Субота, 18.05.2024, 13:40




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Жовтень » 23 » Відбувся звіт депутатських фракцій ВО "Свобода" за участю О.Сича та О.Тягнибока
07:35
Відбувся звіт депутатських фракцій ВО "Свобода" за участю О.Сича та О.Тягнибока

22 жовтня 2011 року в приміщенні РБК відбулася зустріч громади Надвірнянщини з керівниками Всеукраїнського обєднання "Свобода".

На звіт депутатських фракцій "Свободи" в Надвірнянській міській та районних радах прибули голова Івано-Франківської обласної ради, голова обласної організації ВО "Свобода" Олександр Сич

     

та голова Всеукраїнського обєднання "Свобода Олег Тягнибок.

Зустріч розпочалася з демонстрації фільму "Свобода - 20 років вірності, 20 років боротьби". Саме в ці жовтневі дні виповнюється 20 років створення націоналістичної партії "Свобода".



Перед початком до спільної молитви вийшли декан Надвірнянського деканату УГКЦ о.Григорій Сімкайло та декан Надвірнянського деканату УПЦ КП о.Олег Траско.

Після спільної молитви священники благословили захід та побажали свободівцям мужності в їх нелегкій та кропіткій роботі на благо розквіту країни та захисту українців.

Зі звітом про рік роботи депутатських фракцій ВО "Свобода" в Надвірнянській районній, міській та селищних радах виступив голова Надвірнянської районної організації ВО "Свобода" Михайло Іваночко.

Слава Ісусу Христу!

Всечесні отці, шановна громадо, дорогі побратими та посестри, Брати та сестри українці.

Сьогодні ми в цій залі, щоб прозвітувати перед вами за рік нашої роботи в місцевих радах та відзначити разом із нами 20-річчя створення нашої партії.

                                         Шановне товариство.

На теренах Надвірнянщини ВО «Свобода», тоді СНПУ, почала свою діяльність в  далекому 1995році.

В 2008 пройшла перереєстрація. В партію влились нові молоді націоналісти. З моменту  створення організації націоналісти брали участь у всіх виборах, які проводились в нашій державі та на теренах Надвірнянщини.  За цей час довіра людей до «Свободи» зросла в десятки разів завдяки  цілеспрямованій та послідовній політиці нашої партії. Адже  ВО «Свобода» - єдина ідеологічна партія в Україні, ми знаємо за що боремось, а мета завжди в нас одна як була 20 років тому, так само і зараз  - Велика Україна. Україна про яку мріяли наші прадіди.

     І тому за результатами місцевих виборів на Надвірнянщині, які відбулись 31 жовтня 2010року до органів місцевого самоврядування,  в перше обрано представників Свободи. В Надвірнянській районній раді створена фракція з десяти свободівців. З них 3 депутати обрано по мажоритарних округах:

 Ланчинський  в/о- обраний Іваночко М.С.

 Делятинський в/о-обраний Черленюк В.Ю.

  Гвіздський  в/о  - обраний Гандзюк Д.Д.       

та  сім депутатів обрано за партійними списками: Степник І.М., Штогрин С.Р.,Кащенко В.М.,  Соць В.Ол., Гурмак І.М., Крицький А.В., Котляров В.В.

Заступником голови районної ради обрано свободівця І. Степника.

Головою фракції став депутат А.Крицький.  Комісїю  з питань законості та правопорядку очолив наш побратим І.Гурмак. С. Штогрина обрано заступником голови комісії з питань соціально-економічного розвитку. Секретарем комісії з питань освіти, культури та засобів масової інформації обрано нашого депутата В.Черленюка.

У кожній комісії, які створені у Надвірнянській районній раді плідно працюють наші депутати свободівці.  Плідну працю забезпечує 100% явка депутатів на всі засідання сесій та комісій та їхнє одностайне голосування з усіх питань, які розлядає рада.

За рішенням районної ради кожний депутат має депутатський фонд в розмірі 2000грн. На даний час наші депутати допомогли фінансово за допомогою фонду 38 важко хворим  жителям нашого району.

За рік роботи в районній раді  депутатами нашої фракції подано 96 запитів та звернень.

В своїх запитах депутати свободівці піднімали важливі проблемні питання життєдіяльності Надвірнянщини. Зокрема піднімали питання по ліквідації наслідків повені 2008 та 2010років. На що і по цей день немає гідної відповіді, а запити перебувають на контролі у районної ради. Аналогічна картина що до запитів та звернень з приводу ремонту доріг та мостів у населених пунктах району. Найбільшою проблемою, з якою ми стикнулись під час депутатської діяльності, є формальні відписки органів виконавчої влади та відсутність реагувань на депутатські запити та звернення. У зв’язку із цим за наполяганням нашої фракції в четвертому кварталі в Надвірнянській районній раді буде слухатись питання про хід виконання депутатських запитів .

Важливе питання я, як депутат, підняв стосовно поставок вугілля в садочки та школи. То було не вугілля, а пісок.  До мене звернулись вчителі Ланчинської ЗОШ 1-2 ступенів та завідуюча ДНЗ «Ромашка». Після звернення через 2 дні привезли нормальне вугілля. Так тільки після цього дітки були в теплі.

Також нашим депутатом В. Соцем було піднято питання облаштування переходів на вулицях. Завдяки запиту  В.Кащенка облаштували снігозатримувачі на громадських будівлях. Зокрема приміщення РБК.  Частково виконаний запит депутата І.Гурмака щодо фінансування та виконання заходів по боротьбі із борщівником Cосновськогою. Завдяки  наполяганню цього ж депутата  піднято питання по музею « Вишиванки», в якого було відібрано приміщення. Депутат В.Черленюк підняв важливе питання дороги на присілок Любіжня  Делятинської с\р.

Мною, депутатом районної ради від Ланчинського в\о 17 грудня 2010р, за погодженням з головою обласної ради, подано депутатське звернення щодо внесення в план соціально-економічного та культурного розвитку в Івано-Франківській області про виділення коштів на проведення ремонту приміщення «червоної школи» в селищі Ланчин. Під зверненням підписались 336 ланчинців. В лютому 2010 року голова обласної ради проводив об’їзд всіх районів області, в тому числі і Надвірнянського. На пропозицію відвідати цю унікальну споруду він зразу ж погодився, хоча Ланчин в графіку не був чомусь включений. А вже  10.06.2011р за особистим наполяганням голови обласної ради О.Сича та фракції Свободи в обласній раді, кошти в сумі 200 тис. грн були виділені  на цей об’єкт.

Важливе питання було піднято по заміні електричних опор по бокових вулицях в Ланчині. Тільки після депутатського звернення Надвірнянський РЕМ   відреагував  і проводить заміну старих деревяних опор на бетонні.  Фракцією Свободи порушено питання стосовно ринку «Візники». Підприємці ринку на протязі останніх  років постійно зазнавали утисків від адміністрації ринку, яка незаконно вимагала постійного підвищення орендної плати за торгові місця, що призводило до постійних конфліктів та закриття ринку. Тільки після втручання нашої фракції напруга на ринку більш-менш стабілізувалась.

В грудні 2010 року нашими депутатами порушилось питання теплопостачання центральної частини міста. Котельня, яка подає тепло у квартири орендована підприємством «Струмок». Це підприємство поставило собі за мету прибрати до рук котельню, позбавивши тепла мешканців. На даний час керівництво підприємства «Струмок» добилось відключення жителів від центрального постачання (відомо якими методами) і обслуговують тільки бюджетні організації.

Найбільш резонансною подією цього року стала спроба Ланчинської влади за підтримки голови РДА прибрати до своїх рук 4 га землі с/г призначення в селищі Ланчин. Тільки після втручаня депутатів-свободівців обласної та районної рад призупинена спроба розкрадння державної землі. В програмі «Захисту українців» передбачено заборону торгівлі землями с\г призначення.

Фракція ВО «Свобода» в Надвірнянській районній раді ініціювала також багато політичних заяв та звернень. Насамперед хочу згадати звернення щодо зняття звання Героя України з С.Бандери та Р.Шухевича. Звернення щодо Чорноморського флоту та зрадливих харківських угод, Ми також ініціювали звернення щодо нищення української мови та закриття українських шкіл. Свобода в Надвірнянській районній раді виступила проти вивішування червоно прапора та  політичних репресій в Україні, а також ми засудили дії влади 9 травня в Львові. Всі ці звернення та заяви були підтримані районною радою та відправлені по призначенню до керівництва країною.

За допогою всього депутатського корпусу, підтримки економічної ради, що створена при районній організації, свободівці провдять багато різних благодійних акцій. Зокрема, проведено  реконструкцію могили воїнів ОУН-УПА в селищі Ланчин. Зараз будується капличка в с.  Гвізд. Встановлено меморіальну дошку С.Ленкавському в с Фітьків. Завдяки нашому побратиму Ю.Поварчуку та його родині відреставровано меморіальний комплекс родини Поварчуків у Білих Ославах.

Проводяться різні спортивні змагання. Вже традиційним  став турнір з футболу до Дня Героїв в Ланчині, шаховий турнір серед молоді в м. Надвірна, змагання з міні-футболу в Пасічній. Було проведено міжнародний турнір з вільної боротьби  ім. М.Кушніра.

Не забувають свободівці про наших маленьких українців. Це традиційні акції Святий Миколай, Різдвяні подарунки малозабезпеченим та багатодітним сім*ям. Проведено спортивно-вишкільний табір пластового куреня ім.С.Височана, керівником якого  є наш побратим депутат р\р В.Котляров.

Також  проводились акції в нашому місті по залученню молоді для переглядів патріотичних фільмів за ініціативи депутата міської ради свободівця О.Туєшина. Проведений Західноукраїнський чемпіонат з брейк-дансу , фестиваль вуличного спорту та постійно проводяться українські дискотеки -ініціатор також свободівець Н.Лазорко.

Постійно надвірнянські свободівці вшановують українських героїв та українські свята. День народження Провідника Української нації С.Бандери традиційно вшановують на його обістю в С.Угринові.  Надвірнянська свобода постійно організовує та відзначає День Злуки, вшановує Героїв Крут, відзначає дату створення ОУН, долучається до святкування Шевченківських днів та дня Матері. Організовуються марші та смолоскипні ходи Дня до Героїв та народження Головного командира УПА Романа Шухевича, Акту відновлення Української держави та Дня Незалежності. 

А свято Покрови, створення УПА, традиційно 14 жовтня біля пам’ятника Шевченку в Києві і проведеням маршем вулицями столиці  «За визнаня ОУН-УПА».

За підсумками місцевих виборів в 31 жовтня 2010 року представники Свободи були обрані депутатами  в селищах та селах нашого району. Зокрема фракції створено в Ланчинській селищній,  Краснянській, Тисменичанській та Пнівській сільських радах. Також є депутати від свободи в Битьківськїй селищній, Гвіздській , Верхньо Майданській , Біло-Ославській та Зарічанській сільських радах.                        

Частково хочу зупинитись на депутатській фракції ВО «Свобода» в Надвірнянській міській раді.

Фракція налічує 10депутатів З них 5 депутатів обрано по мажоритарних округах:  Спасюк Валерій Миколайович,  Зеленчук Дмитро Іванович,   Кащенко Ірина Григорівна, Бучко Ольга Ярославівна округ, Тушин Олег Володимирович та п’ять депутатів обрано за партійними списками:
Ільків Назар Богданович, Гринішак Володимир Юрович, Лазарко Назар Ярославович, Кашуба Микола Васильович, Вирстюк Андрій Васильович.

Головою фракції обрано Гринішака В.Ю.  Комісію житлово-комунального господарства очолив наш побратим А.Вирстюк. Комісію з питань екології та охорони навколишнього середовища також очолив свободівець В.Гринішак. Також  В.Гринішак є секретарем  бюджетної комісії. Секретарем комісії у справах молоді, фізичної культури, спорту, освіти культурного і духовного відродження обраний молодий свободівець Н.Лазорко. Наша посестра О.Бучко обрана головою комісії з питань охорони здоровя та соціального захисту. А свободівка І. Кащенко являється секретарем земельної комісії. Всі депутати міської ради плідно працюють в комісіях, які були створені у Надвірнянській міській раді.

Завдяки злагодженій  роботі депутатів вдалося провести велику роботу по виконанню передвиборчої програми. Всі депутати закріплені  за районами міста, проводять зустрічі з громадянами на місціях. Протягом року депутати-свободівці провели зустрічі з керівниками комунальних підприємств, організацій та установ. За ініціативою свободівців розпочато процедуру прийняття генерального плану, створено робочу групу та передбачені на це кошти в 2011році. Недопущено підняття тарифів на теплопостачання для двох мікрорайонів міста Надвірна.

На першій робочій сесії фракція Свободи заявила, що не голосуватиме за виділення земельних ділянок до прийняття генплану міста. На вимогу депутатів –свободівців в план роботи на 2011 рік було включено звіти всіх підрозділів міської ради, комунальних підприємств та керівників дитячих садочків. На вимогу фракції створені три тимчасові депутатські комісії щодо вирішення проблем міста. Також  добились дотримання регламенту міської ради. З ініціативи голови фракції міських свободівців на території Надвірнянщини розпочалась трансляція телеканалу «Галичина».

Фракція ВО «Свобода» в Надвірнянській міській раді протягом двох місяців відстоювала тариф на водопостачання та водовідведення для населення. Ми єдині, хто став на захист громадян міста в цьому питанні. Наші депутати організували  проведення громадських слухань, забезпечили проведення їх та ініціювали створення громадської комісії щодо перевірки діяльності комунального підприємства «Водоканал».  Фракція «Свободи» в міській рада висунула конкретні вимоги. На депутатів чинився шалений тиск та погрози.  Напевно ми стали сильно на чийсь мозіль. Міська влада  шляхом шантажу відключила воду жителям міста Надвірна і почали звинувачувати свободівців в цьому. Ніби  через нас «Водоканал» банкротує та має велику заборгованість перед РЕМом. Але на нашу та думку більшості громади стояло питання не в заборгованості перед  РЕМом . Просто ми їм почали перекривати механізм відмивання коштів. Адже вода, яка поступає в місто і досі не облікована. То за що платить громада?

Зрештою ми добились прийняття наших вимог. В даний час фракція продовжує моніторити ситуацію на підприємстві і дане питання ще себе не вичерпало. Про це свідчать запити та звернення свободівця Д.Зеленчука. Шановні надвірнянці по питанні води в місті ми ще повоюємо.

Наших депутатів в місцевих радах мало. Але навіть такою кількістю депутатів ми доказуєм, що ми вміємо працювати та ставати на захист громади.

За 20 років Свобода ніколи не зраджувала, не зраджує зараз в такий складний період для нашої держави і буде завжди стояти на захисті українців.

Ставайте разом з нами до боротьби за українську державу. Вступайте до лав     національної опозиції.

                                Слава Україні!

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич у своєму виступі окреслив проблеми та шляхи їх вирішення, які стоять перед депутатським корпусом обласної ради та найбільшою  його фракцією - фракцією "Свобода". Фракція налічує 18 депутатів. Це найбільш активні молоді люди, які в своїх прагненнях та намаганнях втілюють в життя передвиборчі програми, які базуються на програмі ВО "Свобода"- програмі "Захисту українців"




Голова Всеукраїнського обєднання "Свобода" Олег Тягнибок викреслив ситуацію в країні в цілому та конкретизував деякі події, що відбуваються в поточному моменті.

Голова "Свободи" у своєму виступі зазначив: "Зараз в Україні так звана соціальна українофобія – українців соціально принижують. Кримінально-олігархічний режим не дає українцям ні жити, ні працювати, ні почуватися гідно та достойно на своїй українській землі. За розмовами про реформи, економіку провладна партія приховує банальне намагання наповнення своїх кишень за рахунок простих громадян. На жаль, зараз при владі знаходяться колісніченки, табачники всіх мастей, які бояться та мають агресивне не сприйняття України. Та влада – тлінна, а нація є вічною!".

Олег ТЯГНИБОК наголосив, що ухвалювати закон про декриміналізацію небезпечно тому, що він стане індульгенцією для всіх без винятку злочинців, в першу чергу тих, які наживаються на зловживанні владою.

Спекулюючи можливим звільненням  Тимошенко, у парламенті «протягують» закон, який звільнить від кримінальної відповідальності контрабандистів, фінансових махінаторів та тих, що провадять незаконну господарську діяльність. Після ухвалення цього закону вони зможуть чинити злочини, красти, грабувати державу, але їх не можна буде притягнути до кримінальної відповідальності. За проектом закону про декриміналізацію економічної діяльності, виявляється, контрабанда не злочин. Везеш контрабанди на мільйони. Зловили. Заплатив штраф пару тисяч, решта поклав собі до кишені. І вже не злочинець.

Влада прагне запровадити офіційні способи відмивання і легалізації незаконно отриманих коштів, щоб у подальшому, наприклад при зміні влади, уникнути відповідальності. Бандити при владі розв’яжуть собі руки і зроблять цей закон фактично індульгенцією для всіх тих, хто провадить незаконну економічну діяльність і грабує державу.”




На завершення зустрічі надвірнянців привітав  вокальний гурт "Черлені пацьорки".
Ці молоді люди являються давніми симпатиками "Свободи", а її керівник Володимир Черленюк є депутатом районної ради від ВО "Свобода".
Колектив неодноразово супроводжує масові заходи за участю очільників "Свободи", пропагуючи український спів, українську музику, український дух.



На завершення заходу всі виконали український Славень - Гімн України.


Та після цього зустріч перенеслася в фойє клубу, де були і автографи, і колективні фото, і безпосереднє спілкування з надвірнянцями.






















              Прес-служба Надвірнянської РО ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 1597 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 1
1 volodyk (16.11.2011 20:05) [Матеріал]
Свобода--правильна партія і я думаю велике майбутнє попереду у вас, тільки забагато вже там злуки з церквою на мій погляд а Сімкайло ( якщо не помиляюсь це він на фото) взагалі бути священнком не достойний. Сам бачив його п яного і знаю що він має дитину на стороні. Від таких треба триматись подалі Вашій партії.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
13:40
 
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0