракції ВО «Свобода» районної і міської ради Сергій Штогрин, Валерій Спасюк, голова осередку с. Пасічна Олексій Типусяк, викладач історії Прикарпатського військово-спортивного ліцею, свободівка, Мирослава Губарчук та подарувавши йому гарну українську вишиванку.

Надвірнянські свободівці із захопленням слухали розповідь Голови Братства ОУН-УПА Карпатського краю про нелегку боротьбу УПА підчас та після закінчення Другої світової війни. Тривала вона і в страшних радянських концентраційних таборах. Фотій Володимирський зазначив, що в період, коли Українська держава переживає велику політичну, соціально-економічну, ідеологічну кризу, потрібно акцентувати увагу на роботі з молоддю, формуюючи національну свідомість і культ героїзму, зокрема через зустрічі та спілкування з  іще живими вояками УПА.

«Кожен свободівець, після розмови з Ф. Володимирським, вже вкотре переконався, що  нашим святим обов’язком є докладати всіх зусиль у формуванні та підтримці молодої української еліти, якій прийдеться розбудовувати Українську державу. З іншого боку, дуже важливим є той аспект, що тільки тоді, коли на державному рівні буде вироблена та затверджена національна ідеологія, яка стане не просто політичною концепцією у звичайному розумінні цього поняття, але і тією масовою філософією громадян, яка б формувала їх державно-політичну свідомість та національний менталітет, – тоді Україна вийде з довготривалої кризи і буде сильною державою в політичній, економічній та духовній сферах життя,» - зазначив після зустрічі депутат районної ради ВО «Свобода» Сергій Штогрин.

      

«А зараз, - як наголосив Фотій Володимирський, - тільки одна єдина політична сила у Україні здатна ломити хребет сьогоднішній бандо-олігархічній владі – це Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Я вже можливо не доживу до того світлого часу, коли український нарід стане по справжньому вільний. Але Ви це зробите і «зміните все на користь українців» - запевнив старий вояка.

Життєписна довідка: Фотій Володимирський народився 1 вересня 1924 р. в с. Вишневець Збаражзького району Тернопільської області. В 1943 р., 19-літнім юнаком вступив в лави УПА (псевдо «Муха»). Працював в Службі Безпеки Збаражзького району. Брав участь у військових діях проти німецьких окупантів, польської Армії Крайової, червоних партизан на території Волині, Львівщини, Холмщини. Двічі поранений. 13 березня 1945 р. захоплений пораненим у с. Оглядів. Рік перебував під слідством. У 1946 р. засуджений на 10 років таборів (перебував в Інті, Комі АССР). Після закінчення строку ув’язнення не мав права повертатися в Україну. 23 роки працював на вугільній шахті Інти. З 1994 р. очолює братство ОУН-УПА Карпатського краю.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 1084 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
23:02
 
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0