П'ятниця, 03.05.2024, 16:04




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Січень » 23 » Надвірнянські свободівці відзначили День Соборності України
02:36
Надвірнянські свободівці відзначили День Соборності України


Двадцяте століття залишило нам у спадок величні події, які не втрачають своєї значущості та актуальності і в наші дні.

22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено Акт Злуки ЗУНР та УНР було проголошено, що віднині та довіку буде одна єдина соборна держава Україна.

Вдруге символічний акт злуки відбувся вже 22 січня 1990-го року. На вулиці українських міст і сіл вийшли тисячі людей і утворили великий живий ланцюг як символ об'єднання країни. 13 років тому ця дата стала державним святом - Днем Соборності України.

Під гаслом «Від Соборності українських земель – до єдності українського народу»  на Надвірнянщині, за ініціативи місцевої організації ВО «Свобода», відбулися заходи присвячені відзначенню Дня Соборності.

 

В селищі Делятин, біля каплички «Борцям за Волю України», відбулося урочисте віче. Воно розпочалося спільною молитвою за Україну, яку провів священник УГКЦ отець Петро Голіней. Він поблагословив учасників, які прийшли святкувати разом свято єдності українських земель та всіх українців по двох берегах вічного Дніпра та закликав з Богом в серці єднати Україну.

Вшанування Борців за волю України відбулося також і поклажданням квітів.


 

Депутат районної ради, свободівець Володимир Черленюк пригадав, як 21 січня 1990 року, саме з цього місця делятинці вирушили підтримати живий ланцюг національної єдності, який простягнувся від Києва до Львова. І велика група наших патріотів брали участь у цьому єднанні. Це ще були часи коли Україна була в складі большевицької імперії. Сьогодні, через роки, настали інші часи. Але нас продовжують штучно роз’єднувати за мовою, за релігією, духовними і культурними цінностями . Та ми розуміємо, що  роз’єднують людей політики! А ми повинні єднатися! Пам’ятаймо, що Україна у нас одна.  Одна мова, одна нація, одна Батьківщина - це Україна!»


Секретар Делятинської селищної ради Віра Кухтарчук закликала односельчан «рівнятися та брати приклад з наших Героїв відомих та невідомих – простих вояків УПА, могили деяких з них навіть нам не відомі. Тому ми тут, біля пам’ятної каплички «Борцям за волю України», закликаємо всіх так палко любити свою Україну, дбати про її майбутнє, щоб не задумуватися над своєю особистою долею, яку ми незадумуючить можемо покласти на вівтар долі Батьківщини. В день Соборності України ми єднаємося ще тісніше тому, що коли ми разом, тоді жодний ворог не зможе нас здолати. В наших руках наше майбутнє, майбутнє наших дітей і прийдешніх поколінь. Нехай наше серце підказує нам правильний шлях, а Бог допомагає нам в нашій боротьбі.»

 

Голова Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко закликав до єдності не просто Сходу і Заходу, а до єдності в боротьбі знахабнілою ордою промосковських сил. Приклад і натхнення будемо брати з тих славних синів і дочок українського народу, могили яких розкидані по всіх закутках України, приклад братимемо з Гетьманщини,  холодноярівців, ОУН-УПА, патріотів України, які в 1990 живим ланцюгом  з’єднали Схід та Захід. Ми, завдяки Герою України Степану Бандері, носимо славне ім’я - «бандерівці» і пишаємося з того і з гордістю пронесемо це ім’я та відстоїмо нашу Соборність проти прокревлівських сил, які хочуть за будь-яку ціну повернути нас до російської імперії.»

 

Народне віче завершили виконанням українського Славня – Гімну України.


Та ще довго не розходилися люди. Свободівці разом з церковним хором співали колядки та  щедрівки.

Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 967 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
16:04
 
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0