Четвер, 09.05.2024, 08:13




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Липень » 7 » Позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради вважає новий закон про мову таким, що не підлягає виконанню на території області
08:32
Позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради вважає новий закон про мову таким, що не підлягає виконанню на території області

5 липня 2012 року відбулася позачергова шістнадцята сесія Івано-Франківської обласної ради. Враховуючи, що ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики в Україні" відбулося з грубим порушенням Конституції та законодавства України, зважаючи на позицію громадськості щодо цього питання та беручи до уваги висновки постійної комісії обласної ради з питань національного та духовного розвитку, культури, засобів масової інформації, книговидання і свободи слова обласна рада схвалила звернення про невизнання законопроекту "Про засади державної мовної політики в Україні".

Рішенням позачергової сесії вирішено також звернутися до політичних партій та громадських організацій ініціювати збір підписів за припинення повноважень Президента України Віктора Януковича.

Депутати обласної ради вважають небажаною участь у сесіях Івано-Франківської обласної ради шостого скликання народних депутатів України І. Зварича, В. Личука, В. Келестина та В. Чуднова, які є мешканцями Івано-Франківської області і проголосували за ухвалення вищевказаного закону, тому вирішили не запрошувати їх до президії.

Депутатський корпус обласної ради вимагає припинення членства в Партії регіонів керівництва обласної державної адміністрації та її голови М. Вишиванюка. У разі невиконання цієї вимоги обласна рада ініціюватиме на черговій сесії обласної ради розгляд питання про недовіру голові облдержадміністрації. Окрім того, депутати вимагають негайного звернення голови облдержадміністрації до Президента України із пропозицією накласти вето на вказаний закон.

Сесія обласної ради підтримала ініціативу голови Івано-Франківської облради свободівця Олександра Сича й доручила виконавчому апарату обласної ради розробити та подати на розгляд чергової сесії проект Програми захисту і розвитку української мови на території Івано-Франківської області.

У зверненні позачергової сесії Івано-Франківської обласної ради 5 липня 2012 року, адресованому Президентові України, Верховній Раді України, Кабінетові Міністрів, Генеральній прокуратурі та обласним радам, зазначено:

"Ухвалення Верховною Радою України Закону "Про засади державної мовної політики" Івано-Франківська обласна рада розцінює як державну зраду.

У зв'язку з цими антиконституційними діями, що загрожують державному суверенітетові України, Івано-Франківська обласна рада вимагає:

– від Голови Верховної Ради України – не підписувати Закон України "Про засади державної мовної політики";

– від Президента України – у разі підписання Головою Верховної Ради України накласти на вказаний закон вето;

– від Міністерства юстиції України – за систематичні антиконституційні дії ініціювати зняття з державної реєстрації Партії регіонів, Комуністичної партії України, Народної партії;

– від Генеральної прокуратури України – порушити кримінальну справу за фактом державної зради при ухваленні законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Шановні Українці! Дії нинішньої державної влади спрямовані на розкол України. В умовах загрози конституційному ладові та суверенітетові України свою принципову позицію має засвідчити усе українське суспільство, кожна його громада і ми, депутати місцевих рад.

Підтримуємо ініціативу народного віча в Донецьку щодо звернення до Президента України з вимогою позбавити громадянства авторів антиукраїнського законопроекту В. Колесніченка та С. Ківалова.

Стаття 60 Конституції України вказує, що ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази, а за їх віддання та виконання настає юридична відповідальність. Виходячи з цього, вважаємо ухвалений закон таким, що не підлягає виконанню на території Івано-Франківської області".

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації

ВО "Свобода"

Категорія: Новини | Переглядів: 675 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
08:13
 
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0