Неділя, 05.05.2024, 20:10




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 113 114 115 116 117 ... 121 122 »

Проросійські активісти у Севастополі провели акцію, під час якої викинули українські підручники з історії до підніжжя пам'ятника Катерини Другої. Близько 150 підручників з історії України, української літератури та російської літератури за 8-й клас були кинуті в ящики з написом "звалище", виставлені біля монумента російській імператриці в центрі міста.

Перед цим учасники акції порвали портрет екс-міністра освіти Івана Вакарчука як "головного ідеолога запровадження в українських школах українізації і фальсифікації української історії", пише ТСН.

"Ми вважаємо символічними те, що все це сміття, створене українськими націоналістами, лежить у ніг засновниці нашого міста Катерини Другої. У підручниках з української історії нашим дітям пропагували героїзм бандерівців і культ особи Віктора Ющенка", - заявив один з організаторів акції Андрій Меркулов.
... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: Націоналіст | Дата: 15.03.2010 | Коментарі (3)

З двома золотими, срібною і двома бронзовими медалями українська збірна посідає друге місце на X Зимових Параолімпійських іграх у Ванкувері. 

Юрій Костюк зайняв друге місце у лижних перегонах переслідування на 2,4 км для спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату. Його результат - 10:38,09. Сергій Хижняк прийшов четвертим через 21 секунду, а Руслан Самченко був 12-м з результатом 13:03,04.

У таких же перегонах серед жінок на п`єдестал піднялися переможниця Олена Юрковська (9:55,05) і третій призер Людмила Павленко (10:20,07). Світлана Трифонова - п`ята (13:01,01).

У лижних перегонах переслідування на 3 км серед спортсменів, які виступають стоячи, Григорій Вовчинський посів третє місце (10:58,09). Віталій Ситник (11:38,04) - на восьмому рядку.

Віталій Лук’яненко - золотий медаліст у лижних перегонах переслідування на ... Читати далі »

Переглядів: 669 | Додав: sv_nad | Дата: 14.03.2010 | Коментарі (4)

Херсонські студенти cтворили осередок спротиву з вимогою негайної відставки Дмитра ТАБАЧНИКА з посади міністра освіти та науки.

Як передає кореспондент УНІАН, у розповсюдженому в місцевих ЗМІ повідомленні йдеться, що 13 березня студенти Херсона об’єдналися в осередок громадського спротиву «Табачника геть!» у рамках загальноукраїнської кампанії.

Координатор кампанії у регіоні, студент Херсонського національного технічного університету Дмитро ЄМЕЛЬЯНЕНКО повідомив, що вже у понеділок у вишах обласного центру розпочнеться просвітницька кампанія, що має на меті донести до студентів і викладачів неприпустимість перебування Д.ТАБАЧНИКА на такій високій посаді.

Осередок уже випустив перше друковане звернення до херсонських студентів, у якому зазначається, що відставка Д.ТАБАЧНИКА – питання часу. Також у зверненні міститься заклик з понеділка у всіх навчальних заклад ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: sv_nad | Дата: 14.03.2010 | Коментарі (4)


Призначення Дмитра Табачника Міністром освіти й науки, я певен, викличе бурю в українському суспільстві – не меншу, ніж викликало уже в Інтернеті.

Судячи з попередніх заяв Ганни Герман, яка цілковито виключала ймовірність такого призначення, останнє стало результатом внутріпартійного торгу. Отже, за Президента Віктора Януковича сумнозвісний малюнок кадрових призначень не змінився: «Звідки більше потиснуть, звідти й призначаємо». Навіть всупереч очевидній потребі обачності.

Далекого 2006 року мені вже доводилося, разом із Євгеном Сверстюком, публічно домагатися звільнення Дмитра Табачника з тодішньої його посади віце-прем’єра з гуманітарних питань за його брутальні антиукраїнські висловлювання. Тоді ми відстоювали думку, що людину з такими переконаннями не можна допускати до будь-яких державних посад в Україні.< ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 691 | Додав: sv_nad | Дата: 12.03.2010 | Коментарі (12)

12 березня 2003 року померла жінка-легенда Слава Стецько, яка все своє свідоме життя віддала справі побудови незалежної, єдиної, сильної Української держави. Сьому річницю смерті славної дочки нашого народу відзначають в Україні.

Чинником, який об'єднуватиме усіх нас стане любов до України — так говорила Слава Стецько, одна з найвизначніших жінок сучасності. Вона вірила в силу і велич свого народу, любила Україну, як люблять Бога, тому служіння національній ідеї стало її релігією.

У ній акумулювалася та енергія, якою вільно чи мимоволі заряджалися люди, що давала поштовх і силу для самопізнання. Її могутній дух українства — природний і прекрасний, як усе справжнє.

Революційна діяльність Ганни Музики ( а саме так звучало її справжнє ім’я), уродженки села Романівка Теребовлянського району Тернопільської області, розпочалася ще під час навчання у польській гімназії. Після возз’єднання Західної У ... Читати далі »

Переглядів: 905 | Додав: sv_nad | Дата: 12.03.2010 | Коментарі (1)


Корабель виродків, де твій штурвал і снасті,

Я так боюся впасти у морськую воду.

Переглядів: 664 | Додав: sv_nad | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (5)

Москва чекає від президента Віктора Януковича кроків щодо поліпшення ситуації з російською мовою в Україні.

Так голова Держдуми РФ Борис Гризлов прокоментував заяву Януковича про те, що в Україні буде лише одна державна мова - українська.

"Мені здається, що це не зовсім правильний шлях, по якому можна йти", - сказав Гризлов.

Голова Держдуми РФ послався на опитування соціологів, які підтверджують, що в Україні більше половини населення говорить російською мовою і приблизно така ж кількість вважає російську мову рідною.

"Вважаю, тут можна було б подумати, поспілкуватися з народом, вивчити відповідні посили і ухвалити інше рішення", - підкреслив він.

За словами Гризлова, в Росії від нового українського керівництва зараз чекають перших конкретних кроків, пов'язаних з використанням російської мови.

Йд ... Читати далі »
Переглядів: 702 | Додав: Націоналіст | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (4)

По всій Україні відзначають 196-у річницю з дня народження Тараса Шевченка.

У покладенні квітів до пам'ятника Кобзареві у центрі Надвірної взяли участь і представники Надвірнянської РО ВО «Свобода».

 

Тарас Григорович Шевченко – національний пророк, безсмертний геній слова, справді народний поет і художник, борець за ідеали справедливості і добра, за кращу долю України і українського народу. 

Хай святе ім'я Шевченкове об'єднає всіх українців в ім'я щасливого майбутнього українського народу.

Покладання квітів до пам'ятників Шевченка відбулося і в інших населених пунктах Надвірнянського району.

Традиційно пам’яті першого українського націоналіста присвя ... Читати далі »

Переглядів: 791 | Додав: sv_nad | Дата: 09.03.2010 | Коментарі (1)

Символ українського націоналізму, видатний український поет, прозаїк, художник. Народився у с. Моринці (Черкаська обл.) у багатодітнй кріпацькій сім'ї. Родовід походить із збіднілої козацької родини. Рано залишився сиротою. Наймитував та вчився грамоти у дяка Петра Богорського. З 1828 року у „козачках” в дворі поміщика Енгельгарда. На початку 1831р. прибув до Петербурга, де був відданий на чоритирічне навчання до художника В. Ширяєва. 22.4.1838р. Шевченко викуплений з кріпацтва. Протягом 1838-1845 років навчався в Петербурзькій академії мистецтв. У 1840 році у Петербурзі вийшла збірка його поезій „Кобзар”. У 1843, 1845 та 1846 р.р. тричі відвідував Україну. У 1845-46 р.р. працював у Київській археографічній комісії. З 1846 року член Кирило-Мефодіївського братства. 5.4.1847р. заарештований та відправлений до Петербурга. 30.5.1847р. поета з ... Читати далі »

Переглядів: 786 | Додав: Націоналіст | Дата: 09.03.2010 | Коментарі (3)


8 березня 2010  року Надвірнянська районна організіція  Всеукраїнського об’єднання "Свобода" провела шаховий турнір серед школярів, присвячений 196-й річниці з дня народження Великого українського Кобзаря Тараса Шевченка.

... Читати далі »

Переглядів: 1014 | Додав: sv_nad | Дата: 09.03.2010 | Коментарі (0)


Офіційний візит Президента України Віктора Януковича до Москви є переломним моментом в українській політиці. Янукович своїми заявами з приводу необхідності введення російської мови, як другої державної, обіцянкою відмінити рішення щодо державного нагородження С.Бандери та Р.Шухевича, намаганнями втягнути Україну до Єдиного Економічного Простору та газотранспортного консорціуму з Росією демонструє, що він готовий взяти курс на знищення національної державності України.

Янукович кинув виклик мільйонам українців. Його бажання отримати лояльність та підтримку кремлівських диктаторів наскільки велике, що Президент готовий здати національні інтереси і розтоптати гідність нації. Позиція Януковича більше нагадує позицію малоросійського губернатора, а не Президента незалежної країни. 

Н ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: sv_nad | Дата: 09.03.2010 | Коментарі (3)

В неділю 7 березня 2010 року Ланчинецький осередок ВО Свобода провів акцію "Захисти українську мову". В центрі села було встановлено намет, в якому проводився збір підписів під зверненням до Віктора Януковича з вимогою зберегти українську мову як єдину державної мови в Україні.

У зв'язку з обранням президентом України проросійського кандидата Віктора Януковича, загроза для української мови значно зросла.

Акція пройшла успішно. Жителі села Ланчин були доволі активними. В загальному було зібрано понад 200 підписів та роздано більше 600 примірників партійної газети ВО Свобода.

Мешканці Ланчина висловлюють побоювання, що Віктор Янукович "на догоду Москві" зробить російську мову др ... Читати далі »

Переглядів: 728 | Додав: Націоналіст | Дата: 08.03.2010 | Коментарі (5)

Всеукраїнська організація Свобода направила відкритий лист на захист української мови Президенту України Віктору Януковичу. Під документом підписалися вже сотні тисяч українців.

Про це повідомив ІМК заступник голови ВО Свобода, голова київської міської організації об'єднання Андрій Мохник у неділю, 7 березня, під час проведення акції по збору підписів на Майдані Незалежності в Києві.

"Наша акція розпочалася в день рідної мови 21 лютого і триватиме до 9 березня. На сьогодні зібрано вже сотні тисяч підписів по всій Україні під листом члена політради ВО Свобода Ірини Фаріон до Президента України Віктора Януковича про неприпустимість знищення української мови, зокрема, шляхом запровадження російської мови як другої державної ", - розповів Мохник.

За його словами, підсумки акції буде підведені 9 березня в день народження Тараса Шевченка.

"Лист ... Читати далі »

Переглядів: 706 | Додав: Націоналіст | Дата: 08.03.2010 | Коментарі (0)

Голова Альянсу європейських національних рухів, заступник голови Національного фронту Франції Бруно Голніш у телефонній розмові з лідером Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олегом Тягнибоком заявив, що представники націоналістичних партій Європарламенту, які входять до Альянсу європейських національних рухів, опротестують параграф 19 резолюції Європарламенту щодо Степана Бандери на найближчому пленарному засіданні Європейського парламенту.

2 березня 2009 року Всеукраїнське об’єднання "Свобода" спрямувало звернення депутатам Європарламенту, у якому "висловило рішучий протест проти втручання ліберальних і лівацьких євродепутатів у внутрішні справи України і паплюження ними українського національного героя Степана Бандеру".

У відкритому зверненні до Європарламенту, зокрема, йдеться:

"Всеукр ... Читати далі »

Переглядів: 680 | Додав: Націоналіст | Дата: 08.03.2010 | Коментарі (0)

Надвірнянська СВОБОДА
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
20:10
 
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0