Четвер, 09.05.2024, 04:36




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Липень » 30 » Депутати від ВО «Свобода» звітувала перед громадою селища Ланчин
01:11
Депутати від ВО «Свобода» звітувала перед громадою селища Ланчин


29 липня 2012 року у селищі Ланчин відбулася зустріч депутатів від ВО «Свобода» з громадою.

Михайло Іваночко, депутат Надвірнянської районної ради по Ланчинському виборчому округу, розповів односельчанам про роботу, яка проведена ним та фракцією ВО «Свобода» за час їхньої каденції.


А проведено роботи чимало. Тільки по вирішенню важливих питань для громади Ланчина депутатом направлено більше 30 запитів та депутатських звернень до органів виконавчої влади. Депутатські звернення змусили органи влади реагувати по питаннях ремонту доріг, обладнання їх відповідними знаками, заміни електричних опор та трансформаторних підстанцій, функціонування дитячих садків та шкільних закладів, ремонт місцевої лікарні та заміна медичного обладнання, розв’язання багатьох земельних питань.

Саме за депутатським реагуванням та зверненням громади селища з обласного бюджету виділено 200 тис. грн на ремонт пам’ятки архітектури місцевого значення - приміщення «червоної школи». На даний час кошти освоюються та при підтримці місцевих підприємців проводиться ремонт приміщення.

У своєму виступі Михайло Іваночко наголосив на тому, що за останні роки за сприяння місцевого осередку ВО «Свобода» піднявся і духовний і патріотичний дух громади. Саме свободівці є ініціаторами та активними організаторами акцій по відзначенню святкування державних, патріотичних українських свят та вшанування визначних людей, які народилися в с.Ланчин. Вже традиційним, завдяки свободівцям, стало відзначення річниці народження громадського діяча, січового стрільця, письменника Юрія Шкрумеляка. Щороку велелюдна ланчинська громада відзначає День Героїв на могилі вояків УПА, яку відреставрували за сприяння Надвірнянської «Свободи», день памяті Героїв Крут, день народження командувача УПА Романа Шухевича, день проголошення Акту відновлення Української держави та ще десятки заходів, які проводить «Свобода», збирають сотні мешканців селища.

Традиційним став і футбольний турнір серед школярів, який організовують та фінансують місцеві свободівці  до Дня Героїв.

За таку кропітку та наполегливу роботу свободівцю Михайлу Іваночку і довірили ланчинці представляти їхні інтереси в районній раді, з чим від достойно справляється.


На зустріч з громадою Ланчина завітав депутат Івано-Франківської обласної ради, голова постійної депутатської комісії облради з питань охорони здоров’я Манолій Васильович Піцуряк. Людина, яка 30 років працює в сфері охорони здоров’я, повідомив присутніх про питання, якими опікується його комісія і які турбують всіх людей – це питання стану охорони здоров’я наших громадян. Висвітлив депутат-свободівець і роботу фракції ВО «Свобода» в обласній раді. Саме фракція ВО «Свобода» є основним ініціатором важливих ініціатив і в політичному і в економічному аспекті розвитку Івано-Франківщини.

Користуючись нагодою Михайло Іваночко звернувся до присутніх ланчинців за підтримкою свободівських ініціатив по перейменуванню деяких вулиць селища. На жаль до цього часу в Ланчині є вулиці, назви яких залишилися з часів УРСР. Ганебність для українського народу та його держави існування назви вулиці Ковпака, адже цей діяч не мав жодного стосунку до Ланчина й до того ж був радянським комісаром. Відповідно, сьогоднішні назви вулиць селища Ланчин, а саме вулиці Ковпака, 30-річчя Перемоги та 40-річчя Перемоги не відображають істинного історичного та  правдивого стану речей. Натомість ланчинська земля викохала історичних постатей, які залишили вагомий слід в історії нашого краю та вписали світлі сторінки в історію України, боротьби за її становлення.

Михайло Іваночко запропонував підтримати ініціативу депутатів від ВО «Свобода» та звернутися до виконкому Ланчинської селищної ради, щоб перейменувати назву вулиці Ковпака на вулицю Василя Косюка, назву вулиці 30-річчя Перемоги на вулицю кардинала УГКЦ Михайла Левицького, назву вулиці 40-річчя Перемоги на вулицю Короля Данила.

Вважаємо, що потрібно проявити політичну волю і завершити той процес перейменування вулиць, що мав бути злійснений ще на початку української незалежності.

    

Депутати відповіли на запитання жителів Ланчина та після зустрічі відвідали Ланчинську міську лікарню. Головний лікар Степан Гресько повідомив, що в лікарні є ряд невирішених проблем. Для покращення умов перебування лікарні потрібно замінити вікна. Минулого року у закладі провели заміну котлів. Система опалення працює добре, однак без сучасних вікон тепло у палатах не затримується, зазначають працівники. Як і в інших медичних закладах існує проблема недофінансування  медичних препаратів. 

 

Всі зауваження вислухав та пообіцяв посприяти у вирішенні цих питань депутат обласної ради Манолій Піцуряк, як голова депутатської комісії по охороні здоров’я.

 

                                              Прес-служба Надвірянської РО ВО «Свобода

Категорія: Новини | Переглядів: 800 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
04:36
 
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0