П'ятниця, 26.04.2024, 08:46




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Грудень » 4 » Звернення підприємців м.Надвірна до Президента України
08:15
Звернення підприємців м.Надвірна до Президента України


Нагадаємо, що підприємці Надвірнянщини, як і вся Україна брали участь у страйкових заходах як в Надвірній так і в Івано-Франківську. Так представники малого бізнесу пікетували районну державну адміністрацію 25 жовтня, 25 листопада, а також підтримали страйк підприємців біля обласної держадміністрації 22 листопада.

Результатом страйку стало прийняття рішення сесією міської ради зі зверненням до вищого керівництва країни про ветування Податкового кодексу.
Крім цього підприємці підписали лист-звернення до Президента, в якому виклали свої вимоги до змісту Податкового Кодексу та інших законодавчих актів, що стосується підприємницької діяльності.
Наводимо текст звернення підприємців Надвірнянщини до Президента України.

Президенту України
Віктору Януковичу
 
Ми представники малого бізнесу, а правильніше сказати самозайняті громадяни, як патріоти Держави  Україна - ми готові до сплати податків і сплачувати їх прозоро,  посильно наповнювати дохідну частину державного бюджету.

 Але для цього має бути дотримано три принципи: 
- справедливість у встановлені податків;
- ощадливість у формуванні витратної частини бюджету;
- прозорість у звітуванні про витрачання державних коштів.
 Відповідно до цих принципів висуваємо  вимоги малого підприємця до влади:
1. Денонсувати угоду з Кіпром!
Мільярди капіталу великого бізнесу та олігархів не йдуть до українського бюджету, а осідають на офшорах. 
Розірвання угоди про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром дозволить повернути до держбюджету до 20 мільярдів доларів на рік, що дорівнює майже 10% ВВП України.

2. Скоротити витратну частину бюджету.
Кожна цивілізована країна, яка опинилася в скрутному економічному становищі, наприклад, та сама Греція, Іспанія, Англія й інші країни Європи, першочергово зменшують витратну частину бюджету!
Тому ми, як підприємці, які наповнюють державний бюджет і утримують державу, вимагаємо скоротити на 20% заробітні плати та витрати на утримання управлінського персоналу, апарату ВР, ДУС, міністерств та відомств.
Розмір максимальної заробітної плати у бюджетній сфері по відношенню до мінімального розміру не повинен відрізнятися більше як у п’ять разів.

3. Відрахування страхових внесків до Пенсійного фонду
Відрахування страхових внесків до Пенсійного фонду України підприємцями, що перебувають на спрощеній системі оподаткування не повинні здійснювати пенсіонери по віку та пенсіонери-інваліди.
Скасувати усі "пожиттєві державні пенсії", які проїдають мільйони державного бюджету та пенсійного фонду.
Розмір максимального пенсії по відношенню до мінімальної не повинен відрізнятися більше як у п’ять разів.

4. Внести зміни в ІІ-у главу ПК "Податкове адміністрування" - обмежити повноваження Податкової адміністрації.
Мабуть, кожен підприємець із жахом згадує часи "азаровщини", коли всесильні податківці витрясали з підприємців останні копійки, податкова наповнювалася через масові банкрутства малих підприємців, тисячі людей ішли в тінь.
Можливість здійснення перевірок без попередження, право не прийняти декларацію, якщо там указаний "неугодний" податок, перевірка кожного суб'єкта перед тим, як надати йому право користуватися "нульовою" ставкою податку, нараховування пені ще до звернення підприємця до суду та низка інших надмірних повноважень - ось що пропонує нам глава ІІ ПК.

5. Відмінити касові апарати та збільшити ліміт річного доходу "спрощенців".
Згідно останнього розділу ПК, "спрощенка" ще зможе існувати 5 років. Проте, для тих видів діяльності, які вціліли й можуть застосовувати цю систему, з'явилися обмеження: до 300 тисяч гривень на рік обороту та не більше чотирьох найманих працівників без використання касового апарату, та до 600 тисяч гривень на рік обороту з використанням касового апарату.
Водночас застосування касового апарату надає великий розмах для податкових перевірок, накладення непомірно великих штрафів - від 1.000 до 5.000 гривень за найменше порушення (забув видати чек) і додаткового податкового тиску.
Касові апарати - це знову "доступ до тіла" підприємця з метою вижати від нього максимум хабарів і максимум штрафів.
Наша вимога: до 600 тисяч гривень на рік обороту та не більше шести (а в сфері громадського харчування восьми) найманих працівників без використання касового апарату та до 1 млн гривень на рік обороту з використанням касового апарату.

6. Прийняти закон "Про доступ до інформації", який надасть можливість контролювати витрачання державних коштів.
Ті, хто наповнюють державний бюджет, і, фактично, утримують і країну, і народних обранців, і державний апарат - мають контролювати витрачання такого бюджету.
А коли немає інформації, немає що контролювати.
Тому, вимога прийняття закону "Про доступ до інформації" є ключовою у вирішенні питання довіри малого бізнесу до влади.

7. Вважаємо неприпустимим, що, відповідно до нового Податкового кодексу України, основна частина надходжень до бюджетів різних рівнів буде формуватися за рахунок оподаткування трудового доходу українців. 
Передбачене Податковим кодексом України суттєве обмеження спрощеної системи оподаткування призведе до подальшого зростання рівня безробіття, а багатьох роботодавців змусить зменшувати легальну зайнятість. Що, в свою чергу, зменшить надходження до бюджетів всіх рівнів та зумовить збільшення видатків на соціальні виплати/
Новий Податковий кодекс узаконює посилення адміністративного тиску на платників податків. Відповідальність за порушення з боку платника податків збільшено в 4 рази. Невиправдане зростання прав податкових органів, зокрема запровадження непрямих методів оподаткування, багатократне зростання розмірів штрафних санкцій та неможливість судового оскарження податкових рішень є недопустимим.
Отже ухвалення Податкового кодексу України в такому вигляді є загрозою не лише для підприємців, а й для кожного українця – платника податків. Це створює загрозу економічній безпеці України, збільшує соціальну напругу в державі та зумовить ще більше зубожіння громадян України".
З огляду на те, що по багатьох пунктах, що безпосередньо стосується найдрібніших підприємців, вбачається упередженість законодавця та намагання ціною нашого знищення наповнити дірявий бюджет країни:
ВИМАГАЄМО НАКЛАСТИ ВЕТО НА ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС ТА ПОВЕРНУТИ   ЙОГО   ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ НА ДООПРАЦЮВАННЯ З УРАХУВАННЯМ  ПОБАЖАНЬ ВСІХ МАЛИХ І СЕРЕДНІХ ПІДПРИЄМЦІВ УКРАЇНИ.

                                                         Підприємці м.Надвірна Івано-Франківської області

Надвірнянська районна організація ВО "Свобода" надала деяку допомогу в проведення мітингу проти Податкового Кодексу та оформленні та підготовці звернення до Президента.

10 грудня 2010 року, на черговій сесії, фракція ВО "Свобода" в Надвірнянській районній раді виступить з ініціативою про прийняття рішення районною радою з визначенням свого ставлення до подій на Майдані Незалежності та прийняття Податкового Кодексу.
Прес-служба Надвірнянської РО ВО "СВОБОДА"
Категорія: Дописи | Переглядів: 977 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
08:46
 
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0