Неділя, 05.05.2024, 16:31




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Квітень » 28 » "Чорний вівторок" для режиму Януковича. Хроніка подій
08:18
"Чорний вівторок" для режиму Януковича. Хроніка подій

27 квітня 2010 року запам‘ятається прокремлівському режиму Януковича не інакше як чорний вівторок. З 8 ранку біля Верховної Ради почали збиратися тисячі українців, щоби не допустити узаконення зрадницьких угод, підписаних Януковичем у Харкові. Попри намагання МВС "законсервувати" Київ, на печерських пагорбах зібралися близько 8 тисяч активістів з усіх областей.

Скандуваннями "Геть московський флот!", "Зека геть!", "Імпічмент!", "Зрадників на палю!" та іншими гаслами українці заявляли своє ставлення до антиконституційних дій влади.

Народні депутати, щоби потрапити до місця роботи, мали пройти "коридором ганьби", який їм влаштували пікетувальники.

Пікет розтягнувся від Кабінету міністрів до готелю "Київ", мітингувальників відокремлювали колони МВС у три ряди, утворюючи таким чином "секції".

Голова Голосіївської районної організації ВО "Свобода" Олександр Колісніченко попереджає працівників МВС: "Шановні правоохоронці, сьогодні ви стоїте не варті зека, а завтра за наказом Путіна він відішле вас воювати в Чечню.

Міліція вже колись масово розстрілювала своїх співвітчизників. Почитайте історію України 30-50 років ХХ століття.

Тим часом біля Верховної Ради з ініціативи фракцій ВО "Свобода" триває виїзне засідання Львівської та Тернопільської обласних рад. Вони також заявляють про неприпустимість ратифікації зрадницьких угод Януковича.

Одна із "секцій" заспівала Гімн України. Такого злагодженого, самовідданого співу давно не чули Печерські пагорби.

До пікетувальників щораз надходили новини про події у Верховній Раді. Закидування Литвина яйцями сприйняли з оптимізмом. Натомість звістка про наругу над державним прапором викликала гнів та обурення.

Ратифікація угоди про продовження перебування ЧФ РФ на території України викликала масове скандування: "Прощення не буде!".

Націоналісти кілька разів намагалися прорвати оточення "Беркуту". "Беркут" за вказівкою згори застосовував сльозогінний газ та кийки, бив ногами по обличчю, дісталося і старим людям, і жінкам. Жоден з депутатів не вийшов, щоби захистити людей.

Голова Київської міської організації ВО "Свобода" прокоментував ці події так:

"Спроби активістів прорвати міліцейські кордони - це перший акорд у похоронному марші Януковича і компанії. Скоро народ винесе їх із влади вперед ногами".

Пікетувальники скандують: "Революція!", "Геть окупантів з України!", "Бандера прийде – порядок наведе!", "Геть Верховну зРаду!", "Зрадників на палю!", "Бандера, Шухевич – наші Герої!", "Геть московський флот!".

На сцену до протестувальників виходять представники "парламентської опозиції". Розповідають, що не вдалося блокувати трибуну через те, що хтось із них не налив у ячейки "тушок" клею для блокування їхніх карток. На запитання, чому вони не скористалися порадою Олега Тягнибока й фізично не заблокували "тушок" перед входом до сесійної зали – мовчать. Активісти не хочуть слухати марнослівних політиків. Вимагають промови Олега Тягнибока.

Лідера "Свободи" зустріли гучними оплесками.

"Спочатку в Харкові Україну здали лише розчерком пера Януковича, а сьогодні акт державної зради підло легалізований у стінах Верховної Ради.

На жаль, ця зрада відбулась руками представників фракцій БЮТу та НУНСу, без яких прокремлівські сили не змогли б провести жодних рішень. Ми знову бачимо реінкарнацію "групи 236" у парламенті: комуністи, кегебісти, корупціонери – штатні агенти ФСБ освятили нову Переяславську угоду.

Сьогодні ми ще раз переконалися у негайній необхідності проведення люстрації – докорінного очищення влади", - зазначив під час виступу Олег Тягнибок.

Після завершення мітингу "Свобода" сформувала 4-тисячну злагоджену чотирьохтисячну колону та рушили центральними вулицями Києва, аби привернути увагу громадськості та висловити свій протест проти прокремлівського режиму та криміналітету при владі.

Свободівці тримали банери: "Або депутати оголосять імпічмент Януковичу, або нехай ідуть геть!", "Зрада перетворює народного депутата в політичного папуса", "Геть Чорноморський флот РФ з України!", "Геть верховну зраду!".

Колона рушила до пам‘ятника Шевченка вулицями Інститутською, Хрещатиком, бульваром Шевченка та Володимирською. Довжина колони – від Поштамту до Бесарабки.

Водії підтримували свободівців, сигналячи в такт скандуванням "Зека геть!", "Геть Верховну зРаду!".

Біля пам‘ятника Шевченка виступили лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Мохник, заступник голови Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, депутат Львівської обласної ради, член Політради ВО "Свобода" Ірина Фаріон, голова Івано-Франківської "Свободи" Олександр Сич, голова Тернопільської облради, голова Секретаріату ВО "Свобода" Олексій Кайда, член Політради Ігор Мірошниченко.

Під час свого виступу Андрій Іллєнко наголосив та тому, що 27 квітня обов‘язково залишиться в історії української революції:

"Угоди, які підписав Янукович з Мєдвєдєвим – це курс на знищення всього українського. Сьогодні під Верховною Радою ми зробили величезну справу, тому що ми показали і режиму, що є сила, яка буде боротися з нею, і цій імпотентній парламентській опозиції показали, що є вулична сила, яка вимагає нових методів, яка вимагає нових дій і нових підходів. Тому що ми не хочемо терпіти, ми не хочемо чекати поки там хтось домовиться чи не домовиться. Ми сьогодні маємо перемагати саме на вулиці.

Сьогодні ми побачили, що режим почав наступ на свій народ коли міліція била мирних демонстрантів, які виступали проти зрадницьких рішень Верховної Ради. Проти нас застосували сльозогінний газ і кийки. Але ми маємо розуміти, що всі ці брутальні методи, вся ця міліція, яку звезли у Київ, напевно, з половини України, - все це є свідченнями слабкості тих, хто сьогодні від нас ховається у Верховній Раді, Адміністрації Президента, Кабінеті Міністрів. Вони відгороджуються від народу тисячними рядами міліції, тому що вони розуміють, що правди з ними нема, сил в них нема. І все, що в них є – це міліцейський кийок. Але і це ненадовго. Тому що проти нації жоден міліцейський кийок не зупинить. Українських націоналістів свого часу не зупинили найбільші імперії світу. Сьогодні ми відстоюємо Конституцію, законні права української нації, ми – на відміну від них – діємо на законних засадах. Тому ми обов‘язково переможемо. Цей день колись буде в історії української революції. І я впевнений, що ця хвиля, ця революція буде соціальною та національною, вона змете всю цю лжееліту і побудує на її руїнах справжній український національний лад."

Ірина Фаріон під час виступу наголосила:

"Сьогодні надзвичайно важливий урок, який ми маємо впустити у нашу свідомість, але найважливіше – у нашу підсвідомість. Ми маємо роз’їхатися кожен до себе додому з думкою, що я приїхав набагато сильніший, набагато впевненіший в тому, що я робив, з повним усвідомленням, що я невідступно буду втілювати в життя ту ідею, яку ніколи не розстріляти, ідею, якою був Бандера та Шухевич.

Ми мусимо зараз підтримувати морально один одного, духовно, не дати зневіритися ,не дати щоби іскра в наших очах та серці погасла. Тому що малими кроками до великої перемоги не можливо скочити з першої сходинки драбини одразу на двадцяту. Це можуть робити акробати. Проте ми не акробатами - ми люди! Тому мусимо навчитися поступово, ретельно, впевнено, послідовно долати сходинку за сходинкою. І те, що ми з вами сьогодні зібралися у такій кількості, власне, свідчить про те, що вміємо ми те робити!

Щоразу нас стає більше по всій країні. Й пишаймося тим, що ми знайшли один одного, що ми однаково думаємо, що ми єдині своєю вірою в те , що ті звірі ніколи не здолають нашої ідеї. Тому що наша з вами ідея – це ідея націоналістичної та націоцентричної держави. Будьмо сильні, будьмо вірні, будьмо щасливі від того, що ми разом усе це здолаємо!"

Олександр Сич, голова Івано-Франківської "Свободи":

"Вітаю Вас друзі, бандерівство краю! Я закликаю вас бути бандерівцями не тільки слова, але й чину та духу. Бандера любив побратимів, але так само був нещадний до ворогів. Настав час не тільки сидіти в корчах та дбати про глибину власної кишені, а дбати про інтерес української нації і української держави.

Мені прикро сьогодні говорити, вітаючи тут моїх колег з Львівської та Тернопільської обласної рад, про те, що Івано-Франківська облрада не змогла навіть за третім разом зібрати кворум, щоб проголосувати звернення, протестуючи проти продовження часу перебування російського Чорноморського Флоту на території України! Якщо тут є рядові представники чи то БЮТ, чи то УНП, чи то НСНУ, більше не питайте мене, чому я не люблю Ющенка та Тимошенко. Вони руйнують бандерівський дух, бандерівську твердиню, ментальність українського народу! Де їхні депутати, які гарно говорили про Бандеру та про Помаранчеву революцію? Вони привели спекулянтів! Вони мають 108 депутатів обласної ради Івано-Франківська зі 120. Проте вони не зуміли зібрати кворуму. Вони розбіглися по корчах, дбаючи за свої посади, за свої крісла та за свій бізнес. Немає чого дбати, їх все-одно виженуть з їх же крісел, а бізнес все одно заберуть за бандитськими законами представники донецького кримінального клану.

Наша фортеця - це кожен клаптик української землі, і не тільки чорноморської, і не тільки на Закарпатті та Прикарпатті, але й на Берестейщині, на Курщині та в інших куточках Держави. Настав час дбати за наймізернішу частку українського інтересу, бо це не якась абстрактна частка – це частка вашої долі, долі ваших дітей і ваших внуків. Хочете жити в заможній, багатій, могутній Українській державі? Зробіть її такою! Цього не дасть нам ні москаль, ні американець, ні німець, ні поляк. Тільки власною силою ми зможемо здобути таку державу.

Настав час зрозуміти, як наповнити Українську державу українським змістом. Настав час зрозуміти, що ми цього ніколи не зробимо, допоки буде існувати Московська імперія, яка має в Україні російського агента – президента та вже розпочала відбирати в нас нашу землю! Пам’ятаймо, ворог настільки сильний – наскільки ми слабкі. Будьмо сильними і наш ворог стане слабким", - заявив голова Івано-Франківської "Свободи" Олександр Сич.

Олег Тягнибок, лідер Всеукраїнського об’єднання "Свобода":

"Сьогоднішній день і події останніх кількох тижнів загалом показали, що ворог, який є сьогодні при владі, став набагато мудрішим, ніж був раніше. Представники влади вчаться. Відповідно і ми, організовуючи заходи на вулицях в наших регіонах, містах і селах, в органах місцевого самоврядування, де представлені "свободівці", повинні робити висновки. Сильною і перспективною буде та політична сила, яка зможе передбачити не тільки на декілька кроків уперед, як діятиме теперішня влада, а й те, як розвиватиметься українське суспільство, які будуть настрої в української нації.

Ті кілька заходів, які відбулися 24 та 27 квітня 2010 року у Києві показали, що переможний дух панував тільки завдяки присутності "Свободи". Прикро, що деякі з тих людей, які тримали прапори так званих національно-демократичних сил, так само, як і "регіонали", прийшли не за покликом духу, потреби відстоювати і боротись за українську справу, а за пару копійки. Оце і є проблема – таким чином розхолоджують українську націю, тих, які б мали боротися.

Сьогодні питання підняття національного духу серед українців, повернення віри у справді українську владу, яка б мала бути в Україні, підняття духу серед всієї громадськості – перше й основне наше завдання. На превеликий жаль, маємо констатувати той факт, що 5 років влади "помаранчевих" і "білосердешних" для України пройшли намарно. Корупція не лише почала розцвітати, а й заполонила абсолютно всі галузі українського життя й українського суспільства. Зрада стала начебто одним зі здобутків Помаранчевої революції. І це не намагання задекларувати, що ми начебто є іншими від тих, які себе сьогодні називають парламентською опозицією. Треба розуміти, що ми пожинаємо наслідки. А перед кожним наслідком є причина. І якщо не знати тієї причини і не усвідомлювати, чому так сталося, ніколи не вдасться перемогти.

Звернемось до статистики. 14 обласних рад в Українській державі формально мають більшість представників так званих національно-демократичних сил: Вінницька обласна рада – всього 96 депутатів, з них 23 – НУНС, 34 – БЮТ, всього 57, тобто, більшість. Невже була проблема отим 57 депутатам зібратись на сесію, як це зробили у Тернополі і Львові, й проголосувати? У Тернополі – 108 депутатів, з них лише 20 отримали регіонали на минулих виборах. За те, щоб ВР не проводила ратифікацію угод щодо ЧФ РФ, проголосували тільки 63. А де решта кілька десятків патріотів? А вони домовляються, сподіваються, що їм дадуть посади, ще й розказують: "А ми увійдемо до влади і з цим режимом боротимемось зсередини". Ми вже не раз слухали це їхнє лицемірство. Для чого такі депутати у 2006 та 2007 роках йшли на вибори під національними гаслами? Для чого вони обіцяли, що захищатимуть національні інтереси? У Львівській обласній раді проголосували 85 депутатів, а всього їх – 120. А де 35 депутатів – представників національно-демократичних сил?

Продовжу "політичну арифметику". Івано-Франківська обласна рада – П’ємонт України – українське Прикарпаття, де, за статистикою, є найбільше українців. Усі 120 депутатів обласної ради представляють так звані національно-патріотичні сили, але вони навіть кворуму не зуміли зібрати.

У Волинській обласній раді з 80 депутатів 64 – представники так званих національно-демократичних сил. Чому до цього часу не скликали сесію? У Житомирській обласній раді з 95 депутатів 51 – представники націонал-патріотів. У Закарпатській облраді з 88 депутатів 52 – БЮТ і НУ. У Кіровоградській обласній раді – 100 депутатів, з них 55 – представники так званих національно-демократичних сил. Де їхні сесії? Те саме сказати і про Рівне, Суми, Хмельницький, Черкаси, Чернівці.

Не так мав виглядати сьогоднішній мітинг. Мали вийти усі 14 голів обласних рад, представників так званих націонал-демократичних сил. Під парламентом мали стояти десятки тисяч депутатів не тільки обласних рад, а й міських, районних, проводити сесії, залучити пресу, підключити прямі трансляції. Тоді б був справжній тиск, це б побачив увесь світ. І навіть якби вони голосували у парламенті – ці угоди були б нелегітимними.

У 2007 році більшість отримали 228 депутатів з "НУ" і БЮТ. Хто їм зараз заважав зірвати роботу в парламенті? Згадайте, на початку 90-х років у національній раді були 120 депутатів. Вони грудьми лягали, мікрофони ламали, але не дозволяли ухвалювати антинаціональні та антидержавні рішення. Сьогоднішнє рішення – реальна зрада національних інтересів, здача територіальної цілісності Української держави, допуск іноземних ворожих військ на територію України.

Ми, "свободівці", братимемо участь у всіх акціях, на яких люди протестуватимуть проти антинародного режиму. Але це не означає, що ми забули, яких зрадників провели націонал-демократи і в парламент, і в місцеві ради: хто за гроші, хто за посади, хто за якісь інші преференції

Після сьогоднішнього дня абсолютно очевидно, що з позицією націоналістів треба рахуватись. Чи не праві ми були, коли говорили про люстрацію? Адже провівши люстрацію, ті зрадники не сиділи б зараз у парламенті. Сьогодні ми звідси їдемо як учасники мітингу, а завтра ми повинні приїхати керівниками національних революційних боївок, привезти десятки ідейно налаштованих людей, які боротимуться за нашу справу, за Українську державу. І це святе завдання для кожного з нас.

Потрібно припинити будь-які чвари і непорозуміння. Потрібно стати одним міцним кулаком і розуміти, що потрібно зробити, аби Україна стала тією державою, за яку клали голови наші герої. Як національна й позапарламентська опозиція "Свобода" зобов’язана сказати своє слово.

"Свобода" вимагає: всі обласні ради, які не зуміли зібратися й ухвалити відповідні рішення, мають бути відкликані і проведені дострокові вибори. Всі зрадники мають бути покарані. Для цього, насамперед, необхідно оприлюднити списки тих, які голосували проти.

Сьогодні був шанс для "помаранчевих" і "білосердешних" задекларувати, що вони вміють боротися в парламенті. Але цього не відбулось, необхідна реальна зміна українського парламенту. Постійний вуличний тиск на владу має привести до дострокових парламентських виборів, виборів у місцеві органи влади".

Прес-служба ВО "Свобода"

Переглядів: 646 | Додав: Націоналіст | Теги: Чорноморський флот, 27 квітня 2010р., чорний вівторок, ВР | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
16:31
 
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0