Неділя, 05.05.2024, 12:54




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Квітень » 26 » Путін приїхав пришвидшити українсько-російські домовленості
08:18
Путін приїхав пришвидшити українсько-російські домовленості

Сьогодні російський прем’єр Володимир Путін здійснює візит до Києва. Він має зустрітися зі своїм українським колегою Миколою Азаровим, а також Президентом Віктором Януковичем. Напередодні з’явилася інформація, що Путін має зустрітися також із Юлією Тимошенко. Утім, за словами її прес-секретаря, така зустріч не планується. Офіційної інформації щодо мети приїзду Путіна немає. На думку ж експертів, головними темами переговорів стане Чорноморський флот, ядерна енергетика та авіабудування.

Ситуація в Україні не дозволяє затягувати з реалізацією енергетичних проектів. Таку заяву російський прем’єр Володимир Путін зробив в Італії, за кілька годин до запланованого прильоту до Києва. 

«В Україні йде внутрішньополітична боротьба навколо (харківських) домовленостей. Деякі представники опозиції вже заявили, що у разі приходу до влади вони зруйнують їх», – зазначив російський прем’єр, наголосивши, що саме через це «не слід затягувати з великими інфраструктурними проектами, які підвищують енергобезпеку у Європі».

Що стане головною темою переговорів, у прес-службі українського Кабміну не повідомляють. Утім, як заявляли російські політики, Микола Азаров та Володимир Путін мають обговорити деталі харківських домовленостей президентів щодо продовження базування російського Чорноморського Флоту, а також співпрацю у сфері авіабудування та ядерної енергетики.

Нинішній візит Володимира Путіна до України демонструє, насамперед, зміну Україною геополітичного курсу, сказав член БЮТ Андрій Шкіль. Окрім цього, зазначає він, прем’єри мають завершити питання, які лишилися за рамками харківських домовленостей президентів.

«Володимир Путін приїздить, щоб парафувати ті угоди, які лишилися за рамками Чорноморського Флоту. Це віддача Росії українського авіапрому, ядерної енергетики. Тобто, постачання лише ядерного палива, компанії ТВЕЛ та викидання з українського ринку Westinghouse та добудова двох ядерних реакторів у Хмельницькому та у Рівному», – вважає Шкіль.

Однопартійці ж президента та прем’єра уникають конкретики щодо мети візиту російського прем’єра. Володимир Путін їде в Україну задля налагоджування «мостів дружби», говорить представник Партії регіонів Михайло Чечетов.

«Той рів, який був викопаний між двома нашими країнами, буде закопаний. І мости дружби будуть між нашими країнами, і в прямому, і в переносному сенсі. У прямому, маю на увазі Керченський міст, який з’єднає Керч з Кубанню. Дружні відносини будуть налагоджені у всіх сферах: гуманітарній, соціально-економічній, фінансовій. Такі активні кроки Віктора Януковича конвертуються в отримання великих економічних та фінансових дивідендів для країни», – заявив Чечетов.

Від візиту Володимира Путіна не варто очікувати гучних заяв, вважають експерти, оскільки всі домовленості підписуватимуть президенти під час зустрічі у травні. А приїзд Путіна, на думку політолога Костя Бондаренка, пов’язаний із бажанням якомога швидше завершити домовленості з Україною. 

«Путін виступає уже як людина, від якої залежить втілення цих домовленостей, тому він не хотів би, щоб ці домовленості затягувалися. Крім всього іншого, він хотів би, щоб швидше було ратифіковано всі угоди, які було підписано у Харкові, щоб було зрозуміло, з чим працювати і які напрямки.

Тетяна Ярмощук

Переглядів: 598 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
12:54
 
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0