Субота, 27.04.2024, 17:02




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Січень » 3 » Українські націоналісти відзначили в Старому Угринові 103 річницю народження Провідника ОУН Степана Бандери
03:10
Українські націоналісти відзначили в Старому Угринові 103 річницю народження Провідника ОУН Степана Бандери

 

1 січня 2012 року в Старому Угринові українські націоналісти відзначали103-ю річницю від дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

 

 

 

 Зустріч бойових побратимів 

 Їх залишилися дуже мало

 

 

Керівники обласної ради і облдержадміністрації, ветерани УПА, військовослужбовці, пластуни, представники правих організацій з партійною символікою з портретами провідника ОУН і державними прапорами  зібралися перед меморіальним комплексом на рідній землі Степана Бандери. де біля відновленої хати родини Бандери відбулося віче.

 

Народне віче розпочалося виконанням державного славня – Гімну України.

 

Біля пам’ятника Степану Бандері отець Іван провів поминальну панахиду.

 

 

Усі присутні відспівали «Вічную Пам’ять» та приспустили прапори, віддаючи шану  Герою України.

 

  

 

Потім учасники віча поклали вінки і квіти до пам’ятника Провіднику Нації.


Урочистості продовжив виступ голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича. Олександр Максимович наголосив, що 2011 рік – був роком Степана Бандери.

 

 

За його словами, все почалося із намаганням позбавити провідника ОУН звання Героя України і цілий рік фактично тривала оця «бандерофобія». Івано-Франківська обласна рада спільно з районними та міськими радами області в січні 2011 року провела відкриту сесію всіх рад з засудженням намагання «тимчасової антиукраїнської адміністрації» позбавити звання Героя України Степана Бандеру та Романа Шухевича.

 

 

На протязі року обласна рада, за ініціативи фракції ВО «Свобода», приймала політичні звернення до Президента, уряду та Верховної ради з приводу політичних подій в Україні. Націоналісти стояли завжди на передніх рубежах захисту державності, суверенності держави, боролися з українофобськими  проявами правлячої партії та її сателітів. На думку Олександра Сича, тільки «правда про історичні події, істина про антиукраїнську сутність «регіоналів», комуністів та їхніх прихвостнів може консолідувати українську націю». Голова обласної ради вважає, що 2012 рік «буде рубіконом для України». Саме восени визначиться, який шлях розвитку вибере для себе український народ на парламентських виборах: європейський чи азійський».

 

Перед присутніми виступив голова Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський. «Бандера і бандерівці – це люди, котрі були готові віддати своє життя та йшли свідомо на смерть заради України. Вони були готові брати відповідальність на себе, були готові боротися до перемоги.»

Продовжив народне віче Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

 

«Пам’ятник Провідникові та музейний комплекс Бандері в його рідному селі – це символ нескореності Української Нації, як заклик до нових звершень, рішучих дій. Не кожен народ має честь називатися ім’ям свого Провідника, а ми, українці, називаємося бандерівцями і горді з того, що є його нащадками, продовжувачами його боротьби. У своїх поїздках Україною я багато спілкуюся з молоддю – ровесниками Незалежності. У них зовсім інший погляд на життя. Вони не слухали лекцій про Леніна та про "совецький народ", їх не ганяли на комуністичні паради, вони не розуміють, як це – боятися КГБ… Саме ці молоді люди мають взяти на себе відповідальність за своє майбутнє та майбутнє України", - зазначив у своєму виступі Олег Тягнибок. Сьогодні сотні тисяч українців не терплять сьогоднішній продажній владі, яка обіцяла «покращення», а з кожним днем все гірше, обіцяла зменшення ціни на «російський газ», віддавши Крим на поталу Кремлю, а маємо найбільшу ціну в Європі. Обіцяла соціальні гарантії найбільш обездоленим та нужденним, а натомість врізання доплат та пенсій «чорнобильцям» та «афганцям», дітям війни.  Сьогодні по всій країні українці виходять на вулиці, щоб сказати продажній владі «НІ», заявити, що недовго залишилося їм керувати. Коли націоналісти зайдуть в парламент, то виметуть тих, хто 20 років паразитує на тілі України.

 

Народне віче закінчилося патріотичними піснями у виконанні народних колективів.

 

                          Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 994 | Додав: sv_nad | Теги: Надвірнянська Свобода, Олег Тягнибок, Олександр Сич, 103 річниця Степана Бандери, Старий Угринів | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
17:02
 
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0