Вівторок, 23.04.2024, 21:47




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2015 » Квітень » 11 » Свободівці з великодніми вітаннями провідали вояків визвольних змагань
11:04
Свободівці з великодніми вітаннями провідали вояків визвольних змагань

Святим обов’язком і гарною традицією для ВО «Свобода» є відвідування та вшанування легендарних вояків УПА, зокрема Дмитра Верхоляка (псевдо «Дуб»), Михайла Юркевича («Відважний») та сотенного Мирослава Симчича («Кривоніс»), які своєю героїчною звитягою і чином є прикладом боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу.

У  п’ятницю, 10 квітня 2015року з Великодніми привітаннями та великодніми кошиками до сивочолих упівців завітали надвірнянські свободівці: боєць батальйону оперативного призначення 50-го полку Національної Гвардії України, депутат Надвірнянської міської ради Олег Туєшин, боєць ВЧ 3027 Василь Голіней, депутат Надвірнянської районної ради Сергій Штогрин та викладач історії Прикарпатського військово-спортивного ліцею, свободівка Мирослава Губарчук.

В Коломиї до надвірнянських свободівців, щоб привітати сотенного УПА Мирослава Симчича, приєдналися очільник Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода», Голова фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській обласній раді Василь Попович, народний депутат ВР VII скликання Роман Зелик. Мирослав Симчич зрадів такому товариству, зокрема, актуальним було обговорення питань про суспільно-політичну ситуацію в Україні, про останні події, які відбулися в стінах Верховної Ради та на фронті.

Руслан Зелик поділився останніми новинами щодо законів, прийнятих парламентом 9 квітня цього року: «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», а також «Про правовий стасус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті». Прийняття цих важливих для українського народу законів означає відновлення історичної та національної справедливості. Націоналіст зазначив, що ВО «Свобода» багато років вело боротьбу за втілення важливих постулатів «Програми захисту українців», а саме: визнання на державному рівні вояків ОУН-УПА учасниками боротьби за державну незалежність України, оголошення 14 жовтня – Дня створення УПА – державним святом. В цьому напрямку було розроблено відповідні законопроекти, а також те, що ВО «Свобода» ініціювала зняття  власного законопроекту на підтримку законопроекту Юрія Шухевича.

Очільник Івано-Франківської обласної організації Василь Попович наголосив на актуальності присвоєння Мирославу Симчичу, легендарному сотникові УПА та багаторічному в’язню радянських концтаборів звання «Герой України». Націоналіст нагадав, що з відповідним зверенням депутати від «Свободи» зверталися до Президента України Петра Порошенка ще 25 грудня 2014 року, щоб гарант видав відповідний указ і приурочив до Дня народження М. Симчича, а також зазначив, що 13 лютого 2015 року ВР підтримала відповідний депутатський запит до Президента України. Але до цього часу П. Порошенко не віддав належну пошану борцю за незалежність Української держави.

Боєць батальйону оперативного призначення 50-го полку Нацгвардії України,  командир відділення розвідки, депутат Надвірнянської міської ради Олег Туєшин поділився останніми новинами з фронту та своїми міркуваннями щодо воєнних подій на Донбасі. Зокрема він сказав, «що нарешті влада України повинна визнати на практиці, що події на Донбасі це ніяке АТО, а це є справжня війна, не як це люблять казати в ЗМІ, що це війна з проросійськими сепаратистами чи терористами, а війна з регулярними військовими частинами Росії, в якій російський агресор застосовує найсучаснішу військову техніку. В даному випадку Росія виступає за «так званими» Мінськими угодами не як третя сторона, а фактично є безпосередньою стороною конфлікту». Крім того, свободівець зазначив, що якби наші військові мали відповідне сучасне озброєння і патріотичне командування збройними силами, то московський чобіт не топтав би українську землю і ця війна давно б закінчилася.

Депутат Надвірнянської районної ради, Сергій Штогрин розповів сотенному УПА про діяльність благодійного фонду «Свобода. Гідність. Перемога», який створений прикарпатськими свободівцями для допомоги українським військовослужбовцям, а також добровольчим батальйонам «Січ», «Карпатська Січ». Він також розповів, що багато свободівців воює на Сході України і, що їхній патріотизм опирається на національно-визвольний рух 40-50-х років минулого століття, зокрема таких патріотів України, як Мирослав Симчич.

Мирослава Губарчук зазначила, що на даному етапі прості громадяни повинні знати правду, а не викривлену інформацію про події, які відбуваються на сході України, і те, що відбувається у вищих ешелонах влади, в уряді, адміністрації Президента, у Верховній Раді. «Ця влада прийшла на крові загиблих майданівців, на крові Героїв Небесної Сотні, серед яких 20 загиблих свободівців. Ні одна кримінальна справа не завершилася судом, ніхто не покараний. А скільки загиблих на сході України і скільки тяжко поранених, полонених, пропавши безвісти за час, так званого «перемир’я». Не може бути одностороннього перемир’я. Пора вже все називати своїми іменами і сказати нашому гаранту: досить маніпулювати інформацією, досить прикриватись так званим «Нормандським форматом» і Мінськими домовленостями. Треба виходити на «Женевський формат» і нарешті сказати українському народу: якого місяця, числа, року закінчиться це ганебне перемир’я і, хто відповість за сотні, тисячі невинно убієнних патріотів України, сотні, тисячі полонених, закатованих російськими бандитами і пропавши безвісти? Але ми віримо, що перемога буде за нами. Воскресне Бог – воскресне Україна! Слава Україні! Слава Нації!»

Викладач історії Прикарпатського військово-спортивного ліцею Мирослава Губарчук

Категорія: Новини | Переглядів: 732 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
21:47
 
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0