Неділя, 05.05.2024, 15:21




Сайт Українських Націоналістів
ГоловнаМій профільВихід
· RSS
Категорії розділу

Новини [1252]
Анонси [39]
Відео [40]
Заяви [31]
Дописи [156]
Звернення [57]
Цей день в історії [51]

Наша газета

Наше радіо

Голос Свободи

Статутні документи

Статут ВО "Свобода"

Програма захисту українців

Національна конституція (проект ВО "Свобода")

Програма ВО "Свобода"

Реклама


Відео онлайн

Сторінки історії

Фотоальбом

Історичні фото

Патріотичні зображення

Фото ВО Свобода

 
Головна » 2010 » Квітень » 28 » Зона українсько-російської співпраці розширюється
11:18
Зона українсько-російської співпраці розширюється

Кроки до зближення між Україною та Росією тривають. Черговий раунд переговорів відбудеться вже у п’ятницю у Москві, під час засідання міжурядової комісії. Головною темою обговорення має стати пропозиція російського прем’єра Володимира Путіна щодо співпраці у сфері ядерної енергетики. Але, як заявив керівник українського уряду Микола Азарова, це не єдина пропозиція, яку зробив Путін.
Під час візиту до Києва Володимир Путін запропонував укласти угоду про розширення співпраці у сфері енергетики.

Вона б мала гарантувати недоторканність російських підприємств на території України, безперешкодний транзит газу, створення низки спільних підприємств, зокрема, для реалізації газу на території України, а також для розробки Новокостянтинівського уранового родовища.

Але пропозиції російської сторони цим не обмежуються. Як заявив у середу український Прем’єр-міністр Микола Азаров, напередодні його російський колега зробив низку інших пропозицій.  

«Прем’єр Росії здійснив у понеділок робочий візит і зробив дуже масштабну пропозицію у галузі ядерної енергетики, – говорить Азаров. – Всім причетним до цього міністерствам та відомствам потрібно негайно їх опрацювати і на засіданні міжурядової комісії представити обґрунтовану, солідну позицію української сторони. Також у вівторок в телефонній розмові Володимир Путін висловив готовність іти ще далі, інвестувати в українську економіку, кредитувати українські та спільні проекти».

За словами Миколи Азарова, у рамках міжурядової комісії будуть розглянуті питання щодо спорудження нових та модернізації старих автомагістралей, зокрема, швидкісних автострад «Москва-Харків-Сімферополь», «Москва-Київ», транспортного коридору через Керченську протоку, а також співпраця в галузях судно- та авіабудування.

Утім, від українсько-російських домовленостей можна чекати нових сюрпризів, каже політичний експерт Олександр Палій. І, на його думку, вони будуть пов’язані із передачею під контроль Росії стратегічних українських галузей. 

«Бомби ще можуть бути. Це авіаційна ракетобудівна та ядерна галузі. Тобто ті, що перетворюють Україну на державу з високим рівнем розвитку технологій. І всього цього нас можуть позбавити, і поділити між собою наші керівники і на державній основі Російська Федерація. Ці галузі можуть перейти під контроль Росії у разі створення спільних підприємств», – зауважує експерт.

Російську сторону також може цікавити підприємство «Турбоатом», що спеціалізується на виробництві турбін для електростанцій, зазначив в інтерв’ю екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко. За його словами, Служба безпеки України неодноразово протидіяла спробам непрозорої приватизації підприємства.

«Намаганням непрозоро приватизувати «Турбоатом» з боку конкретних фінансово-промислових груп Росії протидіяла не тільки СБУ, але й інші наші колеги. Не уряду, не міжурядової співпраці, про яку, сподіваюся, зараз йдеться, а саме у такий непрозорий спосіб отримати активи на нашій території. Сподіваюся, таке розуміння лишилося і в наших наступників, і чинний уряд не сприятиме, щоб це відійшло у приватну власність, та ще й іноземній фінансово-промисловій групі», – зауважив Наливайченко.

Загалом Україна та Росія готують понад 10 угод, які будуть оголошені 17 травня, під час візиту до України президента Росії Дмитра Медведєва. Про це в інтерв’ю Deutsche Welle заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. Більшість із них, зазначив Грищенко, дозволять зрушити з місця проекти, які розроблялися уже давно, проте «гальмувалися виключно через політичні причини».

Тетяна Ярмощук

Переглядів: 633 | Додав: Націоналіст | Теги: Україно-російська співпраця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
1 sv_nad (29.04.2010 16:47) [Матеріал]
Москалям здають Україну по частинках.
Сьогодні Крим з ЧФ, завтра атомну енергетику, літакобудування, ГТС...
Після завтра нас продадуть як рабів.
ПОВСТАВАТИ.
%)

2 (30.04.2010 08:10) [Матеріал]
Україно, ПОВСТАНЬ!

Зек послідовно і свідомо здає Україну москалям. В Росії на нього є компромат , вони його шантажують , а він готовий їм задницю лизати, щоб доказати свою лакейську вірність і лояльність.Теперішня влада - найлютіший ворог України.СМЕРТЬ ВОРОГАМ! ГЕРОЯМ СЛАВА! смерть.СЛ

4 Беркут (02.05.2010 21:27) [Матеріал]
27 квітня наших хлопців було 4 тисячі,наступнмй раз має бути мінімум 40 тисяч тоді ми обовязково переможемо.Викинемо цю нечисть на смітник історії. В єдності сила.Нежаліти нікого, всіх ворогів України треба фізично знищити.Кров москальська має текти по київському майдані.Слава Україні.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Наша адреса
м.Надвірна
вул.Чорновола, 8
ТЦ "СТАРИЙ ПОБУТ"
офіс №37 (3-й поверх)

ВО Свобода


Олег Тягнибок


Ми у facebook


Батальйон "СІЧ"

Приєднуйся

Чат
15:21
 
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Патріотична поезія

(Ігор Калиниченко)

 
Наша кнопка

Код кнопки:

<A href="//svoboda-vo.at.ua" target="_blank"><img src="//svoboda-vo.at.ua/Logo/Baner_2.gif" border="0" alt="" />


 
Скачати книги

Скачати mp3

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0