Четвер, 02.05.2024, 20:27




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Березень » 30 » Пам'ятник Сталіну хочуть відкрити в Запоріжжі. На черзі Донецьк і Львів?
09:17
Пам'ятник Сталіну хочуть відкрити в Запоріжжі. На черзі Донецьк і Львів?

Комуністична партія України обіцяє відкрити пам'ятник Сталіну в Запоріжжі на початку травня. Він має стати першим в Україні за час незалежності. Ця ініціатива обурює й місцевих жителів, і багатьох українських політиків. Проте юристи відзначають, що заборонити монумент радянського генсека, діяльність якого ПАРЄ прирівняла до нацизму, не дозволяють прогалини українського законодавства.
Монумент Йосипу Сталіну, три метри висотою, зроблений із силуміну на гранітному постаменті, обійдеться в 60 тисяч гривень. Роботу над ним завершує київський скульптор, ім'я якого тримають у таємниці. В Запорізькому обкомі КПУ переконують, що гроші збирали місцеві ветерани та пенсіонери.

Депутат Запорізької міської ради від компартії Олександр Зубчевський говорить, що пам'ятник відкриють у період між 3-м і 9 травня, в центрі міста. І в Україні він буде не останнім, запевняє Олександр Зубчевський. «Треба поновити історичну справедливість: пам'ятники Шухевичу і Бандері встановлені, а людині, яка звільнила Європу від фашизму, ні. Запоріжжя буде першим містом із пам'ятником Сталіну... Згодом пам'ятники Сталіну з'являться у Криму, в Донецьку та в інших містах. Навіть у Львові націоналістам треба замислитися й увічнити Сталіна, адже саме він об'єднав у 1939 році Східну і Західну Україну» - твердить депутат-комуніст. 

Більшість запоріжців, ідея встановити Сталіна посеред міста обурює. Проти Сталіна в центрі Запоріжжя виступив міський голова Євген Карташов, тоді як найбільша фракція міськради від Партії регіонів не заперечує проти виділення землі під пам'ятник. 

Натомість міністр юстиції, «регіонал» Олександр Лавринович проти появи монумента Сталіну. Про це він сказав у понеділок. «Це моя особиста думка. Повертатися на ті сторінки історії, які принесли біди мільйонам людей, неприпустимо. Тирани мають бути в історії як урок нащадкам, а не об'єкт для возвеличення», - зауважив Лавринович. 

Хоча травень не за горами, за землею до міськради Запоріжжя ніхто не звертався. У Компартії наголошують, що землевідведення не потрібне, оскільки пам'ятник Сталіну стоятиме на приватній території. Конкретного місця не називають. 

Місцеві мешканці повідомили, що Сталіна, очевидно, поставлять перед вікнами обкому КПУ, поруч із Малим ринком і центральним проспектом міста, де його буде легше охороняти. 

Тим часом декілька політичних сил вважають, що тут втрутитися має центральна українська влада. Член правління Української народної партії Степан Хмара вимагає від СБУ припинити спорудження пам'ятника, на підставі того, що ПАРЄ прирівняла сталінізм до нацизму, а Київський апеляційний суд визнав Сталіна ініціатором Голодомору.

Проте реального юридичного механізму для такої заборони немає, вважає юрист Тетяна Монтян. «В усіх країнах Європи в законах визначено, що може і не може робити людина на приватній території. В Україні ця галузь права не розроблена взагалі», - зазначає пані Монтян.

Про свій намір знищити майбутній пам'ятник Сталіну вже заявила запорізька місцева організація ВО «Свобода».

Переглядів: 591 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
20:27
 
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0