Вівторок, 30.04.2024, 06:21




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Квітень » 20 » Регіонали прагнуть переграти мовну політику
09:34
Регіонали прагнуть переграти мовну політику

Парламентарі від Партії регіонів підготували близько 20 законопроектів, спрямованих проти української мови. Про це заявляє лідер партії та депутатської групи «За Україну!» В’ячеслав Кириленко. Натомість представники Партії регіонів заперечують такі звинувачення. За словами депутата-регіонала Вадима Колесніченка, найближчим часом замість низки мовних законопроектів буде підготований один, що стосується мов в Україні.
За словами В’ячеслава Кириленка, скеровані проти української мови законопроекти стосуються дублювання й перекладу українською мовою іноземних фільмів, скасування рішень про використання української мови на транспорті, в судочинстві тощо.

«Регіонали закидали наш комітет отими проектами законів, – каже депутат із групи «За Україну!», заступник голови парламентського комітету з питань культури та духовності Ярослав Кендзьор. – Примітивними, абсурдними, які відверто конфліктують з Конституцією. Чому їх так багато? – тому що автори законопроектів розуміють, що не можна одним пострілом знищити українську мову, тобто знищити десяту статтю Конституції. Тому по кожній буквально галузі пропонують спеціальний закон».

Автор більшості згаданих законопроектів, депутат із фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, відкидає звинувачення в тому, що його законопроекти скеровані проти української мови. 

«Ці законопроекти внесені вже давно, уже пройшли всі комітети і зараз готуються до перенесення на розгляд у парламент, – каже він. – Жоден із них не порушує положень про державність української мови».

За словами депутат-регіонала, розгляд згаданих законопроектів – справа не найближчого часу. Крім того, зараз фракція Партії регіонів працює над проектом закону про мови в Україні, який може замінити всі вищезгадані мовні ініціативи

«Зараз ми готуємо базовий закон про мови, – зазначає Вадим Колесніченко. – Якщо він пройде, то не буде потреби голосувати окремі законопроекти, які окремими ділянками відновлюють права на використання рідної мови».

Політолог Костянтин Матвієнко каже, що Партія регіонів, не маючи можливостей реалізувати свої економічні обіцянки, змушена активізуватися в гуманітарній сфері. Проте, на його думку, Президент Віктор Янукович не зацікавлений в ухваленні подібного роду законів. 

«Янукович все-таки дав чітко зрозуміти, що він має намір бути Президентом всієї України, – зазначає Костянтин Матвієнко. – Тому йти на якісь гуманітарні конфлікти Партії регіонів зараз вкрай невигідно і небезпечно. Тому, я думаю, що такі законопроекти руками союзників Партії регіонів – перебіжчиків із БЮТ і НУНС, а також Блоку Литвина – швидше за все реалізовані не будуть».

Деутат-нашоукраїнець Ярослав Кендзьор також вважає, що Блок Литвина не підтримає мовні ініціативи регіоналів.

На думку експертів, гуманітарна політика нової влади, зокрема, дії міністра освіти Дмитра Табачника та гуманітарного віце-прем’єра Володимира Семиноженка і надалі залишатимуться в центрі критики політичних опонентів.

Переглядів: 575 | Додав: Націоналіст | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 sv_nad (21.04.2010 00:16) [Матеріал]
Українофобів - на смітник історії.
:p

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
06:21
 
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0