П'ятниця, 03.05.2024, 15:28




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2012 » Січень » 23 » В День Соборності України Надвірнянські свободівці провели автопробіг
10:35
В День Соборності України Надвірнянські свободівці провели автопробіг


22 січня 2012 року патріоти України відзначають День Злуки різноманітними заходами. Провели відповідні акції і Надвірнянські свободівці.

В селищі Делятин біля пам’ятної каплички Борцям за Волю України відбулося віче. Учасники вшанували пам'ять всіх дітей України, які в різні часи виборювали для нас з вами волю, свободу та незалежність.

Після цього свободівці провели автопробіг по маршруту Делятин – Білі Ослави – Заріччя.

В с.Білі Ослави націоналісти зупинилися біля грандіозного пам’ятника воякам УПА сім’ї Поварчуків. На гранітній плиті  напис: «На вічний спомин про батька, матір, сестру та братів». Поставив цей пам’ятник Петро Поварчук, один з великої родини Поварчуків, який  волею долі  залишився живий після буремних років боротьби УПА.

 

 

На жаль не всі знають, та будуть знати, що з однієї хати в селі Білі Ослави практично вся велика сім’я полягла в боротьбі за Незалежність української держави. Батько сім’ї Микола Поварчук, переслідуваний НКВД, помер від тифу, мати Параска двічі втікала із Сибіру і добиралась додому, вбита багнетом зрадника. Сестра Олена вивезена в Сибір і брати Михайло, Юрко, Дмитро, Іван, Василь, Степан вояки УПА, згинули за Україну. Петро, вояк УПА та дивізії «Галичина», пройшов через всі пекельні муки війни та опинився  в еміграції в Австралії.

 

Голова Надвірнянської районної організації ВО «Свобода» звертаючись до присутніх сказав: «Ми прийшли сюди, щоб віддати честь та вшанувати наших Героїв. Бо властиво Героєм є той, хто не шкодує себе. Героєм є той, хто як і вони, як багато інших відомих та невідомих нам віддали своє життя, полягли у жорстокій боротьбі визвольних змагань, стали жертвами репресій, стали жертвами поневірянь та тяжких страждань, стали жертвами безбожного режиму, який намагався знищити і все українське, патріотичне, національне, духовне.» Не просто так замайоріли партійні прапори ВО «Свобода» біля цього пам’ятника. Адже внук Героїв, Юрко Поварчук, очолює місцевий осередок ВО «Свобода», продовжує боротьбу за українську державність, за яку свого часу віддала життя  його родина.

 

Наступним місцем зупинки автоколони свободівців став пам’ятник командиру куреня «Підкарпатський» майору УПА Павлу Вацику, псевдо «Прут». Голова місцевого осередку  ВО «Свобода» Микола Клим’юк розповів про легендарного земляка Павла Вацика, який проводив талановиті військові марші УПА в Словаччину, диверсійні марші по тилах німецьких та пізніше радянських окупаційних військ. Нагороджений Срібним Хрестом Бойової Заслуги I кляси. Цей пам’ятник поставили вдячні односельчани до 80-річчя від народження Павла Вацика. Активістами Заріччя за участю людей з села Підлісся Тисменицького району, що знали, де загинув від рук НКВД славної пам'яті Павло Вацик, псевдо «Прут», було відшукано це місце. В Чорному лісі було відкрито i освячено пам'ятний хрест.

 

Свободівці помолилися за всіх невинно вбитих та замордованих, за всіх хто боровся за Україну, за нас з вами, на нашу Свободу, Волю та Незалежність.

Прес-служба Надвірнянської РО ВО «Свобода»

Категорія: Новини | Переглядів: 999 | Додав: sv_nad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:28
 
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0