П'ятниця, 26.04.2024, 06:18




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Березень » 30

Політики, які дивляться тільки на поверхню подій, – перелякані поверхнею, простором Росії, мають її за непоборного велетня. Окрім цієї поверхні, на доказ наводять, очевидно, історичні факти: невдачу походу Наполеона. Перед ним – Карла Шведського, а по нім - Вільгельма і Гітлера.

Факти є фактами, лише треба вміти їх пояснити.

Відразу поставлю тезу, яку постараюся довести в цій короткій статті, або бодай показати, що її можна довести. Ця теза: причини успішності, з якою Московщині удавалося позбутися досі всякого наїзника, були не військово-стратегічної, а політичної натури.

Візьмімо похід Карла Шведського проти Пєтра. Всупереч історикам російським і тим українським, які є під їх сугестією, – похід Карла ХІІ так само добре міг скінчитися перемогою шведів, як скінчився їх поразкою. Генерал Юнаків, у своїй капітальній праці про „Велику північну війну” (опублікованій ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: sv_nad | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

Дмитро Іванович Донцов – політичний діяч, ідеолог українського націоналізму, український літературний критик, есеїст і публіцист, – народився 29 серпня 1883р. у м. Мелітополі Херсонської губернії (нині Запорізька обл.) в сім’ї крупного землевласника. Навчався у реальному училищі в Мелітополі, в Царськосельському ліцеї, студіював право у Петербурзькому (1901-1907 рр.) та Віденському (1909-1911 рр.) університетах. Докторську дисертацію з права захистив у Львові 1917р.

Під час навчання у Петербурзі підтримував контакти з революційним рухом у Києві, був активним членом УСДРП, за що його двічі (1905, 1907) заарештовували. У 1908р. переїздить до Львова де у 1912р. одружується. Друкується у часописах «Дзвін», «Наша дума» та «Украинская жизнь», працює як журналіст у Відні, Берліні. Після заснування 4 серпня 1914р. Союзу Визволення України (СВУ) стає його першим голов ... Читати далі »

Переглядів: 919 | Додав: Націоналіст | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

Комуністична партія України обіцяє відкрити пам'ятник Сталіну в Запоріжжі на початку травня. Він має стати першим в Україні за час незалежності. Ця ініціатива обурює й місцевих жителів, і багатьох українських політиків. Проте юристи відзначають, що заборонити монумент радянського генсека, діяльність якого ПАРЄ прирівняла до нацизму, не дозволяють прогалини українського законодавства.
Монумент Йосипу Сталіну, три метри висотою, зроблений із силуміну на гранітному постаменті, обійдеться в 60 тисяч гривень. Роботу над ним завершує київський скульптор, ім'я якого тримають у таємниці. В Запорізькому обкомі КПУ переконують, що гроші збирали місцеві ветерани та пенсіонери.

Депутат Запорізької міської ради від компартії Олександр Зубчевський говорить, що пам'ятник відкриють у період між 3-м і 9 травня, в центрі міста. І в Україні він буде не ост ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: Націоналіст | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

29 березня 2010 року Шевченківський районний суд міста Києва ухвалив рішення обрати для Миколи Коханівського запобіжний засіб у вигляді утримання під вартою на 2 місяці.

Як раніше повідомляла "Свобода", під час судового засідання були порушені усі процедурні вимоги та принципи судочинства. Суд однобоко брав до уваги покази виключно падєльніка Табачніка Вороніна, не долучив до справи показів свідків даного інциденту біля міністерства освіти, та прийняв завідомо злочинне рішення.

Коментуючи рішення суду, заступник голови Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Андрій Мохник зазначив: "Репресії окупаційної адміністрації, які безбожно чиняться владоможцями у Страсний тиждень, отримають гідну відсіч українців.

У Чистий четвер, 1 квітня, "Свобода" закликає усіх українських патріотів прийти під ст ... Читати далі »

Переглядів: 630 | Додав: Націоналіст | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (1)

 Москалі і росіяни – це різні виміри, це – як "метр" і "вольт". Багато хто помилково ототожнює їх. Насправді москаль – найлютіший ворог Росії, він вихолощує її, виснажує її заради непотрібних їй цілей і цінностей, паразитує на її культурі, сварить з нею її сусідів. Москалі – це не нація, це – збірний образ слуг і "великих кормчих" імперії. Спробуємо описати цей вид імперців – і не тільки з-за вузько наукового інтересу. Звідки москалі взялися Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями, Бо москалі – лихі люде, роблять лихо з вами. (Тарас Шевченко) В "Упанішадах", "Рігведі", Біблії та інших "словах-о-полку-Ігоревім" про москалів нічого не пишеться, і не дивно – тоді їх ще і не пчихалося. Москалі існують стільки, скільки існує Московська-Російська-Радянська імперія. Як бацила, вони поширюються по всьому імперському просторі, заражуючи не т ... Читати далі »

Переглядів: 1503 | Додав: sv_nad | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

Нещодавно команда Януковича, не без допомоги руки Кремля у вигляді окремих депутатів Держдуми РФ - закинула в інформаційний простір тему створення союзної держави між Україною, Росією, та Білоруссю.

Цій "наживці" були присвячені п'ятничні ефіри як у "Великій політиці" з Кисельовим на "Інтері" так і в програмі у Савіка Шустера.

В одній із програм, посилаючись на дані Інституту соціології Національної академії наук, віце-прем'єр Володимир Семиноженко прямо заявив, що більшість українців хочуть увійти в союз з Росією і Білорусією.

Правда жодних конкретних даних при цьому не навів.

"Люди хочуть союзної держави і вірять, що це приведе до успіху країни", - чомусь упевнений Семиноженко.

Можна не сумніватися, що незабаром з'явиться й відповідна позитивна соціологія, яку команда президента активно розповсюджуватиме та обговорюватиме в інформаційному просторі.
... Читати далі »

Переглядів: 686 | Додав: sv_nad | Дата: 29.03.2010 | Коментарі (2)

Надвірнянська СВОБОДА
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
06:18
 
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0