Субота, 04.05.2024, 18:18




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2014 » Червень » 17 » Законодавчі ініціятиви ВО ''Свобода''. Частина ІІІ: Дострокові вибори парламенту
00:04
Законодавчі ініціятиви ВО ''Свобода''. Частина ІІІ: Дострокові вибори парламенту

Достроковими виборами Президента українці розпочали процес оновлення влади. Наступним кроком мають стати дострокові парламентські вибори за відкритими виборчими списками. Україна має отримати новий парламент, здатний ухвалити необхідні для країни реформи. Це вимога Революції гідності.

Нинішній склад парламенту є найбільшою загрозою реваншу корупційно-олігархічних сил та капітуляції перед вимогами російського агресора.

"Свобода" звертається до союзників по парламентській коаліції – фракцій "УДАР" і "Батьківщина" та до Президента України Петра Порошенка з пропозицією спільного плану дій для проведення дострокових парламентських виборів.

Законопроекти щодо удосконалення виборчого процесу

N4010а від 04.06.2014, Проект Виборчого кодексу України (ініціатори законопроекту – Мірошниченко І.М., Мирний О.Б.).

Законопроект передбачає шляхом систематизації норм законодавства України про вибори Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад створення єдиного кодифікованого акта, який врегульовуватиме суспільні відносини в цій царині та забезпечуватиме уніфіковані підходи до проведення виборів в Україні.

Проект розроблено з урахуванням та на виконання вимог положень Європейської конвенції з прав людини, Загальної декларації з прав людини, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, Монакської декларації і резолюції, ухваленої Парламентською Асамблеєю ОБСЄ на 21-ій щорічній сесії 5-9 липня 2012 року, рекомендацій Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія).

У законопроекті, зокрема, об'єднуються в розділи (14 Розділів та Прикінцеві положення) норми, які:

- закріплюють основоположні принципи та засади народовладдя в Україні;

- визначають права громадян на виборах до органів державної влади та місцевого самоврядування всіх рівнів;

- встановлюють єдині підходи щодо процедури організації та проведення виборів всіх рівнів та видів.

N4906-2 від 03.06.2014, Проект Закону про вибори народних депутатів України (ініціатори законопроекту – Кошулинський Р.В., Сиротюк Ю.М.).

Законопроект пропонує застосувати виборчу систему з регіональними виборчими округами з остаточним розподілом мандатів на загальнодержавному рівні (т.зв. компенсаційний механізм), що стимулює загальнодержавний характер політичних партій.

Передбачається утворення певної кількості регіональних виборчих округів з максимально можливим дотриманням меж регіонів, зазначених у частині другій статті 133 Конституції України (у проекті пропонується утворити 30 таких регіональних округів).

До розподілу мандатів допускаються партії, які отримали на свою підтримку у межах загальнодержавного виборчого округу не менш як 3% дійсних голосів виборців.

У зв'язку із застосуванням відкритих списків (право виборця голосувати не лише за список у цілому, але й за окремого кандидата з цього списку) передбачається заповнення виборчого бюлетеня шляхом вписування до нього з допомогою передбачених трафаретів двох цифр порядкового номера партії, за список кандидатів якої голосує виборець, та (за бажанням виборця) двох цифр порядкового номера кандидата у регіональному виборчому списку відповідної партії. Тим самим можливість не підтримати своїм голосом виборчий список жодної партії реалізується у разі невписування порядкового номера жодної партії.

N4846 від 12.05.2014, Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості фінансування політичних партій в Україні та передвиборної агітації (ініціатори законопроекту – Порошенко П.О., Тягнибок О.Я., Гриценко А.С.).

Законопроектом пропонується внести зміни до законів "Про вибори народних депутатів України", "Про вибори Президента України" та Закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", які передбачають обов'язковість подання до відповідних виборчих комісій розпорядниками виборчих фондів (накопичувальних рахунків виборчих фондів) фінансових звітів про надходження і використання коштів виборчих фондів як до дня виборів (дня повторного голосування), так і після проведення виборів. Проміжні та остаточні фінансові звіти про надходження і використання коштів виборчих фондів оприлюднюватимуться на офіційному веб-сайті ЦВК у повному обсязі.

До закону "Про політичні партії в Україні" пропонується внести зміни, які передбачатимуть обов'язковість щорічного подання партіями (до 31 березня року, наступного за звітним) до Міністерства юстиції України звітів про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру. Також пропонується встановити загальні вимоги до змісту таких звітів та передбачити обов'язковість їхнього оприлюднення в повному обсязі на веб-сайті Міністерства юстиції України. Подані партіями звіти підлягатимуть обов'язковому аналізу Міністерством юстиції України, результати якого оприлюднюватимуться на його веб-сайті у формі висновку.

Категорія: Новини | Переглядів: 519 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
18:18
 
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0