Субота, 04.05.2024, 18:31




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Червень » 16 » Законодавчі ініціятиви ВО ''Свобода''. Частина І: Протидія російській агресії та тероризму
23:59
Законодавчі ініціятиви ВО ''Свобода''. Частина І: Протидія російській агресії та тероризму

Влада зобов'язана називати речі своїми іменами: триває не просто боротьба з терористами, а війна з путінською Росією, яка віроломно напала на Україну і має намір знищити територіальну цілісність та незалежність нашої країни, - заявив лідер націоналістів Олег Тягнибок.

"Ми вимагаємо від Президента, РНБО і парламенту невідкладних дій відповідно до чинного законодавства – запровадження воєнного стану в Донецькій та Луганській областях та в Криму і вжиття заходів із закриття кордону з Росією", - наголосив парламентар.

Законопроекти щодо посилення захисту державного кордону з Росією

N4048а від 10.06.2014, Проект Постанови про вжиття заходів для посилення рівня захисту державного кордону (ініціатор законопроекту – Тягнибок О.Я., Сиротюк Ю.М., Бондарчук О.В.).

Проектом Постанови пропонується надати Кабінету Міністрів рекомендації негайно розпочати в односторонньому порядку проведення демаркації ділянки державного кордону з Російською Федерацією на суші, а також тимчасово зменшити кількість пунктів пропуску через державний кордон і посилити контроль над ділянками державного кордону з Російською Федерацією та Республікою Молдова (на ділянках, контрольованих невизнаною Придністровською Молдавською Республікою). Потрібно спрямувати додаткові кошти на фінансування вищезгаданих заходів, а також для посилення Державної прикордонної служби.

N4914 від 20.05.2014, Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" (щодо використання зброї) (ініціатор законопроекту – Сиротюк Ю.М.).

Українське законодавство передбачає, що громадяни, "які вступили до лав добровільних громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону", можуть використовувати лише спеціальні засоби індивідуального захисту і самооборони. Таким чином, ці формування не зможуть затримати чи знешкодити диверсантів, озброєних вогнепальною зброєю.

У законопроекті пропонується визначити, що поряд із заходами фізичного впливу, спеціальними засобами індивідуального захисту та самооборони, зарядженими речовинами сльозогінної та подразнювальної дії, громадяни у складі відповідних громадських формувань мають право використовувати холодну і вогнепальну зброю.

N4962 від 29.05.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо денонсації угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації (ініціатори законопроекту – Мірошниченко І.М. та Мирний О.Б.).

У зв'язку з агресією Російської Федерації та з метою гарантування національної безпеки України пропонується схвалити та направити Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України з рекомендацією денонсувати угоду між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і РФ.

N4792 від 29.04.2014, Проект Постанови про деякі заходи щодо попередження екстремізму та сепаратизму в Україні (ініціатор законопроекту – Мирний О.Б.).

В Україні складається тривожна ситуація, коли в інтересах інших держав, окремих громадян України, а також іноземних громадян на будівлях державних органів і органів місцевого самоврядування умисно незаконно розміщуються державні символи інших держав. Фактично такі дії несуть повідомлення, що ці будівлі і території є територіями інших держав.

Проектом Постанови передбачається визнати, що дії з розміщення на будівлях державних органів або органів місцевого самоврядування України державних символів інших держав або невизнаних республік тягнуть за собою кримінальну відповідальність, передбачену статтями 109, 110 та 111 Кримінального кодексу України.

Законопроекти щодо протидії російській агресії на міжнародному рівні

N4520 від 21.03.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Генеральної Асамблеї ООН та Ради Безпеки ООН (ініціатор законопроекту – Тягнибок О.Я.).

Проектом пропонується звернутися до Генеральної Асамблеї ООН та Ради Безпеки ООН щодо ініціювання проведення розслідування фактів порушення Російською Федерацією принципів, закріплених у Статуті ООН, та подальшого вирішення питання про виключення Російської Федерації зі складу членів Організації Об'єднаних Націй.

N4521 від 21.03.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі (ініціатор законопроекту – Тягнибок О.Я.).

Проектом пропонується звернутися до Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі щодо ініціювання проведення розслідування фактів порушення принципів, закріплених міжнародним правом, та подальшого вирішення питання щодо виключення Російської Федерації зі складу членів Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі.

 

N4522 від 21.03.2014, Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Ради Європи (ініціатор законопроекту – Тягнибок О.Я.).

Проектом пропонується звернутися до Ради Європи щодо ініціювання проведення розслідування фактів військової агресії Російської Федерації проти України, що призвели до масштабних порушень прав людини і основних свобод, та ухвалення рішення про припинення членства Російської Федерації в Раді Європи як такої, що порушує права людини і основні свободи в Україні.

N4493 від 19.03.2014, Проект Постанови Верховної Ради України про розірвання дипломатичних відносин з Російською Федерацією (ініціатор законопроекту – Панькевич О.І.).

Ухвалення проекту обумовлено:

- фактом підтримки Російською Федерацією екстремістських та терористичних груп у східних регіонах України;

- порушенням з боку Російської Федерації принципів міжнародного публічного права та чинних міжнародних зобов'язань (Статуту ООН, Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року).

Законопроекти, спрямовані на посилення соціального захисту військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях

N4834 від 08.05.2014, Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального та правового захисту військовослужбовців, які виконують завдання в умовах правового режиму воєнного стану або під час здійснення антитерористичної операції, та членів їх сімей (ініціатор законопроекту – Панькевич О.І.).

Рівень соціального захисту військовослужбовців, які виконують завдання в умовах правового режиму воєнного стану і під час здійснення антитерористичної операції та членів їхніх сімей, є неврегульованим. Така ситуація склалася з огляду на те, що Україна вперше стикнулася із ситуацією можливого запровадження воєнного стану та потребою проведення антитерористичних операцій.

Законопроект передбачає надання додаткових соціальних гарантій військовослужбовцям, які виконують завдання в умовах правового режиму воєнного часу та/або під час здійснення антитерористичної операції.

N4509 від 20.03.2014, Проект Постанови про визнання учасниками бойових дій осіб, які брали участь в обороні України в період протистояння у 2014 році (ініціатор законопроекту – Леонов Е.В.).

Проектом Постанови пропонується надати доручення Кабінету Міністрів України визначити перелік підрозділів, громадських об'єднань, окремих громадян, що брали участь в обороні України в період протистояння 2014 року. Також пропонується визнати зазначених осіб учасниками бойових дій та надати їм права та пільги, передбачені Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту".

Законопроекти з посилення національної обороноздатності

Проект Закону України "Про цивільну зброю та боєприпаси"

У нинішніх умовах затвердження цього документа є надважливим, адже дозволить українцям законно захищати своє життя від будь-яких бандитів та окупантів.

Закон запроваджує чітку класифікацію зброї та боєприпасів у цивільному обігу, розмежовує види зброї за режимом її обігу, а також визначає види та категорії зброї, забороненої до цивільного обігу.

Українські громадяни мають отримати законне право володіти зброєю та, за необхідності, захищати себе й життя та здоров'я своїх близьких у ситуації, коли агресор-окупант уже перебуває на східних кордонах держави. Настав час повернути українцям право захищати себе. Це створить міцний фундамент для побудови нових засад внутрішньої та зовнішньої безпеки України. Відповідний проект закону треба якнайшвидше винести на розгляд парламенту, обговорити його та затвердити.

N4487 від 19.03.2014, Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Національну гвардію України" (щодо підпорядкування та чисельності Національної гвардії України) (ініціатор законопроекту – Сиротюк Ю.М.).

Проект Закону пропонує вивести Національну гвардію з-під адміністративного та військово-політичного керівництва Міністерства внутрішніх справ України, передати функції останнього Президентові України та командувачеві Національної гвардії, впровадити контроль Верховної Ради України за кадровою політикою та діяльністю Національної гвардії, вилучити з тексту фіксовану чисельність особового складу Національної гвардії України.

Категорія: Новини | Переглядів: 568 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
18:31
 
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0