П'ятниця, 19.04.2024, 13:56




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Квітень » 28 » Надвірнянські свободівці взяли участь у вшануванні бійців Холодного Яру
03:40
Надвірнянські свободівці взяли участь у вшануванні бійців Холодного Яру

 

25-26 квітня, понад півтисячі бійців добровольчих формувань, у Чигирині на Черкащині вшанували пам’ять повстанців, які у ХХ столітті боролися за незалежність України. Заходи вшанування відбуваються вже удвадцяте і в них активну участь беруть представники Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода».

Вклонитися холодноярським Героям прибуло кілька тисяч українців, із передової приїхали бійці добровольчих батальйонів, Нацгвардії, ЗСУ - представники близько десяти військових батальйонів. На вшануванні були присутні надвірнянські свободівці, бійці які повернулися з фронту на ротацію – Олег Туєшин, Андрій Гнип'юк, Василь Голіней, Андрій Лисканюк, Ярослав Сушириба, Андрій Семчук, Василь Білоус, свободівці-волонтери Михайло Іваночко, Василь Сенатович, Сергій Штогрин, Ігор Голіней та активісти Надвірнянської районної організації ВО «Свобода».

Перед початком заходів бійці добровольчих батальйонів - учасники російсько-української війни - промарширували Чигирином до бастіону Дорошенка, де розпочалися офіційні заходи. Дорогою до бастіону Дорошенка учасники ходи кричали «Слава Україні! Героям слава!», «Отаманам Холодного Яру тричі «Слава!», а також «Героям українсько-російської війни тричі «Слава!».

Відкриття заходів на честь Героїв Холодного Яру розпочалося спільною молитвою на чолі із Патріярхом Київським і всієї Руси-України Філаретом. Разом із главою УПЦ КП та иншими духовниками учасники вшанувань помолилися за душі полеглих героїв та за майбуття звитяжців-сучасників та Української держави. Окрім того, Святійший Патріярх здійснив чин освячення зброї та бойових стягів - так само колись святили оружжя холодноярці, козаки. За бойові подвиги медалями "За жертовність та любов до України" Святійший Владика нагородив знаних уродженців Черкащини.

Ведучим і головним організатором святкувань є президент історичного клубу "Холодний Яр" Роман Коваль. Саме він 20 років тому започаткував вшанувань холодноярців та відкрив історію та славу Холодного Яру широкому загалу.

На вшануваннях офіційно було представлено "Легіон Свободи" - об'єднання усіх комбатантів-свободівців, які беруть участь у війні за Україну в різних військових формуваннях.

Під час відкриття віча на Замковій горі Олег Куцин представив спільноті "Легіон Свободи".

"До об'єднання "Легіон Свободи" входять усі свободівці, які захищають Україну в складі добровольчих батальйонів, ЗСУ, Нацгвардії та в инших формуваннях. Ми є продовжувачами справи холодноярців, бо нам зараз доводиться виборювати незалежність України у протистоянні з російським окупантом", - зазначив командир.

Перед учасниками відзначення річниці Холодного Яру лідер ВО «Свободи» Олег Тягнибок.

Олег Тягнибок, звертаючись до учасників вшанувань, наголосив: "Українці приїздять у Холодний Яр, бо саме тут живе дух холодноярців, які разом з українськими козаками, Січовими Стрільцями, бійцями Карпатської січі, повстанцями, бандерівцями - усіма, хто поклав свою голову за незалежну Україну, - були сподвижниками князя Святослава".

      

      

Свободівці з Прикарпаття відвідали меморіал героям Холодного Яру на хуторі Буда, Мотрин монастир, де в юності послушником був Максим Залізняк, де "табором стояли гайдамаки", де бував Тарас Шевченко та побували біля тисячолітнього дуба Максима Залізняка.

      

      

      

      

Михайло Іваночко зазначив, що з такою армією, яка сповнена духом бійців Холодного Яру перемога буде за нами.

«Жоден окупант не може перемогти українське військо. Ми є продовжувачами справи холодноярців. Нам вкотре доводиться взятися до зброї та боронити свою державу від російського окупанта, але я впевнено можу сказати перемога за нами. Так ми зупинимо цю навалу, відстоїмо кордони, в пам'ять про загиблих лицарів, наших побратимів та на славу майбутніх поколінь українців», - наголосив свободівець.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

 

Категорія: Новини | Переглядів: 671 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
13:56
 
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0