Вівторок, 30.04.2024, 03:26




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Лютий » 18 » Почаїв: Розмовляєш українською – ченці не хочуть сповідати (європейська преса)
16:11
Почаїв: Розмовляєш українською – ченці не хочуть сповідати (європейська преса)

Прага – Низка європейських видань звертають увагу на активізацію діяльності в Україні, саме після президентських виборів, проросійських осередків і сил. Зокрема, оглядачі інформують про провокаційні рішення парламенту автономного Криму, котрі порушують Конституцію України, а також антиукраїнську діяльність православних проросійських ченців в Почаївській Лаврі на Тернопільщині. Газети також інформують про початок судових слухань за позовом Юлії Тимошенко на результати президентських перегонів у Вищому адміністративному суді України в Києві.

Польська «Жечпосполіта» інформує про перебіг подій довкола православної Почаївської Лаври в Тернопільській області, як «стала центром антиукраїнської пропаганди». Польська газета інформує, що у 2003 році уряд Віктора Януковича вивів Почаївську Лавру рішенням уряду з під юрисдикції місцевих органів влади та з системи культурно-історичного заповідника, віддавши її фактично у повну власність Православної церкви Московського Патріархату. Нині ж Тернопільська обласна Рада вимагає від уряду Юлії Тимошенко повернути Лавру до заповідника і в розпорядження облради.

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда стверджує, що нинішні господарі Лаври, російські ченці, – «є агресивні, підштовхують віруючих до ненависті на національному, мовному ґрунті. Звідси виходить найбільше антиукраїнської літератури, яка всіляко поширюється на заході нашої області», – наголошує тернопільський голова. «Жечпосполіта» наводить розмови з місцевими українцями, котрі скаржаться, що ченці Лаври прискіпливо допитують відвідувачів якої вони віри, до якої церкви відносяться. «Якщо розмовляєш українською, не хочуть тебе сповідати, не продають свічок і навіть можуть випхати за двері храму», – каже польському виданню місцева жителька, українка, 50-річна Марія з Кременця. Хоча тут же секретар Лаври Ґеоргій Коваленко намагається спростовувати ці факти у розмові з кореспондентом «Жечпосполітої». Газета також наводить думки експертів, котрі сумніваються у тому, що за президентства Віктора Януковича вдасться відібрати Почаївську Лавру у проросійської церкви.

Російська «Нєзавісімая газета» міркує про вірогідність того, що «Крим може стати масштабною проблемою для нового Президента України». Газета має на увазі, зокрема, фактично провокаційне рішення парламенту Криму у минулу середу називати себе на «Радою», як за Конституцією України, а «Совєтом». У Києві, заклопотані судовими суперечками, не відразу це зауважили. Зате «націоналістичне об’єднання Свобода Олега Тягнибока розцінило цей крок Криму як сепаратистський і звернулося з позовом до Генпрокуратури та СБУ». «Нєзавісімая газета» наводить думки експертів про те, що таким чином проросійські сили в парламенті Криму вже апелюють, перед вірогідними місцевими виборами, до російських мешканців півострова. Деякі українські аналітики сумніваються у тому, що новий Президент України Віктор Янукович знайде у собі сили зайняти державницьку позицію саме для припинення провокаційних регіональних проявів в Україні. А це, на думку експертів, «призведе лише до нових політичних конфліктів, посилення регіональних еліт». Правда, експерти, яких цитує московське видання, також заспокоюють щодо вірогідності посилення російського втручання в Криму, бо це, як стверджують аналітики, «призведе лише до консолідації суспільства в Україні перед зовнішньою загрозою, тобто – до протилежних намірам Москви результатів».

Чеська «Днес» інформує, що «суд в Києві розпочав розгляд справи про дійсність результатів президентських виборів за позовом прем’єр-міністра Юлії Тимошенко». Газета також зауважує, що «Янукович вже встиг пережити приємні хвилини після привітань його з перемогою від лідерів багатьох країн світу, включно з США та Європейським союзом». А тут суд призупинив рішення ЦВК про його перемогу і в парламенті зареєстрований навіть проект постанови про відміну інавгурації, призначеної Радою вже на 25 лютого. Чеське видання також зауважує, що «нині мало-хто очікує, що Тимошенко досягне в суді бажаного...але, разом з тим, наголошують, що головна мета прем’єра – ослабити позиції Януковича перед можливим відходом з уряду». «Днес» також наголошує на невдоволенні ситуацією в Україні з боку більшості іноземних інвесторів, МВФ, які вже хотіли б політичної стабілізації в Києві. А тут, як інформує чеське видання, не виключені й дострокові парламентські вибори, які можуть бути викликані «саме непоступливістю Тимошенко».

Василь Зілгалов

Переглядів: 656 | Додав: Націоналіст | Теги: Почаївська лавра, ченці, Антиукраїнська пропаганда, проросійські осередки, Олексій Кайда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
03:26
 
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0