П'ятниця, 19.04.2024, 04:48




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2013 » Вересень » 17 » Заява Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" з приводу можливого зриву голосування щодо сланцевої угоди
01:04
Заява Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" з приводу можливого зриву голосування щодо сланцевої угоди


Івано-Франківська обласна організація ВО "Свобода" засуджує спроби відвертого тиску та політичного шантажу, які цілеспрямовано здійснюються на депутатський корпус Івано-Франківської обласної ради загалом і фракцію ВО "Свобода" зокрема напередодні повторного розгляду сесією обласної ради питання погодження Угоди про розподіл вуглеводнів між державою Україна, компанією "Шеврон Юкрейн Б.В." та ТОВ "Надра Олеська".

Змушені констатувати, що замість відповідального та виваженого підходу до аналізу перспектив і потенційних загроз, пов'язаних із видобутком сланцевого газу на Прикарпатті, цей процес дедалі більше свідомо зводять до політичних маніпуляцій та відвертого спекулювання.

Винятково в цьому контексті нині слід розглядати абсурдні закиди щодо начебто "показового провалу свободівцями нещодавнього голосування в Івано-Франківській обласній раді" або ж "вимагання у компанії "Шеврон" 450 млн. доларів за дозвіл працювати на західній Україні".

Мета таких провокацій очевидна – намагання окремих зацікавлених осіб та структур перекласти відповідальність за можливе непогодження обласною радою проєкту Угоди, а також прагнення будь-якою ціною очорнити не лише свободівців, які піддали аргументованій критиці надісланий урядом первинний проєкт Угоди, але й кожного, хто не посміє її підтримати на позачерговій сесії 20 вересня.

Вважаємо за необхідне наголосити, що фракція ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді налічує лише 18 осіб з-поміж 114 депутатів загального складу ради. Окрім того, весь депутатський корпус складається з 12 фракцій. Тож ухвалення односторонніх рішень, як і їх блокування будь-якою із них неможливе в принципі. Більше того, саме задля забезпечення максимальної публічности, прозорости, ретельного аналізу та всебічного обговорення положень Угоди голова обласної ради свободівець Василь Скрипничук створив спеціяльну робочу групу, до якої увійшли як депутати від усіх фракцій, так і представники виконавчої влади, громадських організацій краю, науковці, екологи та журналісти.

У результаті на противагу цивілізованій, ґрунтовній дискусії має місце фактичне примушування до квапливого і некритичного погодження Угоди – без урахування екологічних ризиків, економічних вигод для громади краю та на користь завуальованих тіньових структур заради створення можливости їхньої швидкої наживи на надрах Прикарпаття.

Водночас є цілеспрямоване намагання шляхом спекуляцій позицію фракції ВО "Свобода" щодо погодження Угоди про розподіл вуглеводнів звести до зручної для ініціяторів провокації дилеми: якщо фракція підтримає Угоду – їй закинуть одержання хабара, якщо ж не підтримає – ще раз безпідставно звинуватять у можливому повторному провалі голосування.

На знак протесту проти цих маніпуляцій Івано-Франківська обласна організація ВО "Свобода" змушена розглянути питання доцільности участи фракції в роботі позачергової сесії та покласти відповідальність за всі можливі екологічні ризики й будь-які проблеми та економічні невигоди на тих, хто ініціює такого роду провокації.


                                                        Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"

Категорія: Заяви | Переглядів: 740 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
04:48
 
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0