Понеділок, 29.04.2024, 14:18




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Квітень » 30 » Надвірнянська міська рада під тиском незаперечних фактів згодилася на виконання законних вимог фракції ВО «Свобода»
09:58
Надвірнянська міська рада під тиском незаперечних фактів згодилася на виконання законних вимог фракції ВО «Свобода»



Двохмісячне протистояння КП «Водоканал» та депутатів Надвірнянської міської ради по питанню підняття цін та тарифів на водопостачання та водовідведення закінчилося 29 квітня 2011 року на сесії Надвірнянської міської ради.

Та контроль за роботою водоканалу, моніторинг фінансової діяльності, технічного переоснащення, прозорого та раціонального використання бюджетних  коштів продовжується і буде посилюватися зі сторони депутатів та громадськості.

Надвірнянська міська рада, під тиском незаперечних фактів, що виявили депутати фракції «Свобода» в господарській діяльності КП «Водоканал», згодилася на виконання законних вимог свободівців.

Ще з березня 2011 року, коли вперше КП «Водоканал» поставило питання перегляду тарифів на водопостачання та водовідведення, фракція «Свобода» в Надвірнянській міській раді, стала на захист громади міста.

На громадських слуханнях з даного питання, які проводилися двічі, прозвучали численні скарги та заяви стосовно незадовільної  діяльності КП «Водоканал» та, у підсумку, громада висловилася за недопущення підняття  тарифів.

Була створена громадська, а пізніше і депутатська комісія по вивченню роботи водоканалу. Комісія, до складу якої входили і депутати від ВО «Свобода», виявили ряд фактів безгосподарності на підприємстві. Крім того, що водогони міста потребують негайного ремонту та заміни для суттєвого зменшення втрат води, виявлено факт відсутності чіткого обліку води, яка подається на місто.

Як зазначив у своєму виступі на сесії міської ради 29 квітня ц.р. депутат-свободівець Дмитро Зеленчук, факт прокачування необлікованої води можна назвати не інакше як «крадіжка». Відсутність лічильників на першому підйомі на водоканалі, унеможливлює чіткий облік та визначення  кількості води, яка втрачається по дорозі до споживача, але за неї платять надвірнянці.

Керівництво водоканалу на протязі останніх років не забезпечило зменшення розхідної частини свого бюджету. Підприємство доведено до такого фінансового  стану, що може привести до банкрутства водоканалу і на сьогоднішній день призвело до погодинної подачі води, хоча до цього можна було б не допустити. Борги водоканалу накопичувалися не один місяць і по зарплаті, і по сплаті до держбюджету, і за електроенергію. Хоча борг перед ВАТ «Прикарпаттяобленерго», який призвів до часткового відключення від електропостачання водоканалу, складає близько 80 тис.грн. є незначним при дохідності підприємства більше 5 млн.грн. Чи керівники підприємства та міста не змогли знайти цю суму для погашення боргу перед енергетиками? Чи не спланована це «провокація», щоб показати депутатському корпусу міської ради та громаді, які не погоджуються на підняття тарифів на воду, хто в  місті «Господар»?

Ми переконані, що готуючи питання підвищення тарифів, керівництво міста та КП «Водоканал» в черговий раз надіялися на те, що просто «пронесе», депутати пошумлять та й все уляжеться.. Громадські слухання готувалися тихо, без зайвого галасу.

Виявлені серйозні недоліки в діяльності водоканалу стали серйозним каменем спотикання для лобістів беззастережного підвищення тарифів. Населення не може  безкінечно дотувати підприємство і спасати його від фінансового краху. Потрібно, щоб керівництво міста та водоканалу знаходили шляхи зменшення затрат на підприємстві та собівартості води.

Фракція ВО "Свобода”, яка виступала і виступає на захист українців, засуджує підвищення цін і тарифів на водопостачання та водовідведення для населення без чіткого плану зменшення втрат води, захисту найменш захищених верств населення.

Розуміючи наявність серйозних об'єктивних передумов для підвищення цін і тарифів, ми не можемо допустити перекладання фінансових проблем, пов'язаних з цим, на плечі людей, рівень життя яких не відповідає стандартам цивілізованих країн. Адже у нас і так одні з найвищих в області ціни на ці послуги. Маємо складну соціально-економічну ситуацію в країні, повсякчасне зростання цін на всі без винятку товари і послуги, нещадне зубожіння населення нашої країни. Зростання цін і тарифів на послуги водопостачання та водовідведення без урахування умов підвищення життєвого рівня населення лише поповнить армію малозабезпечених громадян та боржників.

Розуміючи важливість питання та серйозних об'єктивних передумов для підвищення цін і тарифів свободівці закликали депутатів міської ради, небайдужих до долі простих українців, об'єднати зусилля для недопущення подальшого зубожіння наших людей.

З цією метою фракція ВО «Свобода» в Надвірнянській міській раді запропонувала і депутатський корпус підтримав, вимоги і прийнято рішення, в якому передбачається:

1. В місячний термін повинен розробитися чіткий механізм захисту найбільш знедолених мешканців міста, в тому числі і пенсіонерів, та збільшено фонд матеріальної допомоги з бюджету міста додатково на 30 тис.грн. З цього фонду буде виділятися адресна матеріальна допомога малозабезпеченим  на покриття різниці тарифів.

2. Протягом 2-х місяців повинні бути усунуті порушення, які виявлені комісіями, що працювали на підприємстві. Зокрема, запровадити повний облік води.

3. Керівництво водоканалу повинно через ЗМІ широко проінформувати населення про механізм утворення та нарахування плати за обслуговування внутрішньобудинкових мереж. 

4. Розроблені конкретні заходи технічного характеру, складений кошторис та знайдені кошти з міського бюджету на зменшення втрат води. Сума залучених коштів на технічне переоснащення та ремонт водогонів з місцевого бюджету в 2011 році становитиме  250 тис.грн.

5. На протязі двох місяців сума витрат КП «Водоканал» на оплату праці апарату управління підприємства повинні бути зменшена з теперішніх 13% до нормативних 5%.

Депутати від ВО «Свобода» і надалі моніторитимуть стан справ на підприємстві КП «Водоканал» та жорстко контролюватимуть виконання заходів, передбачених рішенням сесії. Особливо це стосується використання коштів, направлених на проведення технічних заходів та виділення адресної допомоги на покриття тарифів найбільш незахищеним надвірнянцям.

       

                 Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»


Категорія: Дописи | Переглядів: 911 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 7
1 Mim (01.05.2011 11:03) [Матеріал]
Виходячи із вище викладеної статті, можна зробити висновок, що депутат ВО "Свобода" Дмитро Зеленчук безпідставно та незаконно звинуватив КП "Надвірнаводоканал" у "КРАЖІ ВОДИ", і доказом цього є той факт, що його однопартійці, в цьому непідтримали, а навпаки проголосували за підняття тарифів на воду (крім Дмитра Зеленчука та Андрія Вирстюка). Я, вважаю, що всі питання щодо кражі води, якщо вона дійсно була, повинні зайнятись органи прокуратури, які б після своєї перевірки, обгрунтованими доказами і відповідно рішенням, довели через засоби масової інформації до жителів м. Надвірна, законність чи не законність підняття тарифів на воду!!!!!!
Дуже прикро, що встановлено вкрай важкий стан водоканалу, а винуватих за створення таких умов, не має і не буде((((((((((((( І тяжко погодитись з тим, що до цих пір громадяни повинні розплачуватись за помилки, безвідповідальність та безгосподарність, як водоканалу так і роботи міської ради на чолі з головою міста Андрійовичем З.М.
Вкрай важко повірити в те що підкрадується така думка, що наші обранці свої голоси здатні продати чи отримати за них винагороду. І хто тепер може з чистою совістю говорити про Національний дух, патріотичність, та порядок в державі!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 sv_nad (01.05.2011 22:56) [Матеріал]
Доказом "крадіжки" є акт перевірки, складений депутатською комісією.

4 Mim (04.05.2011 11:57) [Матеріал]
А чому більшість депутатів фракції ВО "Свобода" проголосувала за підняття тарифів, коли Ви знали факт крадіжки води,а відповідно і не достовірність бухгалтерських цифр ????????????

2 Беркут (01.05.2011 14:54) [Матеріал]
Дмитро Зеленчук та Андрій Вирстюк не голосували проти, вони утримались.І не потрібно нас звинувачувати бо якраз ми підняли ці всі проблеми,що є в місті та на водоканалі. Повірте ми будем їх контролювати. Вони повинні виконати наші умови.інакше ми їх звідти повикидаєм разом з кріслами. А ви краще долучайтесь до боротьби разом з нами проти цих янучарів. Разом до перемоги. СЛАВА УКРАЇНІ!

5 3elenchuk (07.05.2011 12:18) [Матеріал]
У дописувачів виникли сумніви щодо моїх доказів, та достовірності кражі не облікованої води керівництвом водоканалу та міської ради. Ствердження того, що я при голосуванні за підняття тарифів на воду «утримався» - помилкове так як у своєму виступі перед депутатським корпусом міської ради заявив, що я голосувати за підняття тарифів не буду, і під час голосування, я руки не піднімав ні «за», ні «проти» ні «утримався», а навпаки закликав усіх депутатів не голосувати за підняття тарифів, і таким чином відмежуватися від узаконення кражі води.
1. Закликаючи депутатський корпус не голосувати за підняття тарифів на воду і водовідведення, я виходив із наступних міркувань:
незаконна подача на місто не облікованої води, яка доказується відсутністю лічильників на всіх свердловинах, та відсутності за всі минулі роки журналів обліку води; на першому підйомі біля операторної на водогоні до вул. Ломоносова не законно встановлена засувка для подачі не облікованої води; КП «Надвірна водоканал» брав і бере на протязі більше 4-5 років не обліковану воду з свердловин; керівництво водоканалу разом з міською радою, створили такі схеми, що із-за відсутності лічильників на свердловинах, журналів обліку води бухгалтерія водоканалу не мала на протязі 4-5 років достовірної інформації, щодо кількості отримання води із свердловин в годину, добу, місяць, із-за відсутності лічильників на свердловинах та журналів обліку води, цифри, які поступають в бухгалтерію не достовірні, в результаті не можуть бути підставою для підняття тарифів на водопостачання і водовідведення. По логіці без витратний факт подачі не облікованої води на місто мав би в певній мірі зменшувати тарифи, на ціну самої не облікованої води, а не навпаки їх підвищувати.
2. Безгосподарність із боку начальника водоканалу і голови міста підтверджується тим, що при формуванні бюджету на 2011 рік, фактичний стан водоканалу був прихований з боку голови міста Андрійовичем З.М. перед депутатами міської ради та бюджетною комісією, в результаті кошти на придбання лічильників для кожної свердловини не виділені, переслідуючи мету і далі подавати на місто не обліковану воду.
Даючи оцінку даному факту, можна стверджувати, що в минулі каденції і сьогодні голова міста Андрійович З.М. знав про подачу на місто не облікованої води і таким чином свої обіцянки, щодо кругло добового постачання води на місто виконав, але не за рахунок доброго господарювання, а за рахунок не законного відбору не облікованої води, яка подавалася на місто і при цьому піднімалися і піднімаються тарифи на воду і водовідведення. Звертаю Вашу увагу на те, що надвірнянські тарифи на воду і водовідведення по області надто високі не зважаючи на те, що свердловини від міста знаходяться на відстані 1 км., а в інших районах області така відстань значно більша.
Голова міста Андрійович З.М. свою безгосподарність, не вміння раціонально розпоряджатись коштами платників податків, та коштами спонсорів приховано перекладає своє не вдале господарювання на обездолених людей, через не законне підняття тарифів на воду та водовідведення.
Яскравим доказом цьому свідчить сьогодення, а саме: знаючи катастрофічний стан КП «Надвірна водоканал», голова міста направляє суму коштів на встановлення плитки на тротуар навпроти податкової інспекції. Якщо ці кошти спонсорські то їх можна б було направити на придбання лічильників на свердловини. Думаю, що для спонсора який вирішив допомогти місту все рівно куди ці кошти першочергово будуть направлені і тут головну роль відіграє голова міста, який повинен думати в першу чергу про людей і все робити для того, щоб не піднімалися тарифи, а кошти направлені на установку тротуарної плитки, можна б було направити на придбання лічильників на свердловини, чи усунення інших проблем від яких залежить підняття чи не підняття тарифів на воду та водовідведення.

6 3elenchuk (07.05.2011 12:37) [Матеріал]
3. не прозорість роботи міської ради підтверджується тим, що на протязі 4-5 років не висвітлювалися та не оприлюднювалися через газету та засоби масової інформації: результати перевірки роботи міської ради органами КРУ, велику роботу яку провели депутати минулого скликання після двох повеней, а також кому і скільки держава надала допомогу з числа потерпівших від природного лиха, яку суму становлять витрати на ремонт даху садочка «Квітка Карпат», по результатам перевірки органів КРУ, а також приховується від громадян міста заробітна плата у тому числі з урахуванням усіх доплат та надбавок для голови міста Андрійовича З.М. і , доказом непрозорої роботи міської ради на сьогодні свідчить стаття в газеті «Народна Воля» від 15.04.11р. №42-44 під заголовком «Коментар керівництва Надвірнянської міської ради» з якої не видно автора який дає відповідь на колективне звернення, а це значить, що персони які керують міською радою не хочуть на пряму через газету спілкуватись з громадою міста і доказом цього є те, що голова міста в цьому році ігнорував громадські слухання. Більшість рішень міської ради в тому числі по землі і бюджету не вивішуються на стендах міської ради для ознайомлення ними наших виборців.
Безгосподарність КП «Надвірна водоканал» разом з міською радою привели до не санкціонованого відбору води, подачі на місто не облікованої води, не достовірність бухгалтерських цифр, непрозорість роботи міської ради змусили мене не голосувати за підняття тарифів на воду і водовідведення.
Хотів би знати від дописувачів, чи можна вважати підняття тарифів на воду законними, коли факт кражі води і подача на місто не облікованої води встановлено, відповідно не має точних бухгалтерських цифр які б відображали дійсність водопостачання і водовідведення, а значить підняття тарифів які повинні не законно сплачувати жителі міста в тому числі малозабезпечені верстви населення необґрунтовані.
Звертаю Вашу увагу на те, що ситуація яка склалася у водоканалі говорить про те, що тарифи на воду та водовідведення в наступному році однозначно будуть зростати, якщо голова міста разом з водоканалом не приймуть екстрених мір щодо вирішення цього питання позитивно. Тож не бійтеся вимагати від влади, яка Вами обрана вирішення всіх питань на користь громади міста щодо зменшення тарифів на водопостачання і водовідведення.

07.05.2011р.

Депутат міської ради
від ВО «Свобода» Дмитро Зеленчук


7 3elenchuk (07.05.2011 12:38) [Матеріал]
СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
14:18
 
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0