Вівторок, 07.05.2024, 06:27




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Травень » 21 » Захистити права українців в Росії. БРЕХЛИВА МОСКОВЩИНА
22:49
Захистити права українців в Росії. БРЕХЛИВА МОСКОВЩИНА
На фоні майже щотижневих теплих зустрічей лідерів України та Російської Федерації і ряду проросійських ініціатив нового українського керівництва неабиякий резонанс викликала заява української діаспори в Російській Федерації про шалений тиск з боку російської влади.

Для УІС ситуацію погодився прокоментувати, голова проводу Організації Українських Націоналістів (бандерівців) Стефан РОМАНІВ.

Українська діаспора в Росії перебуває в нестерпних умовах, - зазначає Стефан Романів. - Приниження національної гідності та регулярні порушення елементарних людських прав українців в Росії неодноразово ставали причинами обурення та відповідних акцій з боку ОУН , а також українців в світі , в рамках структур як Світовий Конгрес Українців, Українська Всесвітня Координаційна Рада, Cвітова Конференція Державницьких Організацій та інші .

Згадаємо погром церкви УПЦ (КП) в Ногінську, вбивства активістів українських організацій, закриття українських бібліотек, репресії українських діячів на Дону і Кубані… Перелік цей не має початку і кінця. Поза рамками здорового глузду є те, що Мін'юст РФ вказує на три випадки «порушень законодавства» В.Семененком: участь у програмі на «Радіо Свобода», організація і проведення у 2009 році у Москві міжнародної науково-практичної конференції «Україністика в Росії: історія, стан, тенденції розвитку», а також керівництво заходами, присвяченими пам'яті жертв Голодомору, які були організовані в підтримку акції «Незгасима свічка» і документально-художньої виставки «Голодомор 1932-1933 років — геноцид українського народу», що була відкрита 25 листопада 2009 року у Києві.

На підставі цих фактів Мін'юст РФ зробив «висновок», що «…діяльність «Федеральної національно-культурної автономії українців Росії» спрямована на дискредитацію політичного курсу, який проводиться керівництвом Росії, з міжнаціональної єдності, і своєю діяльністю несе загрозу існуючому конституційному устрою…»

Давайте порівняємо, які права мають росіяни в Україні, порівняймо екстремістські заклики і провокаційні дії ряду так званих російських організацій в Україні, зокрема в Криму, Одесі, на Донбасі з культурологічною діяльністю українців на території Росії, - пропонує лідер ОУН.

На думку Стефана Романіва належно відредагувати на порушення прав українців мають не лише громадські установи, СКУ, Українська Всесвітня Координаційна Рада та CКУДО , але й офіційні державні органи та все українське суспільство.

Стан українців в Російській Федерації наочно ілюструє «щирість» заяв і запевнень російської влади в бажаннях налагодити «братерські і добросусідські» стосунки з українським народом. Толерувати таку ситуацію неприпустимо, - переконаний лідер ОУН.
Українська інформаційна служба
Переглядів: 708 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/18
Всього коментарів: 1
1 Беркут (22.05.2010 19:49) [Матеріал]
Москвини -то є найбільший воріг України.Пора це вже усвідомити. Україна буде процвітати тільки тоді, коли не буде нічого спільного з москалем.Мусимо себе заставити забути за цю нечисть.СЛАВА УКРАЇНІ!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
06:27
 
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0