Субота, 04.05.2024, 00:14




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Квітень » 30 » ВО Свобода ініціює надати Бандері та Шухевичу звання "Почесний Громадянин Івано-Франківська"
15:22
ВО Свобода ініціює надати Бандері та Шухевичу звання "Почесний Громадянин Івано-Франківська"

Івано-Франківська міська організація ВО "Свобода" ініціювала надати Степану Бандері та Роману Шухевичу звання "Почесний громадянин Івано-Франківська". Таку пропозицію керівники організації озвучили під час зустрічі з журналістами 29 квітня 2010 року за участю депутатів Івано-Франківської міської ради.

Звернення щодо надання Степану Бандері та Роману Шухевичу звання "Почесний громадянин Івано-Франківська" спрямовано до усіх депутатів Івано-Франківської міської ради та міського голови. Проведено також переговори з керівниками найбільших фракцій "Наша Україна", БЮТ та УНП. Вже зараз свою згоду на пропозицію ВО "Свобода" висловили більшість депутатів. Прийняти рішення "свободівці" пропонують на позачерговій сесії, яку необхідно провести до 7 травня. Цього дня Івано-Франківськ святкуватиме 348-у річницю отримання Магдебурзького права.

Можливість надання статусу "Почесний Громадянин Івано-Франківська" передбачено Статутом територіальної громади міста, зокрема, статтею 37, в якій зазначено: "Особам, які мають видатні заслуги перед містом, рішенням міської ради може бути присвоєно звання "Почесний Громадянин Міста". Степан Бандера та родина Романа Шухевича походять з Прикарпаття, центром якого є Івано-Франківськ, тому націоналісти переконані, що саме це місто має стати першим з-поміж інших, в якому керівники УПА отримають відповідний статус. Загалом представники ВО "Свобода" домагатимуться присудження такого статусу Бандері й Шухевичу і в деяких інших обласних центрах України.

"Така позиція міської ради стане відповіддю на українофобські рішення Донецького окружного адміністративного суду, який відмінив укази Президента про присвоєння звання "Герой України" Степану Бандері і Роману Шухевича, – зазначив голова Івано-Франківської міської організації ВО "Свобода" Роман Онуфріїв. – Вона засвідчить, що будь-які дії "нової" антиукраїнської влади не змусять івано-франківців забути свою історію і припинити вшановування борців за незалежність України".

"Свободівці" схвально оцінили звернення депутатів Івано-Франківської міської ради, яким вони засудили харківські домовленості між Президентами України та Росії щодо перебування Чорноморського флоту РФ у Криму. "Це був правильний крок місцевих депутатів. Проте, на жаль, в тій ситуації не все залежало від них. Надання Шухевичу та Бандері звання "Почесний Громадянин Івано-Франківська" - справа винятково депутатського корпусу, тому таке рішення покаже, що депутати можуть не лише приймати звернення, а й робити конкретні дії, які, я переконаний, відображають інтереси громади міста", – зауважив Роман Онуфріїв.

Звернення "свободівців" підтримали також представники Крайового Братсва ОУН-УПА Карпатського краю та ряд громадських організацій міста.

"Майже щодня можна побачити чергові антиукраїнські прояви влади. Замість економічних реформ, які вони обіцяли перед виборами, розпочався наступ на українські історію, мову, освіту та оборону. Якщо суспільство не проявлятиме зворотну реакцію, тиск на українські цінності щоразу посилюватимуться", – сказав голова Секретаріату міської "Свободи" Руслан Марцінків.

Представники ВО "Свобода" очікують, що депутати підтримають їхню ініціативу і приймуть консолідоване рішення з цього приводу, оскільки позитивне ставлення до Бандери та Шухевича декларували практично всі політичні сили, які сьогодні представлені у міській раді. Якщо ж цього не станеться, "свободівці" продовжуватимуть втілювати свій намір іншими методами.

Прес-служба Івано-Франківської міської організації ВО "Свобода"

Переглядів: 595 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
00:14
 
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0