Субота, 04.05.2024, 03:41




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2011 » Грудень » 29 » Пам’ятники «совєтскім освободітелям» стоять на землі, яка просякла кров’ю українських повстанців
00:40
Пам’ятники «совєтскім освободітелям» стоять на землі, яка просякла кров’ю українських повстанців


Про символи тоталітарної комуно-більшовицької епохи вже потроху почали забувати. В 1991 році, коли масово знищували пам’ятники Лєніну-Бланку, всі мали надію на радикальні зміни. Народ прагнув люстрації, заборони комуністичної партії, звільнення керівних крісел від більшовицько-кагебістської номенклатури.

Та на той час «демократи» піддалися на умовляння комуняк та «червоних директорів» і люстрації не провели. Мало того. Припинилися демонтаж пам’ятників тим, хто нищив українців в часи колективізації, голодоморів, післявоєнного «відновлення» радянської влади на західній Україні тощо.

Ще й сьогодні по всім містах та селах України зустрічаються символи  комуністичної епохи. Київ напічканий п’ятикутними зірками, в містах та селах центральної та східної України красуються пам’ятники вождю пролетаріату, серпи та молоти тощо. Та знаходяться відчайдухи та справжні українці, які не терплять такої неповаги до себе та свого народу і потроху нищать ці потворні знаки.

 

 

   

Але, на превеликий жаль, подібного сміття доволі ще і в нас - в бандерівському краї.

Всюди, куди не глянь наруга над пам’яттю українців. Совєтські зірки по всіх усюдах. Майже у всіх селах Надвірнянщини пам’ятники «освободітелям совєтской родини», «борцям за встановлення радянської влади на Прикарпатті в 50 роках», «загиблим від рук українських буржуазних націоналістів».

За 20 років  від проголошення  Незалежності ніхто не звернув увагу на таке неподобство? За 20 років ніхто не зміг знести тих пам’ятників-бовванів, які паплюжать нашу честь та пам'ять наших предків?

В селі Парище такий пам’ятник «загиблим від рук українських буржуазних націоналістів» в пошанівку: огороджений чистенько побіленим бетонним парканцем, ворітця добротні ковані.

   

Тут же, через дорогу «Могила борцям за волю України».


Про її стан краще не говорити – встидно: брудно, сміття, трава пожовкла не кошена. І не дивно, напевне не має діла владі ні громаді до таких речей, якщо за триста метрів ще не менш унікальне явище.

  

На воротах колишнього колгоспу красуються совєтські зірки. Не бачать цього ні голова сільради, ні сільські депутати, ні депутат районної ради від с.Парище, член «партії Литвина»?

Надвірнянська районна організація ВО «Свобода» зверталася не одноразово до органів влади з вимогою прийняти рішення по проведено заходів щодо виконання Указів Президента України від 28.03.2007 №250/2007 та від 25.09.2008 №856/2008 «Про демонтаж та ліквідацію символів тоталітаризму…»,  ліквідації  і заборони використання знущальних щодо українців імперсько-більшовицьких символів.

 Памятник у Чорних Ославах

  Памятник у Чорних Ославах

  Памятник у Чорних Ославах

Депутат-свободівець Євген Луців  звернувся з депутатським запитом до Надвірнянської районної ради ще в липні 2010 року про створення комісії, яка б провела інвентаризацію пам’ятників радянської доби та дала рекомендації по ліквідації більшовицьких символів та україно-ненависницьких написів. Комісія була створена та, нажаль, не провела відповідної роботи.

А символи комунізму спокійнісінько стоять в містах та селах бандерівського краю.

Стоять на землі, яка просякла кров’ю українських повстанців.

Стоять та славлять наших гнобителів.

Стоять і плюють нам в лице за нашу байдужнівсь.

Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»
Категорія: Дописи | Переглядів: 1276 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Беркут (23.02.2012 21:13) [Матеріал]
Хочу нагадати всім ,що указ Президента України від 28.03.2007року та 25.09.2008рр" Про демонтаж та ліквідацію символів тоталітаризму" ніхто не скасовував. Так ,що місцеві ради мають повне право демонтувати ці ганебні ідоли.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
03:41
 
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0