Субота, 04.05.2024, 10:49




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Вересень » 9 » XXII з'їзд ВО "Свобода"
17:13
XXII з'їзд ВО "Свобода"


6 вересня 2010 року в актовій залі ВАТ "Київпроект" відбувся ХХІІ Звітно-виборний З’їзд Всеукраїнського об’єднання "Свобода". У заході взяли участь 489 делегатів з 25 областей, міста Києва та Севастополя. Під час З’їзду були обрані керівні органи ВО "Свобода", обговорено тактику та стратегію виборчої кампанії.


Після виконання державного Славня лідер ВО "Свобода" оголосив хвилину мовчання за побратимом Юрієм Іллєнком, який пішов з життя 15 червня 2010 року.

На початку було обрано робочі органи З'їзду. Політрада партії утворила мандатну комісію у складі: Олексій Кайда, Ярина Вайда. Головою З’їзду обрано голову ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

 

Першим відзвітував перед учасниками З'їзду голова Партійного суду ВО "Свобода" Ігор Янків:

"Партійний суд - окрема структура в партії, яка займається реагуванням на скарги, заяви керівників та членів партії і навіть не членів партії. Робота партійного суду регламентується відповідними нормативними документами.

Протягом двох років діяльність суду була спрямована на те, щоби знайти компроміс між сторонами. Основні причини звернення до партійного суду - незнання і недотримання партійних нормативних документів, недотримання Дисциплінарного статуту. Керівникам місцевих організацій слід більш детально проходити до процедури прийому членства до лав партії. Та доводити до відома членів партії про наші внутрішні положення діяльності та взаємовідносин.

 

Під час брифінгу, який невдовзі після початку З’їзду пройшов у холі, Олег Тягнибок нагадав журналістам про акції, які заплановано на 7 вересня 2010 року у Києві. А саме: про акцію перед Верховною Радою України проти грабіжницької політики уряду Азарова-Тігіпка та підвищення ціни на газ, а також про Марш "За український футбол!". "Оскільки "Свобода" є вуличною партією і мобілізація наших прихильників є досить високою, 7 вересня, зважаючи на тиск зі сторони органів правопорядку, на вулиці столиці вийде близько п’яти тисяч свободівців. Ми готові до провокацій зі сторони правоохоронців, як це було 27 квітня біля Верховної Ради України. Вже сьогодні є інформація про те, що кілька десятків місцевих організацій з Луганська, Львова, Луцька, Кривого Рогу навмисне не пускали до столиці на акції протесту. Навіть делегатів З’їзду, хто вже прибув до Києва та розмістився в столичних готелях, перевізники відмовлялися везти до місця події. Як стало відомо, їм погрожували позбавленням ліцензії та виникненням проблем з Прокуратурою", - зазначив Олег Тягнибок.

"Ми покладаємося на журналістів у разі можливих провокацій зі сторони органів правопорядку під час акцій 7 вересня. Висвітлення таких випадків у ЗМІ лякає провокаторів, які одразу бажають вирішити конфлікт полюбовно", - додав Лідер "Свободи".

Очільник "Свободи" також наголосив на кадровому потенціалі та ідеологічній міцності об’єднання, тим самим розвінчуючи міф про непрохідність "Свободи" та її регіональний характер. "Нам прогнозують тотальну перемогу на Галичині: у Львові та Івано-Франківську. У нас багато шансів мати мера у Тернополі, перші фракції в місцевих та обласних радах.

Рейтинги "Свободи" ростуть не лише на Заході, але і в інших регіонах України, зокрема у центральній Україні та на Сході, де, як не дивно, кількість прихильників "Свободи" росте найактивніше. В наших рядах близько сотні професорів, кандидатів наук та інших спеціалістів у різних галузях. Серед нас – ідейні українці, які приходять у "Свободу" не заради кар’єри, а через свої переконання та погляди. Саме тому серед свободівців немає "тушок" та зрадників, що робить "Свободу" близькою до народу", - сказав Олег Тягнибок.

   

Виступаючи перед учасниками з'їзду, голова ВО "Свобода" прозвітував про роботу організації з червня 2008 року. Зокрема, проаналізував роботу ідеологічного Управління, Економічної ради, Юридичного управління, Служби міжнародних зв'язків, Управління з питань зв'язків із громадськістю - зокрема партійної газети, Прес-служби та Служби інформаційних технологій, діяльності Управління з питань національної пам’яті, діяльність об’єднання у галузі молодіжної політики, партійної дисципліни.

  

Олег Тягнибок закінчив виступ натхненною фразою: "Хто має перемогти в боротьбі між залізом і золотом? Залізо! Слава Україні!"

 

Голова Контрольно-ревізійної комісії ВО "Свобода" Валерій Черняков прозвітував за фінансову діяльність партії протягом двох останніх років. За його даними, за вказаний період закумульовано понад 13 млн. грн. доброчинних внесків, з них 7 млн. грн. витрачено для наповнення виборчого фонду Олега Тягнибока у ході президентської кампанії 2010 року, 2,5 млн. в якості застави для участі в ній, 3 млн. – на рекламу тощо. Значні кошти витрачено також на друк партійної газети.

 

Член Політради партії, Народний артист України Богдан Бенюк наголосив, що навіть контрольовані олігархічними кланами ЗМІ змушені висвітлювати діяльність "Свободи" як єдиної дієвої опозиційної сили: "Протягом останніх днів у мас-медіа тільки й говорять про тиск на нашу партії у зв‘язку зі З‘їздом та акціями, запланованими на 7 вересня. Мушу сказати, що державна репресивна машина працює недостатньо! Бо дуже скоро наш опозиційний чин обернеться її руйнацією.

 

Сьогодні влада запускає проти нас найбрудніші інформаційні технології, які їй так близькі. Вчора слухав радіопрограму, в якій розповідалося про вартість місць у виборчих списках "Свободи". Лжееліта усвідомлює як свою антинародну суть, так і нашу реальну альтернативність. А тому використовує останній пседоаргумент проти нас, прирівнюючи "Свободу" до себе.

Владі є чого боятися. Створення свободівських фракцій у місцевих радах Центру, Сходу України, Києва стане ще більшою бомбою, а ніж перемога "Свободи" на минулорічних Тернопільських виборах.

Постає питання: чи варто пасивно очікувати, поки більшістю українських виборців оволодіє наша ідея? Не маємо на це часу! Мусимо своїм чином привертати українця на свій бік.

Закликаймо виборців не голосувати за минуле. Бо всі кольорові мегаблоки й мегапартії звикли роками робити все всупереч волі тих, хто за них голосував. А перед черговими виборами стають нібито білими і пухнастими. Голосувати за них – означає голосувати за минуле. Голос за "Свободу" – це голос за майбутнє!

Ми йтимемо вперед із посмішкою. Бо ворог наш деморалізується посмішкою і вірою. Тішуся з того, скільки молоді сидить у цій залі. З усіх партій національної ідеології молодь обирає саме "Свободу". І це свідчить, що завтрашній день – за нами".

 

Заступник голови ВО "Свобода" Олександр Сич:

Сьогодні відбувається реванш ІІІ Московської імперії. Часто у нас не хочуть вірити "внутрішнім пророкам", давайте прислухаємося до "зовнішніх пророків", які кажуть, що розпад совєцької імперії відбувався керовано — під керівництвом КГБ. Вони відпустили від себе області, але зберегли ядро — Росію. І зараз триває збір земель до цього ядра.

Цим областям дозволили існувати, доки не реорганізується московське ядро. Та Кремль зміцнів і розпочав реванш. Ті, хто не встиг втекти подалі від Кремля — відчувають на собі ці потуги.

Найперше ми повинні собі занотувати — ІІІ Російська імперія — це КГБівська імперія, адже все, що там відбувається — стається під керівництвом та за планом КГБ.

Що нам робити? Я люблю приказку "Ворог настільки сильний — наскільки ми слабкі". Ми реально маємо бачити ситуацію, до чого йдуть ці процеси, і консолідуватися.

Ми маємо затямити: перша і найбільша небезпека — діяльність внутрішньої колоніальної адміністрації. Через свого агента — нинішнього президента України - Кремль розставив у кожному районі виконавців своїх наказів. Але тим ставленикам страшно, як було їм страшно у 2005 році після Помаранчевого майдану. Вони знають, що будуть відповідати, якщо не перед людським, то перед Божим законом. Їм треба нагадувати: так, сьогодні залякані вами перевізники не дадуть свідчення, але коли вас буде усунуто від влади — вони дадуть свідчення проти вас і на відміну від 2005 року — ви сядете в тюрми. У Івано-Франківську це діє.

 

Небезпека друга. Ми слабкі тими червоточинами, які опанували сьогоднішній політикум. Це безвідповідальність, зради лідерів, брак жертовності, продажність. Ми в жодному разі не маємо стати спадкоємцями цих червоточин. Борони Боже, щоби ми чи наші депутати стали такими непослідовними як ті, кого критикуємо ми.

Пам'ятаймо: влада не самоціль — це інструмент для побудови сильної національної держави. Тому для нас головне не завоювати владу, а те, що з нею потім робити. Перефразовуючи слова Канта для тих, хто завтра буде обраний в місцеві органи влади: "Владне крісло піді мною і моральний закон мені".

 

Під час свого виступу Олексій Кайда прозвітував про діяльність Тернопільської обласної ради за 1,5 роки та розповів про вплив рішень на соціально-економічний стан області. О.Кайда наголосив, що причини успішності ради – міцна націоналістична фракція, дисципліна, відсутність тушок.

 

Виступаючи перед присутніми, голова Київського міського осередку "Свободи" Андрій Іллєнко наголосив, що сьогодні партія є найдинамічнішою з усіх політичних сил України: "Пригадую, як 5 років тому до Київської міської організації "Свободи" входило семеро людей. Сьогодні нас сотні. І ми провели сотні акцій. Така тенденція засвідчена по всій Україні. Ми вже здолали випробування нечисельністю й невідомостю. Наразі партія перебуває на середині свого шляху до перемоги. Наша перемога – це Українська Україна!"

Після промови Андрій Іллєнко вніс пропозицію переобрати головою ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

 

За чинного очільника партії одностайно проголосували 489 делегатів З‘їзду.

 

Голова ВО "Свобода" запропонував створити Головне управління з політичних питань. Очільником цього управління було призначено Андрія Мохника, який з 2005 року очолював Київську міську організацію ВО "Свобода".


Також було затверджено склад Політради, куди увійшли 39 членів об'єднання та було затверджено склад Політвиконкому.

Наприкінці З‘їзду Олег Тягнибок визначив завдання партії на місцеві виборчі перегони: "Сьогодні як ніколи актуальною є фраза "Якщо не ми – то хто!". Історія дає нам шанс, і ми не маємо права його проґавити. "Свобода" несе величезну відповідальність перед прийдешніми поколіннями. Так звані націонал-демократи не здатні протидіяти узурпації влади Партією регіонів. Навпаки, саме завдяки "тушкам" з табору демократичної опозиції регіонали досягли великих успіхів на ниві антиукраїнської діяльності. Останнім бастіоном народовладдя лишилися органи місцевого самоврядування. Після 31 жовтня політичний розклад в Україні зміниться кардинально. Тому кожен голос сьогодні – на вагу золота. Українці мають голосувати за українців.

Ми свідомі того, що з‘явиться купа партій і партійок з національною риторикою. Влада робить все, щоб забрати голоси у "Свободи". Тому ми маємо консолідувати українського виборця навколо нашого об’єднання. Водночас місцеві вибори для нас – не самоціль, а інструмент, зокрема – чергова сходинка до першої націоналістичної фракції у Верховній Раді.

Також перед нами завдання остаточної руйнації міфів про "Свободу" – про непрохідність, регіональність, відсутність кадрів тощо".

Завданням-мінімум для партії, наголошує Олег Тягнибок, є подолання 3% бар‘єру у сумарних показниках голосування за всіма областями. Зокрема "Свобода" боротиметься за тотальну перемогу в Львівській та Івано-Франківській областях. Так само об’єднання претендує на фракції в місцевих радах Сходу і Півдня України. За словами Тягнибока, такі результати засвідчать незворотні політичні перетворення в державі.

 

Голова Сумської обласної організації ВО "Свобода" та координатор Маршу "За український футбол!" Ігор Мірошниченко розповів присутнім про завдання Маршу та запросив до участі.

Наприкінці голова ВО "Свобода" вручив партійні квитки новим активістам об'єднання. На їхніх обличчях було написано, що нова відповідальність їм до снаги. 

Олег Тягнибок зачитав заяву, підготовлену Головним управлінням з політичних питань ВО "Свобода".

  

На прохання шахтарів слово для виступу було надане секретареві Шахтарської міської організації ВО "Свобода". Вона подякувала Олегові Тягнибоку за плідну працю на ниві національної справи. Наголошуючи, що Донбас не є національно-безнайдійним регіоном, шахтарці подарували очільникові об'єднання оздоблений уламок антрациту, видобутий з найглибшої вугільної шахти Європи.


Наостанок Людмила Єфименко, вдова покійного Юрія Іллєнка, подякувала свободівцям за гідний похорон чоловіка. За її словами, Юрій Іллєнко заповідав, щоби в останню путь його проводжала саме "Свобода". В кінці виступу Людмила Єфименко нагадала останні слова Іллєнка: "Відродимо Націю - відродимо Україну!", додавши від себе: "Гадаю, якщо це комусь до снаги – то це "Свободі"".


З'їзд закінчився виконанням Гімну України.

 

 

Проте учасники не поспішали на поїзди, а продовжували спілкування. Наступного дня вони візьмуть участь у масштабній акції протесту проти соцільної українофобії режиму Януковича та разом з футбольними фанатами стануть учасниками Маршу "За український футбол!".

Прес-служба ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 1344 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
"Відродимо Націю - відродимо Україну!" "Гадаю, якщо це комусь до снаги – то це "Свободі"(Юрій Іллєнко)
Ми маємо затямити: перша і найбільша небезпека — діяльність внутрішньої колоніальної адміністрації. Через свого агента — нинішнього президента України - Кремль розставив у кожному районі виконавців своїх наказів. Але тим ставленикам страшно, як було їм страшно у 2005 році після Помаранчевого майдану. Вони знають, що будуть відповідати, якщо не перед людським, то перед Божим законом. (Олександр Сич)
"Сьогодні як ніколи актуальною є фраза "Якщо не ми – то хто!". Історія дає нам шанс, і ми не маємо права його проґавити. "Свобода" несе величезну відповідальність перед прийдешніми поколіннями. Так звані націонал-демократи не здатні протидіяти узурпації влади Партією регіонів. Навпаки, саме завдяки "тушкам" з табору демократичної опозиції регіонали досягли великих успіхів на ниві антиукраїнської діяльності. Останнім бастіоном народовладдя лишилися органи місцевого самоврядування. Після 31 жовтня політичний розклад в Україні зміниться кардинально. Тому кожен голос сьогодні – на вагу золота. Українці мають голосувати за українців.(Олег Тягнибок)
Всі, кому не байдужа доля Нації , доля України, вдумаймося в слова покійного великого українця Юрія Іллєнка та лідерів ВО "Свобода"О.Сича та О.Тягнибока.Нехай вони будуть для нас ключовими на шляху до перемоги . СЛАВА НАЦІЇ!СМЕРТЬ ВОРОГАМ!
:*

2 (23.09.2010 19:17) [Матеріал]
ПОВНІСТЮ ПІДТРИМУЮ ДРУЖЕ ДЕЛЯТИНЕЦЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
БАНДЕРІВСЬКИЙ ПРИВІТ ЗІ СТОЛЬНОГО ГРАДА КИЕВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
10:49
 
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0