П'ятниця, 03.05.2024, 07:20




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » Архів новин
« 1 2 ... 114 115 116 117 118 ... 121 122 »
6 березня 2010 року в Івано-Франківську відбулася  звітно-виборна конференція обласної організації ВО «Свобода».


Розпочав конференцію голова обласної організації Олександр Сич з традиц ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 739 | Додав: sv_nad | Дата: 07.03.2010 | Коментарі (0)

Вже тиждень на майдані Шевченка в м.Надвірна проходить збір підписів активістами районної організації ВО "Свобода" на захист української мови під відкритим листом Ірини Фаріон.

В Надвірну повернулася зима. Умови не дуже сприятливі (мяко кажучи) для палаткової акції. Та свободівці не відступають перед труднощами. Сніг та мороз не пересторога для націоналістів, патріотів, яких болить за рідну мову, за майбутнє України не на словах, а на ділі.

Ми готові до боротьби. 

Захищати Україну та українців – не наша забаганка, це наш обов'язок.

Зберегти мову, донесену нам крізь віки русифікації та полонізації, – це заповіт дідів. 

Категорія: Новини | Переглядів: 791 | Додав: sv_nad | Дата: 06.03.2010 | Коментарі (0)

5 березня, у 60-річницю від загибелі Романа Шухевича (а також 57-річницю від дня смерті Сталіна, хоча цю подію майже не згадували) київські націоналісти провели смолоскипну ходу.


Це була найгарніша хода і найкрасивіший вшанувальний захід з усіх, на яких я була присутня. Не пошкодувала, що заради цієї акції спеціально проїхала пару сотень кілометрів.

Фоток, готуйтеся, буде дуже багато.

http://bilozerska.livejournal.com/228635.html


Переглядів: 631 | Додав: sv_nad | Дата: 06.03.2010 | Коментарі (0)

Президент Віктор Янукович обіцяє не відкладати прийняття законів для захисту прав російськомовного населення в Україні.

"Ми приймемо всі необхідні закони. І це програмне моє рішення я виконаю перед українським народом. Це питання буде вирішене найближчим часом", - заявив Янукович у п'ятницю на прес-конференції в Кремлі.

Він переконаний в тому, що народ України розуміє необхідність такого закону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я впевнений, що український народ так само мудрий, як і російський народ. Він розуміє, що сьогодні потрібно створювати комфортні умови для проживання всіх національностей, у тому числі і численного населення, яке говорить російською мовою", - підкреслив президент України.

У той же час президент РФ Дмитро Медведєв запропонував, що до складу пакету цифрових телеканалів, якими незабаром зможуть скористатися жителі Росії, увійдуть одна-дві українські телекомпанії.

"Най ... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: Націоналіст | Дата: 05.03.2010 | Коментарі (1)


Українська влада ухвалить рішення щодо указів екс-президента Віктора Ющенка, який присвоїв звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, до святкувань 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні , заявив Президент України Віктор Янукович.

"Є певний правовий і політичний процес, Україна його проходить. І це рішення буде прийнято до Дня Перемоги", - зазначив Янукович на прес-конференції в Москві після переговорів з президентом РФ Дмитром Медведєвим.

Він зазначив, що укази Ющенка (про присвоєння звання Героїв України Бандері та Шухевичу) "не сприймаються ні в Україні, ні в Європі".

Він нагадав, що Європарламент закликав скасувати дане рішення екс-президента України.

Одночас, Президент не уточнив, яке саме рішення буде ухвалене за цим указам.

Як повідомлялося, Янукович повідомив, що 8 травня в рамках святкування 65-ї річни ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: sv_nad | Дата: 05.03.2010 | Коментарі (6)

null

5 березня 1950 р., загинув легендарний Роман Шухевич - головний командир УПА Тарас Чупринка, Тур, Роман Лозовський, Чернець, Туча, Степан, Щука, Дзвін - усі ці псевдо належать одній особі - генерал-хорунжому, головному командирові Української Повстанської Армії, голові Генерального секретаріату Української Головної Визвольної Ради та голові Проводу ОУН (від травня 1943 року) - Романові Шухевичу. З усіма цими почесними званнями Шухевич залишався до дня його загибелі, що сталася у сутичці з спецгрупою МГБ 5 березня 1950 року біля села Білогорща поблизу Львова. Народжений 7 лютого 1907 року в Краківцях Яворівського району Львівської області, син повітового судді рано долучився до національно-визвольної діяльності. Великий вплив на молодого Шухевича мали громадський та військовий діяч, відомий оборонець у судових політичних процесах УВО та ОУН, адвокат Степан Шухевич ... Читати далі »

Переглядів: 1246 | Додав: Націоналіст | Дата: 05.03.2010 | Коментарі (3)

Звернення Львівської обласної ради до Європейського Парламенту
з приводу Резолюції Європейського Парламенту щодо ситуації в Україн
і

Львівська обласна рада звертається до Європарламенту з приводу ухваленої 25 лютого 2010 року Резолюції Європейського Парламенту щодо ситуації в Україні, пункт 20 якої піддає сумніву Указ Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Голові Проводу ОУН Степанові Бандері звання Героя України (посмертно), що розглядається Європарламентом як перешкода для вступу України в Євроспільноту, а також рекомендує новому українському керівництву переглянути рішення свого попередника. Крім того, в цьому офіційному документі вищого законодавчого органу Європейського Союзу безпідставно названо Степана Бандеру колабораціоністом під час Другої світової війни.

Ми, депутати Львівсько ... Читати далі »

Переглядів: 639 | Додав: sv_nad | Дата: 03.03.2010 | Коментарі (1)

За резолюцію недовіри уряду Юлії ТИМОШЕНКО проголосували 7 народних депутатів - членів фракції БЮТ.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, підтримали висловлення недовіри уряду депутати від БЮТ Віталій БАРВІНЕНКО, Геннадій ЗАДИРКО, Володимир КАПЛІЄНКО, Олег ЧЕРПІЦЬКИЙ, Ігор САВЧЕНКО, Юрій ПОЛУНЄЄВ та Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО. Картки інших народних депутатів були висунуті з ячейок для голосування.

Крім того, за відставку уряду проголосували 15 народних депутатів із фракції "Наша Україна – Народна самооборона”, а саме: Віктор ШЕМЧУК, Віктор ТОПОЛОВ, Іван ПЛЮЩ, Михайло ПОЛЯНЧИЧ, Олександр СЛОБОДЯН, Володимир ПОЛЯЧЕНКО, Василь ПЕТЬОВКА, Леся ОРОБЕЦЬ, Ігор ПАЛИЦЯ, Ігор КРІЛЬ, Олександр КЛИМЕНКО, Давид ЖВАНІЯ, Станіслав ДОВГИЙ, Юрій БУТ, Сергій ВАСИЛЕНКО.

Також за резолюцію проголосували 19 з 20 членів фракції Блоку Литвина. Не голосував ... Читати далі »

Переглядів: 683 | Додав: sv_nad | Дата: 03.03.2010 | Коментарі (3)


Регіонали хочуть змінити порядок утворення коаліції у парламенті, повідомляє УП. Відповідний проект змін до статті 61 закону про регламент Верховної Ради зареєстрували депутати від Партії регіонів Валерій Бондик і Володимир Демидко.

Згідно з законопроектом, коаліція – це "об'єднання депутатських фракцій, народних депутатів, до якого входить більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради".

З тексту закону пропонується вилучити норму про те, що коаліція формується депутатськими фракціями.

***

Конституція чітко передбачає, що коаліція формується фракціями. Більше того, для особливо тугодумних Конституційний суд зробив відповідне роз'яснення.

***

Янукович хоче скочити на ті ж самі граблі, якими його долбануло по лобі в 2007 році, коли ПР всупереч зафіксованому в Конституції коаліційному принципу формування коаліції заходилася н ... Читати далі »
Переглядів: 736 | Додав: sv_nad | Дата: 03.03.2010 | Коментарі (3)

Президент Віктор Янукович під час перебування в Брюсселі черговий раз допустив географічний конфуз.

Під час запису інтерв'ю каналу "Євроньюз" Янукович переплутав Косово із Сербією і Чорногорією, а Північну Осетію – з Південною.

Це сталося, коли журналіст запитав Януковича, чи визнає Україна незалежність Південної Осетії й Абхазії.

"Я висловився у свій час, що ми проти політики подвійних стандартів. Це на прикладі Сербії... Або, вірніше, визнання незалежності Чорногорії... Визнання незалежності Косово", - сказав Янукович.

"Ще тоді було зрозуміло, що конфлікти на території заморожених конфліктів будуть тільки загострюватися. І наступний яскравий приклад був приклад Північної Осетії", - додав Янукович, переплутавши Північну Осетію з Південною.

"Моя точка зору – ми повинні в черговий раз підкреслити, що м ... Читати далі »
Переглядів: 609 | Додав: sv_nad | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (6)

1 березня 2010 року у Надвірнянському районі продовжується збір підписів під відкритим листом Ірини Фаріон до Януковича.

Свободівська палатка стоїть на майдані Шевченка.

Всі не байдужі долучаються до акції "Ні двомовності", залишаютьсвій підпис під звернення.

Крім того по всіх населених пунктах району активісти "Свободи" розгорнули широку агітаційно-пропагандиску кампанію в підпримку української мови.

На підприємтвах, організаціях, в трудових колективах установ освіти, культури, державних та приватних підприємствах - всі підтримують свободівську акцію та залишають свій підпис - свій голос незгоди задекларованої Януковичем та його українофобською свитою бажання ввести в державі другу офіційну мову.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 748 | Додав: sv_nad | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

Керівники ветеранських організацій Криму звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням дозволити проведення в Севастополі спільного російсько-українського військового параду з нагоди 65-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Минулого тижня президент Росії Дмитро Медведєв наказав провести у низці російських міст і в українському Севастополі військовий парад до Дня перемоги. І це викликало неоднозначну реакцію в Україні і, зокрема в Криму. 
Голова Верховної ради Криму Анатолій Гриценко заявив, що підтримує пропозицію президента Росії Дмитра Медведєва про військовий парад у Севастополі.

Російський керівник розпорядився провести 9 травня 2010 року о 10 годині за московським часом військові паради із залученням зброї і військової техніки у Владикавказі, Воронежі, Ростові-на-Дону, а також у Севастополі, правда, за узго ... Читати далі »

Переглядів: 663 | Додав: Націоналіст | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)


Всеукраїнське об’єднання "Свобода" висловлює рішучий протест проти втручання ліберальних і лівацьких євродепутатів у внутрішні справи України і паплюження ними українського національного героя Степана Бандеру.

25 лютого 2010 року Європарламент ухвалив резолюцію щодо України, в параграфі 19 якої євродепутати висловлюють свій жаль з приводу присвоєння Провіднику Організації Українських Націоналістів Степану Бандері звання Героя України і сподіваються, що "нове українське керівництво перегляне такі рішення в зв’язку зі своєю відданістю європейським цінностям".

Залишимо без коментарів маячню про відданість "європейським цінностям" промосковської Партії регіонів та її очільника Віктора Януковича. Цей сумнівний комплімент здатний викликати лише гомеричний регіт.

Всеукраїнське об ... Читати далі »

Переглядів: 640 | Додав: Націоналіст | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)

Українська православна церква (у канонічному єднанні з Московським патріархатом) назвала пріоритети діяльності новообраного президента України Віктора Януковича, спрямовані на розвиток державно-церковних відносин на різних рівнях.


"Шановний пане Президенте! Вас очікує велика місія консолідації українського суспільства, об'єднання нашого народу на підставі наших традицій і християнської чесноти, взаємного прощення, допомоги та жертовного служіння ближньому", - йдеться у зверненні Священного Синоду УПЦ (МП) до Президента, прийнятому у п'ятницю , 26 лютого.

Зокрема, синод вважає за необхідне введення вивчення основ християнської етики, православної культури та Закону Божого в навчальних закладах усіх рівнів - "від дитячого садка до самого престижного університету".

Синод висловив думку, що українська армія "вимагає введення ... Читати далі »
Переглядів: 681 | Додав: sv_nad | Дата: 28.02.2010 | Коментарі (7)

В Івано-Франківській області розпочалась акція "Ні двомовності!", яку проводить ВО "Свобода". Її першим етапом стане збір підписів громадян, готових стати на захист української мови. Надвірнянські свободівці, підтримуючи дану акцію, виставили партійний намет в м.Надвірна на майдані Шевченка, біля підніжжя Великого Кобзаря.

Протягом двох тижнів на вулицях Надвірної в партійних наметах ВО "Свобода" активісти організації збиратимуть підписи проти двомовності в Україні.

Нагадаємо, що в одному з останніх інтерв’ю В. Янукович назвав можливим надання російській мові статусу другої державної. А у березні у Верховній ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 850 | Додав: sv_nad | Дата: 27.02.2010 | Коментарі (1)

Надвірнянська СВОБОДА
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
07:20
 
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0