Четвер, 02.05.2024, 06:38




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Вересень » 22 » Надвірнянські свободівці вшанували загиблих вояків УПА. «Пам’ятаймо хто ми є, чиїх батьків ми діти»
22:21
Надвірнянські свободівці вшанували загиблих вояків УПА. «Пам’ятаймо хто ми є, чиїх батьків ми діти»


22 вересня у с. Пасічна відбулася панахида біля могили воякам Української Повстанської Армії, які загинули в ім'я вільної, незалежної України. Участь у поминальних заходах взяли надвірнянські свободівці.

    

    


Голова фракції «Свобода» в Надвірнянській районній раді Андрій Крицький подякував всім, хто зібрався біля цієї могили, скромної, але рідної для кожного з нас. «Завдяки вшануванню героїв біля таких могил, ми пам’ятаємо, хто ми є, чиї ми діти, що ця земля – наша, а смерть цих повстанців була недаремною. Сьогодні ми молимося за тих, хто поліг у боротьбі проти московсько-більшовицьких окупантів".

Свободівець закликав берегти пам’ять про вояків УПА, які прожити своє життя блискавично швидко, але яскраво і героїчно, які загинули, захищаючи рідну землю від чужинців.


Голова місцевого осередку ВО «Свобода» Олексій Типусяк звернувся до присутніх: "Тут на цьому місці поховані 26 молодих воїнів УПА, які у запеклому бою полягли від куль «визволителів». Скільки ще людей комуністичний режим знищив, замордував у в'язницях, виселив у Сибір? І як вони після цього можуть називати себе нашими братами? То ж якими нелюдями потрібно бути, щоб так нищити наш народ? Як можна забути про страшні сторінки нашої історії? Ми повинні пам'ятати цих героїв, які віддали життя за незалежну Україну та пишатися їхнім чином».

    

На вшанування прийшли родичі загиблих, ветерани УПА. Перед зібранням виступив Юркевич Михайло Михайлович – голова районного братства ОУН-УПА. "Мені пощастило дожити до нинішніх днів, дочекатися Незалежності України, – зазначив він. – Я не вірив, що доживу до вільної держави, а вже 22 років живу в ній. Хай Україна ще не така, про яку мріялося, але вона, як мала дитина падає, потім знову піднімається і йде далі. Висловлюю вдячність місцевим жителям за те, що вони бережуть та свято шанують пам’ять про українських герої та упорядковують їхні могили".


Хор районного братства УПА «Заграва» виконав вязанку повстанських пісень.

    

На завершення виступив голова Надвірнянської районної організації ВО "Свобода" Михайло Іваночко: "Нам і сьогодні потрібно давати відсіч ворогам і ми з вами маємо у кого брати приклад. Реалії сьогодення підтверджують там те, що зрадники та хруні-угодовці були колись та і є сьогодні. Не забуваймо  вислів «Зрада – це батіг, який б’є тебе боляче, коли ти про неї дізнаєшся. Весь інший час ти січеш себе цим батогом сам.» То ж будьте патріотами своєї держави, а не її зрадниками, бо ставши ними ви спустошуєте свою душу і тіло. Будьмо пильними, бо ця сьогоднішня влада вже починає обливати брудом націоналістичні сили. Вона бачить у «Свободі» силу, яка її і знищить, силу громади, якій набридло слухати їхні фальшиві обіцянки», - наголосив Михайло Іваночко.

На завершення, як годиться, вся громада виконала наш український Славень і розлунали звуки Гімну "Ще не вмерла Україна" над карпатськими горами..

 

                                                              Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"
Категорія: Новини | Переглядів: 900 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
06:38
 
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0