П'ятниця, 26.04.2024, 00:36




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Квітень » 20 » Обережно, "джинса"! Про послідовників Азарова і Медведчука...
11:08
Обережно, "джинса"! Про послідовників Азарова і Медведчука...

У кращих традиціях "папєрєдніків".

2012-13 рр. Боротьба парламентської фракції ВО "Свобода" з режимом Януковича вилилася у масштабну дифамаційну кампанію проти "Свободи" у ЗМІ.

2015 рік. Депутатська група ВО "Свобода" в парламенті не допустила "дерибану" між олігархами стратегічних підприємств. Шестеро свободівців домоглися початку ОБ'ЄКТИВНОГО розслідування звинувачень у розтраті урядом 7,6 млрд. гривень. Як наслідок – нова порція "чорнухи" у ЗМІ.

На жаль, в українській політиці змінюються прізвища, але не методи.

Далі – заява прес-служби ВО "Свобода" з приводу масштабної антисвободівської "джинси" в регіональних ЗМІ:

"Корупціонери сядуть разом з терористами і сепаратистами", "Кому вигідно "надкусити" український уряд", "Путін аплодує "Свободі"... Це – заголовки матеріалів, перший із яких вже побачив світ, а два інші вийдуть у четвер-п'ятницю в районних та обласних газетах Хмельницької, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Рівненської, Сумської, Чернігівської та инших областей України.

Зміст першої статті коротко зводиться до такого: звинувачення у розтраті 7,6 млрд. гривень, що їх висунув Прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку голова Держфінінспекції України Микола Гордієнко, мовляв, – брехня. А вигідно це нібито екс-міністрам-свободівцям Андрієві Мохнику та Ігореві Швайці – мовляв, це вони розкручують тему корупції в уряді Яценюка, аби відвернути увагу від себе. Подаємо цитату: "Аваков розповів, що проти двох колишніх міністрів – Ігоря Швайки та Андрія Мохника – триває слідство. Нагадаємо, що ці двоє – "свободівці". Те, що вони нині себе відбілюють, зрозуміло. Але, крім того, представники "Свободи" намагаються перевести увагу суспільства зі Швайки з Мохником на прем'єра Арсенія Яценюка та нинішній склад уряду" ("Корупціонери сядуть разом з терористами і сепаратистами" від 2.04.2015р. газета "Вільний голос", друкований орган Коломийської райради, Івано-Франківська область) .

У двох наступних матеріялах збережено риторику про непорочність уряду і паралельно застосовується "бородата" теза про "руку Кремля". За логікою авторів, вимагати об'єктивного розслідування заяви голови Державної фінансової інспекції про розкрадання 7,6 млрд., за якими Генпрокуратура вже порушила 12 кримінальних справ, – це "антиукраїнська пропаганда", "новий Ілловайськ для країни" (не менше й не більше), зрештою "підігрування Путіну". Натомість зайти в уряд під гаслами Революції гідности, довести економіку до ручки, а людей до зубожіння, а після гучних звинувачень, замість максимального сприяння розслідуванню, усіляко йому противитися – це "державницька позиція".

Ці тези не нові. Тиждень тому їх завзято використовував персональний "адвокат" уряду, помічник Арсена Авакова та народний депутат України від "Народного Фронту" Антон Геращенко в етері ток-шоу "Шустер LIVE", на що отримав гідну відповідь від нардепа-свободівця Андрія Іллєнка: "Хто агент Кремля? Той, хто вимагає сьогодні розслідувань, чи той, хто за рік не посадив ні одного "регіонала"? Ви розкажіть про пана Авакова і про звіт Ради Європи, де сказано що саме МВС блокувало розслідування вбивств на Майдані. Там теж усі "агенти Кремля" – ми це розуміємо. І Рада Європи – це теж агенти Кремля, і швейцарська прокуратура, яка на 30 мільйонів франків звинувачує в хабарі Мартиненка, – це "агенти Кремля", я розумію: усі, хто критикують уряд, – це все "агенти Кремля". У вас інших аргументів немає..."

Тепер про самі матеріяли. За визначенням, це – так звана "джинса", тобто зумисно прихована реклама (або антиреклама), подана у вигляді "новин", "авторських текстів", "аналітики" тощо. На ділі – це матеріяли, які редакція розмістила на платній основі, однак жодним чином не повідомила про це читача. Тобто вам пропонують нібито незаангажоване розслідування, де є нібито баланс думок, що, за задумом, має підвищити вашу довіру до написаного.

Про моральність витрачання в воєнний час сотень тисяч гривень на очорнення політичних опонентів та про застосування для цього адмінресурсу зараз говорити не будемо. Просто нагадаємо, що такий брудний прийом у боротьбі з тогочасною опозицією активно використовувала команда екс-прем'єра Миколи Азарова, а одним із найбільших замовників "джинси" в Україні був, зокрема, кум Путіна Віктор Медведчук. Складається враження, що тепер цю технологію взяли на озброєння і представники "Народного Фронту". Ми знаємо, що редакторів районних газет змушують писати критичні інформації про ВО "Свобода". Окрім того, нам відомо про тиск на тих редакторів, які відмовляються публікувати цю "чорнуху".

Ми звертаємося до журналістської спільноти із проханням здійснити об'єктивне розслідування щодо фактів розміщення "джинси" та адміністративного тиску на журналістів. Просимо публічно назвати замовників кампанії та дослідити джерела її фінансування. Водночас застерігаємо редакторів видань від розміщення подібних матеріалів, що суперечать журналістським стандартам. Наголошуємо, що за такі дії доведеться відповідати і в суді, і перед громадськістю.


Прес-служба ВО "Свобода"

P.S. Принаймні в мене особисто вже не лишилося жодних сумнівів щодо того, хто потайки замовляв подібні брудні пасквілі у жовтій пресі проти "Свободи"- ще тоді, коли ми пліч-о-пліч стояли на Майдані, а "Свобода" вельми переживала за хитку єдність антиянуковичівської коаліції. Такі ниці методи використовують боягузи, котрі віч-на-віч, у відкритій дискусії ковтають язика. Бо добре знають, що правда – не на їхньому боці. Але шило з мішка рано чи пізно неминуче вилазить. А брехнею і підлістю, як кажуть, весь світ пройдеш... От тільки назад не вернешся.

Категорія: Новини | Переглядів: 441 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
00:36
 
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0