Вівторок, 30.04.2024, 23:26




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Вересень » 30 » Руслан Зелик на відкритті пам’ятника Івану Франку в Надвірній: «Каменяр виконав свою місію, розбудивши в українцях патріотичне сумління»
12:31
Руслан Зелик на відкритті пам’ятника Івану Франку в Надвірній: «Каменяр виконав свою місію, розбудивши в українцях патріотичне сумління»

    

29 вересня 2013 року в чарівному містечку Надвірна відбулася визначна подія для всієї української громади. В міському парку відбулося відкриття перенесеного та реконструйованого пам’ятника Івану Франку. Сам пам’ятник встановлено в Надвірній ще в 1958 році в парку, який відтоді носить ім’я великого українця.

Сьогоднішній день подарував нам оновлений пам’ятник в новому місці, на новому постаменті. Силами громади, при активному сприянні небайдужих та патріотичних надвірнянців стала можливою така подія. Сотні городян та гостей прибули до постаменту, щоб віддати шану письменнику і поету, філософу-мислителю, Каменяру, українському Мойсею:

«Довго нас недоля жерла,
Досі нас наруга жре,
А ми крикнім:
"Ще не вмерла, 
Ще не вмерла і не вмре!"

    

Надвірнянський міський голова З.Андрійович на відкритті пам’ятника наголосив, що  народ, який цінує своїх Пророків, а саме великим українським Пророком є Іван Франко, дослухається до їхнього голосу, достойний вийти з неволі і здобути Волю та Незалежність.

    

    

Громада Надвірної ще раз підтвердила силу духу, адже попри неймовірні труднощі і  в першу чергу фінансову кризу таки звели пам'ятник Івану Франку. Після Шевченка  серед духовних Провідників годі знайти сильнішу постать, а ніж Каменяр. Монумент не тільки прикрасить Надвірну, а й збагатить її духовно.

        

У відкритті оновленого пам’ятника взяв участь народний депутат України, член фракції «Свобода» у Верховній раді Руслан Зелик.

Руслан, звертаючись до своїх земляків сказав: «Все своє особисте свідоме і творче життя Іван Франко присвятив рідній нації, бо ясно усвідомлював собі, що його роль серед українського народу - пророча, будівнича. А завдання пророка є підносити людей з духовного упадку, оздоровлювати словом і привертати людську гідність. Він, невтомний Каменяр Свободи, добре розумів: хто прийде чужий визволяти народ, той візьме його у свою неволю, - народ мусить визволитися сам.

Тому Франкові твори вселяли і нині вселяють віру в Україну - вільну, самостійну і незалежну. Він виконав свою місію, кинувши в український народ вогненне слово і в багатьох серцях запалив і розбудив патріотичне сумління.

Такий прекрасний пам'ятник Каменяреві виплекала громада Надвірної, виплекала в нелегкий, складний економічно час. І що особливо приємно, увіковічнено в постаменті пам'ять саме Івана Франка, галичанина і великого українця, нашого земляка і пророка всієї України», наголосив Руслан Зелик.

    


    

    

  

Іван Франко на постаменті своїм вдумливим поглядом закликає всіх до боротьби за Україну, якою пронизане все життя Каменяра.

 

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 1084 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
23:26
 
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0