Середа, 24.04.2024, 16:49




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Олег Осуховський: Парламентська робоча група, що вивчає інформацію про корупцію в уряді, виявила нові факти зловживань
19:56
Олег Осуховський: Парламентська робоча група, що вивчає інформацію про корупцію в уряді, виявила нові факти зловживань

29 квітня 2015 року очільник парламентської робочої групи, що вивчає інформацію про багатомільярдну корупцію в Кабміні, свободівець Олег Осуховський під час брифінгу для ЗМІ підбив підсумки роботи групи за перший день. Націоналіст наголосив: заслухавши представників держпідприємств, Держфінінспекції України та колишнього очільника цієї служби, вже зрозуміло: заяви про багатомільярдну корупцію не те що підтверджуються - виявляються все нові й нові факти зловживань.

Парламентар повідомив, що 29 квітня було заслухано пояснення керівників держпідприємств із приводу озвучених М.Гордієнком зловживань. За його словами, щодо деяких підприємств заявлені екс-очільником Держфінінспекції суми збитків держави підтвердилися, а щодо деяких вони навіть більші.

"Нині ми заслухали інформацію від колишнього очільника Держфінінспекції Миколи Гордієнка, від керівників держпідприємств, які надавали пояснення з приводу оприлюдненої Гордієнком інформації. Уже опрацьовано значну частину інформації; зокрема, вдалося з'ясувати, що в "Укргазвидобуванні" зафіксовано збитки на суму 358 мільйонів гривень, які підтверджено і Гордієнком, і фінінспекцією. Однак цю цифру підприємство оскаржує в судах, а Генпрокуратура провадить досудове розслідування.

Щодо "Нафтогазу", там також зафіксовано порушення, але суму буде узгоджено згодом, бо тривають перевірки. Однак у "Нафтогазі" зупинено ризикованих операцій на 4, 6 мільярда гривень. Зауважу, що це кошти, які навіть не входять у ті 7, 6 мільярда, про які говорив Гордієнко.

В "Укртрансгазі", окрім озвучених Гордієнком порушень на 219 мільйонів, додатково виявлено зловживань ще на 151 мільйон гривень, а загалом - на 370 мільйонів.

В "Енергоатомі" також триває перевірка, відповідно, узгодженої фінінспекцією та підприємством суми зловживань ще немає, але надана Гордієнком інформація частково підтвердилася: уже з'ясовано, що зловживання там можуть скласти 1, 5 мільярда гривень, які так само не входять до заявлених Гордієнком 7, 6 мільярда", - розповів Олег Осуховський.

Парламентар також підкреслив: на жоден акт проведених Держфінінспекцією ревізій щодо фінансових зловживань - а їх було 46 - уряд Яценюка взагалі не відреагував.

"Нині Гордієнко заявив, що на жоден із 46 актів про проведення перевірки Держфінінспекцією уряд не відреагував узагалі. Однозначно, що реакція мала бути і від Яценюка, і від правоохоронців. На жаль, ми нині також стикнулися з відсутністю реакції від правоохоронних структур. Представники Генпрокуратури навіть не з'явилися на засідання нашої групи, щоби надати інформацію про кількість кримінальних проваджень, про конкретні суми, що фігурують в антикорупційних розслідуваннях. Сподіваюся, що вже завтра до нас завітає представник ГПУ, і ми отримаємо більше інформації", - додав керівник парламентської робочої групи.

Нагадаємо, що після ранкового засідання зазначеної парламентської групи Олег Осуховський повідомив, що на засідання не прибули ні представник Генпрокуратури, ні міністр енергетики та вугільної промисловости, ні представник "Укрнафти". На його переконання, по суті це означає саботаж .

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

 

Категорія: Новини | Переглядів: 512 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
16:49
 
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0