Понеділок, 06.05.2024, 00:54




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Квітень » 21 » Нова ціна газу матиме свої умови
10:56
Нова ціна газу матиме свої умови

Сьогодні в Харкові Президент України Віктор Янукович та його російський колега Дмитро Медведєв мають обговорити широке коло питань, починаючи ймовірним спільним управлінням газотранспортною системою України і закінчуючи можливою новою датою виводу російського флоту з Севастополя.

Інтригу з цінами влада в Москві і Києві витримала до кінця. Відомо, що ціна на газ для України має бути нова, менша за попередню. У російських газетах з’явилися припущення, що Москва готова зробити знижку на цей рік на 20–25%. Це коштуватиме компанії «Газпром» близько 3 мільярдів доларів. Питання, яке задають оглядачі, полягає у тому, чим Україна має розплатитися за нижчу ціну.

Як припускає в інтерв’ю Радіо Свобода директор московського Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов, Москва вимагатиме від Києва частки власності у газотранспортній системі, за прикладом Білорусі.

«Останнім часом українська влада опрацьовує можливість поширити на Україну ту схему, яка в попередні роки працювала в Білорусі. Виникає лише питання щодо того, в якій мірі газові контракти і газова торгівля, що за масштабами значно перевищує білоруські параметри, може прикладатися до України і чи російська сторона буде сприймати її як прийнятну. Можливо, для того, щоб на це піти, російська сторона вимагатиме вищих ставок від України. Подивимося, на що буде готова українська сторона», – зауважує російський економіст.

Андрій Ілларіонов, який був економічним радником президента Росії Володимира Путіна, а потім став один з найзапекліших критиків його політики, говорить, що певні аванси в рахунок майбутньої ціни за газ Київ уже зробив тим, що змінив свою геополітичну орієнтацію в бік Москви. Не даремно до кола питань, які президенти обговорюватимуть у Харкові, належить і питання про розміщення російського Чорноморського флоту в Севастополі після 2017 року, коли спливе нинішній термін його перебування.

Проте, як сказав віце-прем’єр міністр Росії Ігор Сечин про порядок денний переговорів із Україною, «є стратегічні інтереси, і ще багато чого».

Оглядачі називають цілий список економічних інтересів Москви в Україні, починаючи принаймні половиною українського газового ринку, яким хоче керувати «Газпром» безпосередньо.

Далі йдеться про можливість постачання атомного палива для українських АЕС, участь Росії в будівництві транспортного літака Ан-124, відомого як «Руслан», участь у видобутку урану в Жовтих Водах та отримання контролю над кількома стратегічними українськими підприємствами, включно з харківським «Турбоатомом» та нафтопереробним заводом у Кременчуці.

Переглядів: 597 | Додав: Націоналіст | Теги: Нова ціна газу матиме свої умови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
1 (21.04.2010 16:22) [Матеріал]
Продав Яник Україну.

Ця падлюка погодилася залишити Чорноморський флот в Севастополі до 2042 року, що є зрадою національних інтересів України, прямим порушенням конституції. Зате українські олігархи менше платитимуть за газ. Ставаймо на боротьбу з запроданцями України! СМЕРТЬ ВОРОГАМ! ГЕРОЯМ СЛАВА!і

3 sv_nad (22.04.2010 00:05) [Матеріал]
"Віктор Янукович та його російський колега"
ТАМБОВСЬКІ ВОВКИ ЇМ КОЛЄГИ.
ЗВІРІ!
;)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
00:54
 
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0